Cuba

Cuba er den største av de Karibiske øyene. Cuba ligger 140 km fra Bahamas i øst, 145 km fra Florida, 177 km fra Jamaica og 210 km fra Cancun i Mexico. Noen gode grunner til å reise til CUBA er et vennlig folk, flotte strender, nostalgi og historie og kommunismens siste høyborg 
 
Landet Cuba består av totalt 4195 små øyer i tillegg til øya Cuba som kan skryte av mer enn 300 naturlige strender. Cubas landskap er variert med Sierra Maestra fjellene i øst hvor Pico Turquino er det høyeste fjellet på 1980 m.o.h. 

Havana er den største byen og gamlebyen i Havana står på UNESCOs liste over bevaringsverdige historiske steder. Det gjør også byen Trinidad som ligger på vestsiden av Cuba. 

Sjarmerende Cienfuegos ligger like ved, og herfra kan man godt ta dagsturer til Trinidad, grisebukta, Santa Clara og Escambray fjellkjeden. Santiago er den største byen i sør, kjent for sitt rike musikkliv og levende kultur.
Det er flere nasjonalparker, innsjøer og elver på Cuba. Her finner du alt fra goldt, tørt landskap, til grønne og frodige sletter og regnskoger. Det avholdes flere festivaler i løpet av året.

Søker du badeferie er Varadero mest kjent med direkte forbindelser fra Europa. Det samme gjelder byen Holguin øst på Cuba. Ca 72 km fra flyplassen i Holguin ligger Guardalavaca som har en av Cubas flotteste strender.

Reisetips: Flere Cubanske familier har åpnet kjøkkenet sitt for turister og man kan spise hjemme hos de - ved familiens kjøkkenbord. Dette kalles Paladares. Mange besøkende foretrekker slike spisesteder, fordi de ofte er veldig koselig, rimelige og byr på god mat! Cuba er bra året rundt men det er "regntid" fra mai til oktober, det kan bli noen skurer. Orkantiden er også i denne perioden.

Visum til Cuba får du ordnet hos oss. Det koster kr 500 pr person om du har bestilt fly hos oss. Dersom du har bestilt reise et annet sted tar vi kr 750.

På Cuba benyttes konvertible pesos og ved bruk av US dollar legges det på et gebyr på 10%. Cubanske pesos har samme verdi som US dollar. Veksling foregår kun på Cuba. Annen valuta som Euro kan veksles uten tilleggsgebyr. I de større byene er det greit med VISA og Mastercard. American Express og Diners Club er ikke akseptert. 

Billeie
Dersom du vil leie bil på Cuba kan du bestille hos oss. Depositum fra 150-250 kubanske dollar må betales lokalt og det samme med forsikring fra 15 - 20 kubanske dollar pr dag.

Hovedstad: Havana
Innbyggertall: 11 millioner
Språk: Spansk
Tidsforskjell fra Norge: - 6 timer
Internasjonal telefonkode: +53
Se alle tilbud

Bussreise på Cuba med overnatting i Casa Particular

DestinasjonCuba
Avreise fra:01-09-2017
Avreise til:30-10-2018
Varighet8 dager
PrisFra kr 6.870,-

Rundreise og badeferie på Cuba

DestinasjonCuba
Avreise fra:01-02-2018
Avreise til:30-10-2018
Varighet17 dager
PrisFra kr 29.270,-

Rundreise på Cuba - opplev Cubas hjerte

DestinasjonCuba
Avreise fra:08-02-2018
Avreise til:30-10-2018
Varighet11 dager
PrisFra kr 14.140,-
Se alle tilbud