Det beste av New York!

 • Destinasjon
  New York
 • Avreisested
  Bergen Flesland
 • Priseksempel
  fra kr 19.800,-
 • Varighet
  6 dager
 • Avreise fra:
  23-08-2017
 • Avreise til:
  29-08-2017
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
Det beste av New York!
Priser, tips og bestilling
Det beste av New York! Totalpakke med fly, opphold, aktiviteter og reiseleder. Tid: 23 – 29. august.

Bli med på den beste reisen til «The Big Apple» - New York! New York er fascinerende både for deg som har vært der før og for deg som aldri har vært i storbyen. Vi ser den grønne lungen Central Park, Empire State building, Rockefeller Center, Chinatown, Greenwich Village,  Ground Zero minnesmerket der World Trade Center en gang lå,  Frihetsstatuen, Ellis Island, museer og Harlem. Vi besøker jazzklubben BB King Blues Club og opplever Gospel gudstjeneste med påfølgende lunsj på Cotton Club i Harlem. Vi har også en unik fottur i Greenwich Village hvor vi smaker på retter fra mange verdens land.

23. august
Vi flyr fra Bergen til Newark med SAS. Vi kommer tidlig nok til vårt hotell Wyndham New Yorker til å få sett oss litt rundt i nærområdet sammen med vår reiseleder. Hotellet ligger i hjertet av Manhattan og det er lett å komme seg rundt. Resten av kvelden til å slappe av og gjøre ting på egen hånd.
 
24. august
Vi må bli kjent i New York. Derfor starter vi med sightseeing om formiddagen med buss. Vi kjører sørover til Battery Park hvorfra vi skuer over til frihetsstatuen for så å dra opp til Harlem. Vi passerer Chinatown, Madison Square Garden, ”Ground Zero”, FN bygningen, kjører forbi Lincoln Center og langs Fifth Avenue med sine fasjonable butikker. Her ligger også St Patrick katedralen – en imponerende gotisk kirke. Ved Central Park står hestedrosjer klare til å ta deg på en rundtur, og parken, som er New Yorks grønne lunge, frister med mange hyggelige opplevelser for deg som liker å ta en spasertur. Langs parken ligger også «Museum Mile» hvor man finner Museum of Modern Art, Metropolitan Museum og Guggenheim Museum. De som vil besøke et av museene eller Central Park kan velge å gå av turen her. 
I det hele tatt så får vi sett mye av byen og orientert oss. Om ettermiddagen er programmet åpent. Om kvelden samles de som ønsker det til felles middag på en restaurant i nærheten av hotellet. Frokost
 
25. august
Buss og undergrunn i New York fungerer utmerket og vi lærer oss å bli kjent med systemet. Vi håper på strålende vær og starter dagen med en tur langs «Highline» - gamle toglinjer som er gjort om til park og går gjennom store deler av Manhattan. Om noen ønsker et besøk i Empire State Building er det tid til det etter turen. Herfra er det en fantastisk utsikt over byen. På ettermiddagen spaserer vi rundt Times Square, og de som ønsker kan så gå på matinee forestilling på Broadway og informasjon om show kommer vi tilbake på. (Tillegg) Etter dette har vi en hyggelig middag sammen på BB King Blues Club. Frokost, middag
 
26. august
Denne dagen tar vi det litt rolig fra morgenen av før vi så drar til Greenwich Village for en kulturell og spennende ”mat og kultur vandring” i bydelen som er så berømt fra filmer og TV-serier. Området har lenge tiltrukket seg kunstnere og er et populært område av byen med mye historie. Vi spaserer rundt med lokalkjent guide og stopper på små spisesteder hvor vi får en smakebit av deres spesialiteter. Vi ender opp ved Washington Square og en kopp kaffe eller et glass vin kan sikkert friste. De som vil kan bli med videre til Chinatown og livlige Canal Street hvor du alltid finner noe billig. På ettermiddagen tar vi en tur på Hudson elven med Circle Line og nyter sommerværet med utsikt mot Manhattan. Lunsj mens vi går
 
27. august
Det er søndag og da hører et kirkebesøk med. Vi drar på Gospel gudstjeneste i Harlem hvor vi etterpå avslutter med brunsj og show på berømte ”Cotton Club” i Harlem. Stedet er legendarisk. Her slapp bare de rike og berømte inn. I 1978 ble stedet gjenåpnet i andre lokaler og i dag er det et ettertraktet sted å nyte en bedre brunsj lørdager og søndager. Frokost, brunsj
Kvelden er åpen for egne ønsker.
 
28. august
Formiddagen er åpen for egne ønsker før avreise på ettermiddagen til flyplassen.
 
29. august
Ankomst Bergen.
 

Priser: Rabatt pr person ved bestilling før 30. mars kr 500!
Pris pr person i dobbeltrom kr 19.800,-
Tillegg for enkeltrom kr 5.990,-
Tillegg for dobbeltrom med to senger kr 850,-
Vår ref: 683145

Priser fra OSLO finner du her.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Bergen – New York t/r med mat og 1 kolli a 23 kilo pr person.
 • Hotell Wyndham New Yorker i 5 netter
 • 5 kontinental frokost, en lunsj, en brunsj med gospelshow og en middag
 • Sightseeing med buss i New York som beskrevet
 • Sightseeing til fots i Greenwich Village med lokal guide
 • Circle Line rundt Manhattan
 • Norsk reiseleder, Sessa Pasco
 
Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkevarer og personlige utgifter
 • Måltider som ikke er spesifisert
 • Inngangspenger til øvrige attraksjoner
 • Tips

Vil du være lenger i USA?
Ta kontakt med oss og vi gir deg tilbud på dette.

Om reiselederen
Sessa Pasco har bodd 35 år i USA og er svært godt kjent i New York. På sightseeing vil vi ha lokale guider også.
 
Noen reisetips:
 
Klær og sko
Reis med lette klær, det er god sommer og amerikanerne kler seg uformelt. Man bør kle seg pent i kirken i Harlem. Ha godt skotøy! New York er en by å spasere i. Er du sprek kan også sykler leies flere steder – anbefales.
 
Innreise
Alle nordmenn må søke ESTA. Noen unntak gjelder og reisende med pass fra andre land må undersøke dette. Les informasjon her.

Sykeforsikring / Reiseforsikring
Alle må ha reiseforsikring som dekker avbestillingsforsikring og sykeforsikring. Sjekk betingelsene med ditt forsikringsselskap.

Tips/drikkepenger
Tips er inkludert på de stedene vi har med i programmet, men ellers er det vanlig å gi 15 - 20% i tips på restauranter og ca 10-15% til drosjesjåfører.
Amerikanere gir langt mer tips enn nordmenn, spesielt på restaurant. Tips utgjør en betydelig og forventet del av inntekten i mange serviceyrker. Dette kommer i tillegg til "moms" (sales tax). Vær nøye med å lese regningen for i turistområder legges ofte tipsen på automatisk. Det er vanlig å gi tips til guider og sjåfører, gjerne $5-8 til guider pr person og $3 til sjåfører pr dag. Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. 

Alkohol & barer
Grensen for å kjøpe og nyte alkohol er 21 år i hele USA. Du må ha med deg legitimasjon på bar uansett hvor gammel du er. De sjekker ofte alle gjestene og er veldig strenge på dette.

Praktisk
Nødtelefon politi/brann/ambulanse: Ring 911 (også fra mobiltelefon)

Strøm
110-120 Volt AC, 60Hz. Både spenning, frekvens og støpselet er forskjellig fra norsk standard. Amerikansk støpsel er to-punkt eller tre-punkt. Elektronisk utstyr kjøpt i Norge krever adapter eller omformer, som bør kjøpes i Norge grunnet begrenset tilgjengelighet i USA. Utstyr som kun håndterer norsk spenning må ha omformer til 220-240 Volt, mens apparater som kan håndtere begge spenninger kun behøver en adapter for å passe i støpselet.  Se generelt merking på utstyret.

Kontakt med ambassaden i Washington
Telefonnummer i åpningstiden er + 1 202 333 6000. Sentralbordet er åpent hverdager fra kl. 9til kl. 16. Utenfor arbeidstiden vil du bli satt over til Utenriksdepartementets døgnbemannede vakttelefon.
Bestill reisen ved å sende inn forespørselsskjema, oss på 53 20 99 50 eller besøk oss på vårt kontor i Lille Markeveien 1a mellom kl 0900 og 1600.
Minimumsantall reisende 15 personer.
 
Program rekkefølge kan bli endret. Vi tar forbehold om uforutsette hendelser.