Ecuador og Galapagos

Under ekvators sol på Sør-Amerikas vestkyst ligger Ecuador og Galapagosøyene. Til tross for at landet er Sør-Amerikas minste kan det by på et mangfold av kultur og natur som selv mye større land ikke kan skryte av.

For førstegangsreisende til Sør-Amerika er Ecuador et perfekt utgangspunkt. Ecuador byr på tradisjonell indiansk kultur, moderne storbyer, kolonialsk arkitektur, snødekte vulkaner, yrende strender og fuktig, intens jungel! Alt dette ligger innen en dags kjøring fra Quito. Ekvatorlinjen går tvers gjennom landet, derav navnet Ecuador som på spansk betyr ekvator.

Landet kan deles inn i fire geografiske soner: kysten, Andesfjellene, Amazonas og Galapagos. For reisende til Ecuador er det Andes, Amazonas og Galapagos som har mest å tilby. Flesteparten av Ecuadors befolkning lever i fruktbare daler i de majestetiske Andesfjellene. Den høyeste toppen er vulkanen Chimborazo som strekker seg 6,310 m.o.h. og den er, p.g.a. jordens ovale form, det punktet på kloden som er nærmest solen!

Dersom man følger dalen som strekker seg fra Quito sørover mot Cuenca er man i det området som av Alexander Von Humboldt ble døpt til ”Avenue of the Volcanoes”. Denne dalen dannes av to paralelle fjellkjeder og byr på noe av Ecuadors mektigste landskap. På denne strekningen kan man se 9 av landets 10 høyeste fjelltopper, bl.a. Cotopaxi som er verdens høyeste aktive vulkan med sine 5,897 m.o.h. Amazonas området som av Ecuadorianere omtales som El Oriente (østen) byr på nesten ugjenomtrengelig jungel. Framkomstmidlet i Amazonas er kano på elvene som tilsammen danner verdens største elvesystem. Galapagosøyene er Ecuadors første nasjonalpark og et sted som absolutt bør oppleves! Les mer om hvilke dyr og arter du kan se på Galapagos her.

Vi setter sammen din reise i Equador for deg etter ditt ønske. Vi ordner alt fra enkel overnatting til rundturer med guide, jungelsafari med mer. Og selvsagt Galapagos.

Fakta
Hovedstad: Quito
Innbyggertall: 12 millioner
Språk: Spansk
Tidsforskjell fra Norge: - 6 timer , - 7 timer på Galapagos
Internasjonal telefon kode: +593
Penger: US dollar

Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum
Når bør man reise: Ecuador er en helårsdestinasjon. De fleste reisende kommer mellom juni og september når det er kaldere og tørrere men da kan det også lett være tåke.


Vaksineanbefalinger.

Reisebrev fra en av våre kunder: Otavalo
Se alle tilbud

Rundreise Ecuador - Opplev Ecuadors høydepunkter

DestinasjonEcuador
Avreise fra:01-11-2017
Avreise til:11-11-2019
Varighet7 dager
PrisFra kr 14.800,-

Opplev Galapagos - de magiske øyene

DestinasjonGalapagosøyene
Avreise fra:30-03-2018
Avreise til:30-04-2019
Varighet5 dager
PrisFra kr 27.900,-
Se alle tilbud