Peru

Peru er Sør-Amerikas tredje største land og over dobbelt så stort som Frankrike. Landet ligger på Sør-Amerikas vestkyst med grense til Chile, Bolivia, Brasil, Colombia og Ecuador. Landet er blant annet kjent for "Den tapte byen" Machu Picchu. Skal man dit må man bestille faste turer og senest 1 måned før ankomst til Peru. Fra 1. juli 2017 er det to tider man kan få billett for og man har mulighet til å få kjøpt billett til begge tidene:
Første adgang er fra 05:30 til 12:00.
Andre adgang er fra 12:30 - 15:30.
 
Peru består av mange geografiske soner fra Amazonas via Andesfjellene til kyststrøkene. En reise til Peru er en imponerende opplevelse hvor man kan ta en togtur på noen av verdens høyeste togruter, se et av mer enn 30 fjell over 6,000 m.o.h., ta en båttur på Titicacasjøen som er verdens høyestliggende navigerbare innsjø, gå i en ørken hvor det nesten aldri faller regn, besøke verdens dypeste kløft og lære mer om tidligere kulturer som Chacha, Moche, Chimú og Inkaene. I dag kan man besøke ruiner forlatt av menneskene som en gang bodde her og man vil garantert la seg imponere av deres byggekunst.

Litt tips om reise i Peru:
Ved innreise fyller man ut et innreisekort. Gjenparten av dette må til enhver tid ligge i passet og passet må man reise med hele tiden. Ved innsjekking på hotell kopieres pass og innreisekort hver gang. Skal man handle i butikk for større beløp spør de også om pass i enkelte tilfelle. Generelt sett elsker de papir og kvitteringer kommer ut som store papirark og det kan bli vel mye av det.
Ha med dopapir! Mange steder har ikke dopapir så det er helt nødvendig å ha med. Samme med våtservietter - ha det alltid med. Lokalt øl heter Cuzquena og lokalt brygg Chicha. Brygget selges alle steder det er en rød ballong utenfor.
 
Skal man overatte i Agua Caliente/Machu Picchu Village og har med bagasje tar bellmen imot på togstasjonen slik at man slipper å ha med bagasje til Machu Picchu. Det er også oppbevaringsbokser ved Machu Picchu som koster 10 soles (2016).
 
På togstasjonen i Poroy, ca 30 min fra Cuzco, er det nøye innsjekking med kontroll av pass og signering av papir.
 
Fakta
Hovedstad: Lima
Innbyggertall: 28 millioner
Språk: Spansk
Tidsforskjell fra Norge: - 6 timer
Internasjonal telefon kode: +51
Penger: Nuevo sol, ca 2 kroner = 1 sol
Man kan ta ut i lokale minibanker. Det er lurt å bruke lokal valuta og ha endel småpenger klar til tips etc. Det blir endel tips til sjåfører, guider, bellmen etc.
Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum og man fyller ut innreisepapirer på flyet.
Når bør man reise: Jungelen og slettene er varme og tørre fra april - oktober. November - april er de våteste månedene. Men det motsatte gjelder for kysten som har det varmt og tørt fra desember til april og kjøligere fra mai til november. Juni - september er best for de som vil gå tur.


Vaksineanbefalinger
Se alle tilbud

Via Ferrata i Peru - Sov i fjellene under stjernehimmel!

DestinasjonPeru
Avreise fra:29-07-2017
Avreise til:31-12-2018
Varighet2 dager
PrisFra kr 4.800,-

Rundreise til de største høydepunktene i Peru

DestinasjonPeru
Avreise fra:19-11-2018
Avreise til:05-12-2019
Varighet12 dager
PrisFra kr 29.990,-

Amazonasjungelen, Machu Picchu, Titicacasjøen og Peru’s skjulte skatter

DestinasjonPeru
Avreise fra:24-06-2019
Avreise til:08-07-2019
Varighet15 dager
Pris 49.985,-
Se alle tilbud