Route 66, bilferie

 • Destinasjon
  Los Angeles
 • Avreisested
  Chicago
 • Priseksempel
  fra kr 8.535,-
 • Varighet
  16 dager
 • Avreise fra:
  20-01-2017
 • Avreise til:
  31-10-2017
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Bilutleie
Route 66
Dag til dag program
Prisoversikt
Kanskje den mest beryktede vei i verden. Route 66, "the Mother Road" fra Chicago til Santa Monica (Los Angeles) er en opplevelse. Du krysser 2/3 deler av landet og vil se landskapet i forandring hele veien fra prærien, over fjellene, gjennom ørken og til Stillehavskysten. Du besøker storbyer, småbyer og får sett noe av det mest spektakulære USA har å tilby, Grand Canyon.
På reisen tilbyr vi attraksjonspakke - et godt tilbud for deg som vil ha mer inkludert i din reise. Se under priser.

Turen fra Chicago til Los Angeles inkluderer hotell. (Turen kan også gjøres motsatt vei). Fly samt bil eller motorsykkelleie kommer i tillegg. Vi har Harleys i flere størrelser og mange biltyper. 
 
Dag Strekning Km
1 Ankomst Chicago  
2 Chicago  
3 Chicago - St. Louis 480
4 St. Louis – Springfield 340
5 Springfield - Tulsa - Oklahoma city  520
6 Oklahoma City - Amarillo  420
7 Amarillo - Albuquerque  200
8 Albuquerque  
9 Albuquerque - Santa Fe – Albuquerque 186
10 Albuquerque – Holbrook 420
11 Holbrook - Grand Canyon  290
12 Grand Canyon - Las Vegas  480
13 Las Vegas   
14 Las Vegas - Santa Monica/Los Angeles  470
15 Los Angeles/Santa Monica   
16 Los Angeles avreise  
Program:
Dag 1 – ankomst Chicago.
Litt avhengig av reiseruten ankommer du Chicago på ettermiddagen eller kvelden. Nyt din første kveld i Chicago, dra på en bluesklubb, eller kikk på Navy Pier.

Dag 2 – opplev Chicago
Chicago oser av historie, og det er masse spennende å gjøre her. Vi anbefaler en guidet tur langs Chicago River, gjerne med fokus på byens arkitektur. En tur opp i Willis Tower (tidligere Sears Tower) anbefales også. Gatekrysset Adams/Michigan markerer starten på Route 66, det er ikke så enkelt å stoppe der med bil, så vi anbefaler en tur innom for å ta bilder denne dagen.

Dag 3 – hent ut leiebil, og start på reisen mot Santa Monica
Turen starter med å følge den tradisjonelle øst-vest ruten fra Chicago til St. Louis i Missouri. På veien er det mye flatt landskap med prærie og maisåkre. Anbefalte stopp kan være Joliet State Prison, hvor Blues Brother-filmen og Prison Break ble spilt inn.
I Springfield kan du se Abraham Lincolns hjem. Ved ankomst St Louis anbefaler vi et besøk i nasjonalmonumentet «Gateway Arch», en hyllest til utvandrerne som dro vestover. 

Dag 4 – St Louis til Springfield, Missouri.
Fra St. Louis går turen gjennom et område som heter Ozarks. Det er et område med skog, åser, vann og småbyer. Springfield er kjent som Route66s fødested i 1926. På veien anbefaler vi et stopp i Meramecgrottene i Stanton. Grottene er store med kalkstein i unike farger. I sin tid gjemte Jesse James her og brukte utgangen mot elven til rømningsvei. Et stopp på den originale baren ved «Devils Elbow» anbefaeles også – ikke glem å sjekke hva som henger i taket.

Dag 5 – videre til Oklahoma City
Denne dagen krysses det sørøstlige hjørnet av Kansas og den korteste delen av Route66 gjennom 8 stater. Route66 har sin lengste strekning gjennom staten Oklahoma og også den lengste delen av den opprinnelige veien som er bevart. Veien med knappe 3 meters bredde var den viktigste ruten for familiene som søkte lykken vestover i 1930 årene. Om dere får tid og har lyst anbefaler vi et besøk i «Cowboy National Hall of Fame» i Oklahoma City – et storslagent museum.

Dag 6 – Inn i Texas
Reisen fortsetter gjennom Oklahoma til Texas’ flate sletter. I sin tid var dette buffaloens rike og Kiowa og Comanche indianernes område. Her anbefaler vi et stopp i Clinton med besøk på Route66 museet – det beste Route66 museent langs ruten. 
I Amarillo bør du ikke gå ikke glipp av et måltid på Big Texan Steak House hvor du kan få servert biff på over 2 kilo (de serverer mindre også!)

Dag 7 – Fra Texas til New Mexico
Dagen anbefales startet med et besøk på Cadillac Ranch. Her er Cadillac-ene plantet med grillen i kornåkeren, malt og blitt en unik utstilling. Turen videre går innom MidPoint Cafè som ligger halveis langs Route 66 og som er kjent for sin «ugly crust» pai. 
Albuquerque, New Mexico som er kveldens mål er preget av mexikansk, spansk og indiansk kultur.

Dag 8 
Nyt av det Albuquerque har å by på, eller ta en avstikker til Santa Fe, kjent som «kunstnerbyen» i New Mexico. Kunstgallerier, små butikker og kultur preger gamlebyen her.

Dag 9
Slapp av med god mexicansk mat og musikk, eller ta en utflukt til toppen av Sandia-fjellet som ligger på nesten 3200 meters høyde. 

Dag 10
Kursen går videre vestover, og om du er interessert i indianerkultur kan vi anbefale et stopp i Acoma Pueblo/Sky City. Her kjøper man en times guidet tur, og får se hvordan indianerene lever i dag. I Gallup anbefaler vi et stopp på El Rancho Hotel som er brukt i utallige westernfilmer. Rommene er oppkalt etter de som har bodd i dem, Reagan, John Wayne mm. Ett stopp i Petrified Forest National Park i Arizona hvor forstenede trær er attraksjonen er også å anbefale.

Dag 11
I dag går turen i retning Grand Canyon. Vi foreslår et stopp i Winslow, hvor du kan stå på et hjørne, som i sangen av The Eagles (Standin’ on a corner in Winslow, Arizona). Her er det i utgangspunktet ganske trett amerikansk småby som har klart å gjøre en hel industri ut av denne ene sanglinjen.
Like etter kan du stoppe for å se ett av verdens største meteorkrater. Krateret er ca 220 meter dypt og nesten 4 kilometer rundt. Her er det stier, utsiktsplattformer og et besøkssenter i bunnen med film og interaktive aktiviteter. 

Dag 12
Dette er dagen for å oppleve Grand Canyon. Ubeskrivelig og fantastisk og en åpenbaring etter å ha reist over flatt landskap. Her kan dere gå turer langs kanten – de spreke kan gå en tur nedover i canyonen. 

Dag 13 – sett kursen mot Las Vegas
På denne strekningen ligger Seligman, en av byene som best har tatt vare på Route66 slik den var. De fleste av de originale bygningene er fortsatt her og lite nytt er blitt bygd. I dag bor det kun 250 personer her, men de ivaretar stedet på en god måte. I Kingman ligger mange av de gamle kafeene og motellene langs Route66 og de er fortsatt i drift. Videre går turen over Hoover Dam – berømt demning over Colorado elven og grensen mellom statene Nevada og Arizona. Etter naturopplevelsene er det en stor overgang å komme til glitrende Las Vegas

Dag 14 – opplev Las Vegas
Sett av en hel dag til å oppleve Las Vegas. Her finner du fantastiske shoppingsentre og du vil kanskje ta et besøk i et av de mange enorme kasinoene. Å nyte hotellets basseng er heller ikke å forakte. Flotte restauranter i alle prisklasser, show og opplevelser dag og natt.

Dag 15 – siste etappe
Her kjører du gjennom Mohave-ørkenen, stopp gjerne i Calico Ghost Town som er en autentisk sølvgruveby og en av de få opprinnelige i vestlige USA.  I Barstow kommer du tilbake på Route66 etter  «omveien» til Las Vegas. I Barstow er det et Route66-museum på jernbanestasjonen, og vi kan også anbefale et stopp på Route66-museet i Victorville for en siste mulighet til innkjøp av unike Route66-effekter.

Dag 16
Velkommen til slutten av reisen og LA-LA-land. Mange velger å forlenge sitt opphold i LA, slik at man får sett noe av det byen har å tilby. Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica-beach, DisneyLand og mye mer. De som vil se enda mer kan også velge å forlenge reisen med en avstikker til San Diego eller San Francisco.

Standard hotell fra kr 8.535,- per person i dobbeltrom.
Oppgradert hotell fra kr 11.295,- per person i dobbeltrom.
Priser oppdatert 16.11.16.

Oppgitte priser er fra-priser og vil variere avhengig av sesong, og kan påvirkes av endring i valutakursen. Reisen inkluderer alle hotellnetter og personlig guidebok, informasjon om stedene og reiseforslag.  Det er mulig med 3/4 personer på rommet, men vær oppmerksom på at det kun er to doble senger - ingen ekstra seng. Ta kontakt for pris ved flere reisende. Fly og billeie er ikke inkludert. Leiebil er ikke inkludert i prisene da folk velger svært forskjellige størrelser. Leiebilprisene vi gir inkluderer alle forsikringer og skatter og som regel  får du en tank bensin og mulighet til å være flere sjåfører i prisen. Rom er standard rom på hotellet. Oppgradert hotell vil i mange tilfeller bety en bedre beliggenhet.

Tips: Nå kan du få "Arizona Route 66" pass, dette er en guide som oppfordrer reisende til å oppleve alt denne historiske strekningen har å by på! Ved å samle på stempel fra de ulike attraksjonene lærer dere om Route 66 og har kan få fine premier. Passene kan hentes på alle "Welcome centers" langs den historiske Route 66. Les mer om Arizona Route 66 programmet her.

Attraksjonspakke pris per 19.12.2016:
På reisen tilbyr vi attraksjonspakke - et godt tilbud for deg som vil ha mer inkludert i din reise. Attraksjonspakken inkluderer:
 • Willis (Sears) Tower Skydeck adgang
 • Historisk bysightseeing i Chicago
 • Grand Canyon 25 minutters Helikoptertur fra "South Rim"
 • Universal Studios Hollywood inngang
 • Macy's 10% rabattkupong

Voksen fra kr 4.480,-
Barn under 12 år fra kr 4.160,-