GO UP

Fantastiske Costa Rica

Publisert 19.06.18

Etter å ha fordøyet fantastiske Costa Rica i en måneds tid etter hjemreisen, er det tid for refleksjon. Hva skjedde egentlig? Vår fantastiske sjåfør Edgar loset oss gjennom Mellom-Amerikas mest demokratiske land med stor entusiasme for land og folk. Vi følte virkelig vi ble en del av en Costa Ricansk familie gjennom hans historier og kunnskap.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Hva er vel mer opplysende enn en drosjesjåfør? I vårt tilfelle var han mye mer – han var vår guide og kompanjong i åtte dager. Fraskilt med sønn og stedatter som begge ble ivaretatt som hans barn, var hans historie om lange dager, fargerike dager, drømmer og fantasi om verden utenfor sitt eget land, et av våre høydepunkt. Sjelden har vi truffet en så kunnskapsrik person om andre land på tross av at han kun hadde vært utenfor grensen til nabolandet Nicaragua. Det ble som i min barndom, hvor utenlandsreisen besto av en to-dagers tur til Sverige. Men vi visste ingenting om resten av verden.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa
I løpet av våre åtte dager i Costa Rica, fikk vi oppleve et land hvor naturen står i høysetet. Selv i fattige områder er verdien av å ta vare på det rundt, verdifullt. Bananplantasjene bruker ikke lenger insektsnett av plast men av papir. Selv i en liten landsby blir metall resirkulert og laget til søppelkasser pyntet og dandert med malerier av fugle- og dyreliv. Ethvert hotell vi var innom hadde søppelsortering på rommet – selv ute i regnskogen. Imponerende – her har vi mye å lære. I barene går flere og flere over til sugerør av papir istedet for plast. Dette er små ting som kan gjøre en stor forskjell.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Naturopplevelsene i landet er enestående. I løpet av et par timer kan du oppleve Stillehavets hvite strender og vulkaner over 3 000 meter over havet. Dovendyr, apekatter, et enormt fugleliv med over 750 arter og 83 vulkaner hvor flere er aktive.
Her kan du spise trygt og helsevesenet fungerer. De fleste snakker godt engelsk som de begynner å lære i 3. klasse.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Costa Rica er et foregangsland for nasjonalparker – her er det hele 28 stykker, fra den minste Miguel Antonio til store nasjonalparker som Monteverde og Tortuguero. Nasjonalparkene utgjør til sammen 12 prosent av Costa Ricas areal.
Landet grenser til både Stillehavet og det Karibiske hav. I sør finner du Panama og i nord Nicaragua.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Det er ikke hovedstaden San Jose som trekker, men de fantastiske mulighetene til opplevelser i skog og villmark. I tillegg de nydelige strendene på Stillehavskysten. Jeg er en aktiv person, og turene i regnskogen, til vanns og til lands, høydeparker høyt over bakken og det fantastiske dyre- og fuglelivet imponerte meg.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Et deilig bad på en liten og fantastisk strand er selvsagt velkommen uansett hvor du er. Men ikke ta med mat – da tiltrekker du dyr som trenger å klare seg på egen hånd.

Eneste minus: Vi var alt for kort i Tortuguero nasjonalpark og ved Arenalvulkanen. Jeg kommer til å reise tilbake for å oppleve mer.

Elisabeth

Vil du oppleve fantastiske Costa Rica?  Kontakt Amerikaspesialisten
Les mer om Costa Rica

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,