GO UP

Storfamilieferie til Orlando

Publisert 23.01.19

For første gang reiste jeg med barn og barnebarn på storfamilieferie til Orlando!

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,

Av Elisabeth Stai / elisabeth@nordmann.no

Planleggingen startet tidlig. Vi var alle helt klare på at med tre gutter på 2, 4, og 9 år var det Disney World som var det viktigste å få med oss, selv om andre parker også kunne vært fristende. Det er såpass kostbart at det er viktig å konsentrere seg om en av de store parkeierne: Walt Disney World, Universal Studios eller Busch Entertainment. Vårt opphold var lagt til første uka i desember. Vi satset ikke på vannparker, temperaturen kan være litt lav og det fikk vi erfare. Tre dager med maksimum 12 grader gjorde at medbragt lue og dunjakke var god å ha.
Å være i fornøyelsespark i kjølig vær er bedre enn i varme, så det gjorde ikke noe for opplevelsen.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa, Storfamilieferie til OrlandoVi bodde i to deilige leiligheter på Blue Tree Resort, vis a vis hverandre slik at guttene kunne springe imellom. Super beliggenhet! Vårt heldige valg med første dag i svømmebassenget var topp. Resten av tiden var det for kaldt til å nyte bassengene.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,
Med minstemann i barnevogn og de to kameratene på 4 og 9, var det ingen sak å få oppleve mye i parkene. Vi hadde en dag i Magic Kingdom, en dag i Animal Kingdom og en dag i Epcot Center. I ettertid kan jeg si at EPCOT var mest vellykket. Her var alle «rides» snille, og med et barn som var engstelig for alt som gikk opp og ned ble dette en topp opplevelse. Epcots brede veier og gode fremkommelighet gjorde også at det virket som det var færre gjester der. Vi voksne tok Frost i den norske paviljongen. Vi syntes den var en stor forbedring og kanskje den beste av alt vi opplevde. Skuffelsen var stor i Animal Kingdom da dyrene ble holdt inne pga kulda. Men slikt kan jo ikke planlegges.

Storfamilieferie til Orlando, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usaVi startet dagen med buss kl 0710. Byttet så buss i Animal Kingdom for å komme dit vi ønsket. Med lange avstander og sikkerhetskontroll var vi inne i parkene før 0830 selv om vi ikke hadde billett som tilsa at vi skulle komme inn før kl 0900. Jeg vil anbefale alle å starte dagen tidlig.

Disney er en pengemaskin. Ikke nok med kostnad på billetter, det er klær, suvenirer og alt barn har lyst på over alt. Spisestedene er dyre, har dårlig mat og bør reserveres om man skal få plass. Selv en pinneis med Mikke Mus ører koster 50 kr. Menyene var ikke tilpasset våre barn, så matpakke og drikke ble medbrakt etter mislykket første dag. Definitivt en bedre løsning og ingen ventetid!

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,
Vi hadde en fantastisk reise!

Barna fra to familier, koste seg fra kl 0500 om morgenen. De elsket å være sammen og husker nok like mye popkorn og is som de forskjellige rides. Minstemann elsker Donald, Mikke og Minni, og var gledestrålende hver gang noen av de gikk forbi eller en dukke var å se i et vindu.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa, Storfamilieferie til Orlando
Vi voksne har det bra så lenge barna har det bra. Legg stress bak deg. Om du ikke får med deg alt du selv ønsker å se og oppleve, er det barnas glede og opplevelser som er det viktigste. Våre «hemmelige» buffet restauranter var topp for små og store – enkelt, rimelig og ukomplisert. Kveldsaktiviteter ble det lite av – kl 1900 var barna utkjørte og vi voksne sluknet ikke så alt for lenge etter.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Vil du på storfamilieferie til Orlando?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din opplevelse og ordner inngang i parker, leiebil, fly og hotell – alt du trenger.
Les mer om Florida

 

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,