GO UP

Opplevelser i Celebration

Publisert 18.11.19

Har du planer om å reise til Florida? Her kan du lese mer om Elisabeths opplevelser i Celebration.

Orlando er mer enn fornøyelsesparker. Orlandos nabo er Kissimmee. Det viktigste her er nærheten til Walt Disney World, naturområdene og alle de fine bostedene. Kissimmee dekker et stor område som består av noen små byområder, hoteller fra enkle motell til luksus resorts og mange utleiehus. I tillegg er det store naturområder, som er noe av det som overrasker mest.

Frokost i Celebration
Jeg ble invitert på en frokost i Celebration, bygd som en egen Disneyby. Nå er det åpent for alle å eie her, og et av Disneys hovedkontor ligger diskret på utsiden. Celebration er en perle av et sted – en kopi av en liten amerikansk by som man ikke forventer å finne her. Å komme hit er ingen sak så lenge du har bil.
Min venninne hentet meg kl 07:30 – langt på dag når man dagen før har ankommet Orlando og har tidsforskjellen i kroppen. Turen fra Lake Buena Vista tok ikke mange minuttene. Med en gang vi kjørte inn i Celebration forandret nabolaget seg. Nydelige eneboliger og rekkehus bygget langs pene gater med trær og blomster, og fine veier med fortau. Her traff vi også på noen syklister – Celebration er super å sykle i. Walt Disney Company har alltid vært forutseende og allerede i 1996 flyttet de første inn i denne byen som selskapet bygget. Her ligger det skoler, et lite rådhus, små butikker og flere koselige spisesteder. Store parkanlegg med sykkel- og gangveier, vann og fellesområder, det er som å komme til en annen verden.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Min venninne, som har bodd her i flere år, stortrives og tok meg med til sin favorittrestaurant for frokost, Market Street Diner.
På hjørnet av hovedgaten og parken kunne jeg nyte morgenen blant stedets faste klientell og se trimmere og barnefamilier haste forbi. Jeg var der rett før jul og hovedgaten var pyntet. Byen forberedte seg på adventsfeiring med tenning av julegran på torget. For selvsagt er det et hyggelig torg her også.

Du bare må prøve giant pancake, fikk jeg klar beskjed – stedets spesialitet. Jeg burde jo ha visst at det ville bli i meste laget – jeg var jo i USA. Makan til stor pannekake, både i diameter og tykkelse har jeg aldri sett før! Pannekakene i USA serveres som regel med smør og det er en skikkelig stor smørkladd, mer som en iskule. Jeg elsker amerikanske pannekaker, da gjerne med bacon til og så må det være lønnesirup. Men denne gangen måtte jeg gi meg etter bare å ha spist en brøkdel.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Etter den solide frokosten, tok vi en tur rundt i byen som overraskende nok også har en Montessori barneskole – det er ikke så mange steder i USA. Det er trygt og godt å bo her ble jeg fortalt, og det var også den følelsen jeg fikk.

Jeg hadde likt å bo i Celebration – det blir en annen gang.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa
Jeg velger ofte å bo på Bohemian hotell – et boutique hotell. Kunst og musikk tilbys, og det unike hotellet har sin egen stil. Reiser jeg alene eller med min mann, liker jeg å bo der jeg kan rusle på mine morgenturer uforstyrret og et sted med en hyggelig atmosfære.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Naturopplevelser

Om du tror Everglades er eneste sted i Florida du kan se alligatorer, må du tro om igjen. I Kissimmee finner du noen av de flotteste områdene til å se dyre- og fuglelivet i Florida. Du må starte dagen tidlig for å få de beste opplevelsene. Bare 30 minutter fra Old Town i Kissimmee og du er ved Lake Tohopekaliga hvor du kan bli med på luftputebåt i våtmarkene. Du som ikke har gjort det før – prøv det her! Jeg har også vært i Everglades, men opplevelsen av natur og ro er noe helt annet ved Lake Tohopekaliga enn med massiv turisme i Everglades. Du blir tatt vel imot og registrert, før du går ombord i båtene som tar fra åtte personer og oppover. Å være i en liten båt er det beste. Du kan få en privat tur mot en høyere pris. Vi var bare noen få og det er en fordel.

Båten går forsiktig ut fra land uten å lage for mye støy, men de store propellene kan ikke unngå å lage lyd. Guidene er kjempeflinke til å ta vare på naturopplevelsene og benytter enhver anledning til å slå av motoren for å kunne nyte naturen.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Det er ikke alligatorene som dupper i vannkanten som gir meg den største opplevelsen. Se naturen våkne, nyte utsikten over innsjøen, se de flotte hvite hegrene fly over sjøen og vak fra fisk som prøver seg på insektene – fantastisk.

Etter ca 45 minutter på sjøen er vi tilbake ved utgangspunktet hvor det også er mulig å se alligatorer på nært hold. Her kan du også se skilpadder og andre småkryp som lever naturlig her.

Byen har våknet til liv og på vei tilbake stopper jeg på en av mine favorittsteder, Cracker Barrel, som ser ut som en gammeldags landhandel med kafé. En av de første kjedene som blandet butikk og spisested. På terrassen utenfor døren er det selvsagt en ekte sørstats gyngestol.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Rare småting å kjøpe, rimelig og god mat og alltid et hyggelig stopp!

Ønsker du flere opplevelser i Celebration? Kontakt Amerikaspesialisten

Lei feriehus i Kissimmee
Reise til New York, Orlando og Kissimmee

© 2022 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic