GO UP

12 høydepunkter i California som du må oppleve

Publisert 10.08.21

Her har vi listet opp spennende høydepunkter i California du bør få med deg neste gang du reiser dit. Californias natur, kultur og fantastiske vær er bare noe av de mange grunnene til at du må prøve ut dette flotte reisemålet.

1. Yosemite Valley i Yosemite nasjonalpark
Stå på hvilket som helst utkikkspunkt i Yosemite-dalen, og du kan se flere ikoniske landemerker på 10 sekunder enn du ville sett på 10 timer noe annet sted. Yosemite Falls, den høyeste fossen i Nord-Amerika på 2425 fot , El Capitan, jordens største enkeltstykke av granitt.

høydepunkter i California, Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Half Dome sitt avskårne ansikt utskåret av isbreer. Den krystallklare Merced River, omkranset av gresskledde enger. Bridalveil Falls fascinerende stup.

høydepunkter i California, Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

I tillegg til spir, kupler og tinder som pryder dalens høye granittvegger. Som naturverneren John Muir sa det: «Intet tempel laget med hender kan sammenlignes med Yosemite.»

 

2. Zabriskie Point i Death Valley nasjonalpark
Med en panoramautsikt over de omkringliggende fjellene, sanddynene, kløftene og dalene, er denne 360-graders utsikten et ideelt sted å få innsyn i en nasjonalpark som defineres av det ekstreme. Her finner du det laveste punktet og de varmeste temperaturene i Nord-Amerika.

høydepunkter i California, Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Soloppgangstilbederne får et fantastisk naturlig lysshow når skyggene skygger trekker seg tilbake fra slettene og området får en gylden glød. Panamint-fjellkjeden farges i rosa og lilla. Herfra kan du vandre langs svingete stier ned til slettene og utforske parkens skatter – fra skjulte oaser til helleristninger.

3. Borrego Springs nattehimmel i Anza-Borrego Desert State Park
Omgitt av fjell og den 600 000 mål store Anza-Borrego Desert State Park, har Borrego Springs kullsvarte nattehimmel litt viden skjent. Den er opplyst av millioner av stjerner. Astronom Dennis Mammana fra Borrego Night Sky Tours sier at hver sesong bringer et nytt perspektiv av den blendende nattlige visningen.

høydepunkter i California, Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
“Du kan se Melkeveien hele året, men bare i sommermånedene er den synlig tidlig på kvelden. Våren er best for å se galakser som ligger langt utenfor vår egen Melkevei, og vinteren er spesielt god fordi stjernene er så utrolig lysende, som diamanter.”

4. Bumpass Hell i Lassen Volcanic National Park
Mount Lassen har ikke hatt utbrudd på over ett århundre, men dette vulkanske landskapet sover ikke. Ta en spasertur blant de fuktige hydrotermiske levende bevisene.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

16 dekar med kokende kilder, hvesende dampventiler, bråkete fumaroler (åpninger i jordskorpen hvor det siver ut røyk) og boblende gjørmekulper. Det er laget et hevet gangsti som leder deg trygt gjennom dette fantastisk fargerike landskapet, med jord som er oransje og gult av mineraler. En tur hit gir deg mange spennende opplevelser. Jorden frigjør oppdemt energi med høye rapninger, og hydrogensulfid kiler nesen din med en råtten lukt.

5. Fern Canyon i Prairie Creek Redwoods State Park
Utforsk denne flotte kløften som er dekket av mose og hengende bregner.

høydepunkter i California, Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Den ligger i Prairie Creek Redwoods State Park, en time nord for Eureka i Humboldt County. En bekk har i tusenvis av år skåret ut denne smale kløften med 80 fot høye vegger dekket av grønt. Her kan du gå langs John Irvine Trail gjennom dette flotte landskapet – som var med i en berømt scene fra Jurassic Park 2.

6. Bowling Ball Beach i Mendocino County
Et geologisk underverk ga denne fantastiske sandstrekningen sitt navn. Det er bare synlig når forholdene er de rette. Dra til den nordlige enden av Schooner Gulch State Beach ved lavvann, og du vil se en samling av sfæriske bergarter som ligner en hær av havskilpadder.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

De runde steinene er sedimentær stein bundet sammen av mineralsement. Over millioner av år har bølger og vind erodert de ytre lagene av stenene, og derfor kalles det «bowlingball» steinblokker.

7. McArthur-Burney Falls
Gå til foten av Cascade Range i Shasta County for å se hva Teddy Roosevelt kalte «verdens åttende vidunder.» Dette er kanskje Californias mest fantastiske vannfall. Fossen kan sees fra en lett tilgjengelig parkeringsplass.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Eller du kan gå stien ned til bunnen for å oppleve det øredøvende brølet og iskald tåke av hvitt vann som krasjer ned i et krystallbasseng. Vannet renner året rundt, så vil du se dette uten alt for mange turister, besøk stedet på våren eller høsten (eller midtuke).

8. Tufa Towers i Mono Lake Tufa State Natural Reserve
Tretten mil øst for Yosemite nasjonalpark og like ved naturskjønne US Highway 395, ligger det en gammel alkalisk innsjø kjennetegnet med at den er innrammet med elfenbenfargede stentårn.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Mono Lake ble dannet for mer enn 750 000 år siden, og da det salte vannet kom i kontakt med naturlige kilder, forkalket det seg kalksteinspirer under overflaten. I dag har vannet trukket seg tilbake, slik at tårnene stikker dramatisk opp av innsjøen, noe som skaper en scene fra en annen verden. Ta en padletur utenfor Navy Beach eller bare sitt og nyt synet av tårnene som blir gylne når solen går ned.

9. Catalina Island
På denne solfylte øya en times fergetur unna Long Beach, San Pedro eller Dana Point, er nesten 90 prosent ubebygget. Utforsk Catalinas naturlige underverk til sjøs eller på land.

høydepunkter i California, Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Snorkle gjennom tareskoger for å se på garibaldis – de oransje fiskene, rokker, blekksprut og havabbor. Ønsker du å være over vann, kan du vandre på en mengde stier, se ørnen sveve og amerikansk bison beite. Stedet er også populært om du ønsker å campe.

10. Mount Shasta
Alle slags mennesker trekkes til 14,179 fot høye Mt. Shasta i Siskiyou County. Åndelige oppdagelsesreisende kommer til meditasjons- og visjonstimer nær det de beskriver som den unike energien til denne vulkanske toppen.

høydepunkter i California, Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Utendørs eventyrere er begeistres av fotturer og sykkelmuligheter i området, fra de enkle rundt Castle Lake til den krevende turen til den snødekte toppen. Etter endt tur kan du nyte et dampende krus kaffe på Yaks Mt. Shasta Koffee and Eatery i den sjarmerende byen Mt. Shasta.

11. Big Sur
Den klassiske kjøreturen langs den svingende Highway1 er en av de vakreste bilturene på planeten. Strekningen gjennom Big Sur er magisk.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Stopp for å se migrerende hvaler i det fjerne, se etter den truede California-kondoren og nyt synet av de enorme Redwood-trærne.

12. Devils Postpile National Monument i nærheten av Mammoth Lakes
Denne bratte fjellveggen av basalt ble dannet da varm lava strømmet inn i dalen for nesten 100 000 år siden. Da det ble avkjølt, sprakk lavaen i perfekte sekskantede søyler, senere brutt ned av frost og is.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Stå ved bunnen og kikk opp, eller ta deg til toppen. Og gå ikke glipp av parkens andre underverk –  Rainbow Falls. Det er verdt 2,5 mil å se denne høye 101 foten perlen. På disige sommerdager vil heldige besøkende se den fantastiske regnbuen.

Har du lyst til å se flere høydepunkter i California?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din drømmereise

Les mer om California og se spennende reiseforslag
Bilferie i California

 

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,