GO UP

Reisetips til Nashville, Tennessee

Publisert 21.09.22

Hvorfor ikke utforske denne spennende byen i Tennessee på din neste reise? Her får du noen reisetips til Nashville!
Nashville er en spennende by med historisk sus, borgerrettighetshelter, countrymusikk og sørstatsstil. Byen er også preget av countrymusikk.

Nashville er Tennessees største by med rundt to millioner mennesker i sentrumsområdet. Byen er også statens hovedstad. Men Nashville er mest kjent for å være episenteret for countrymusikken. Derav kallenavnet countrymusikkens hovedstad.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Ta en tur til Ryman Auditorium eller moderkirken til countrymusikken. Stedet var opprinnelig kjent som Union Gospel Tabernacle fra 1892. I 1904 ble den omdøpt til ære for Tom Ryman, elvebåt-kapteinen som bygget stedet. I tillegg var det her Grand Ole Opry var fra 1943 til 1974. Her har en mengde artister opptrådt, vi nevner i fleng Elvis Presley, Johnny Cash, Patsy Cline og Hank Williams.
Sjangeren bluegrass ble også født her da Earl Scruggs og Bill Monroe ga sin første konsert i 1945. Komikere som W.C. Fields, Charlie Chaplin, Mae West, Bob Hope og Will Rogers har stått på scenen.
Og to amerikanske presidenter – Theodore Roosevelt og William Howard Taft – foreleste her. Ryman Auditorium stod over lengre tid og forfalt, men har nå vært igjennom flere renoveringer og er igjen en populær scene. Den siste tiden har artister som Ringo Starr og Garth Brooks stått på scenen.

War Memorial Auditorium ble designet av arkitekten Edward Dougherty og bygget etter første verdenskrig for å hedre de 3400 Tennesseanerne som døde i krigen. Navnene på de falne er etset inn på to vegger av monumentet. I art Center lå Grand Old Opry fra 1939 til 1943. Her finner du også Military Museum og utstillinger fra store slag som den spansk-amerikanske krigen til krigen mot terror.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Lower Broadway er også kalt Honky Tonk Highway. Her ligger honky-tonk barene tett. Per definisjon er en honky-tonk-bar en tøff taverna hvor det spilles countrymusikk og Tootsie’s Orchid Lounge (etter tidligere eier Hattie «Tootsie» Louis Tatum) er den mest kjente av honky-tonk-barene. Og den er ikke til å unngå – bare se etter lavendelfargen på utsiden. Veggene er fylt med bilder av tidligere artister og kunder, inkludert Hank Williams, Willie Nelson, Dolly Parton, Patsy Cline, Roger Miller og Mel Tillis for å nevne noen.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Verdenskjente Grand Ole Opry var opprinnelig en ukentlig country-konsert som ble sendt på stasjonen WSM i Nashville fra 1925. Det er nå landets lengste sending. Opptredener ble fremført på Ryman Auditorium fra 1943 til 1974. Deretter flyttet det til Grand Ole Opry House. Det å få bli med i rollebesetning på Grand Ole Opry er en ettertraktet ære. Utøvere blir selektivt valgt. De er da forpliktet til å opptre et minimum antall ganger hvert år i løpet av resten av karrieren. Mange ivrige countryfans drømmer om å foreta en pilegrimsreise til Grand Ole Opry House for å høre et liveshow. Du kan også få en titt bak scenen.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Enda flere reisetips til Nashville…
Visste du at du kan finne greske byggverk i Nashville?
Tennessee State Capitol Building i Nashville er bygget som et gresk jonisk tempel. På toppen av kalksteinsfasaden ruver et tårn i stedet for en tradisjonell kuppel. Før bygningen sto ferdig i 1859, døde arkitekten William Strickland og ble gravlagt i en krypt over hjørnesteinen. Det sies at han er den som startet den greske vekkelsesbevegelsen i Nashville. Noen hevder at spøkelsen hans hjemsøker bygningen.

Hvis du vil se hvordan Parthenon som ligger på toppen av Akropolis i Athen i 432 f.Kr., så kan du besøke replikaen i full størrelse i Nashville. Den første versjonen ble tegnet av arkitekten William Smith og bygget i Centennial Park i 1897 for Tennessee Centennial and International Exposition. Paviljongen var aldri ment å være permanent. Men det falske greske tempelet ble veldig populært, og eksteriøret ble  gjenoppbygd i 1925, interiøret ble ferdig seks år senere. Derfor er et av Nashvilles mange kallenavn er Athen of the South.

Vil du ha flere reisetips til Nashville?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din drømmereise

Se spennende reiseforslag

 

reisetips til Nashville

 

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,