GO UP

Reisetips til Natchez, Mississippi

Publisert 22.09.22

Du kjenner kanskje ikke denne lille byen, men det burde du gjøre… Her får du noen spennende reisetips til Natchez i Mississippi.

Du får virkelig en smak av sørstatenes gjestfrihet i denne fine byen. Natchez ligger langs mektige Mississippi river og er en god gammeldags elveby. Her finner du en mengde butikker, restauranter og gallerier. Du føler at du går tilbake i tid når du vandrer i rundt i gatene. Her er det flotte viktorianske bygninger og herskapshus.
Besøk Rosalie Mansion som ble bygget i 1823, og viser også originale gjenstander. Stanton Hall, Magnolia og Longwood er også imponerende herskapshus som du bør ta en titt på. I Natchez National Historical Park ligger William Johnson House hvor du får et innblikk i livene til frigitte slaver i tiden før borgerkrigen.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Reisetips til Natchez

 

Silver Street var en gang beryktet for sjørøvere og gamblere som pleide å samles her.
Historien til grunnleggerne av byen finner du i Grand Village. Her kan du besøke et museum og utgravinger som viser det opprinnelige Natchez. Selve navnet stammer fra Natchez-indianerne som levde i disse områdene. Høvdingen ble kalt for Great Sun.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Besøk Under-the-Hill Saloon. Under-the-Hill Saloon er en av de eldste bygningene i området og halshuggere, prostituerte og tyver frekventerte tidligere stedet!
Området saloonen ligger i var en gang en blomstrende havn hvor bomull ble lastet på hjulbåter og fraktet nordover til tekstilfabrikker for bearbeiding. Det er levende musikk i helgene, og av og til i løpet av uken. Du kan sette deg i en gyngestol på verandaen og få med deg en praktfull solnedgang over Mississippi.

Ta en vandring i Bluff Park om du er glad i naturopplevelser. Langs Mississippi-elven er det mange sykkelstier og turstier.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Reisetips til Natchez

 

Besøk The Donut Shop og nyt en unik lokal kombinasjon: stekte bakverk og varme tamales i Mississippi-stil.
Avslutt kvelden på Restaurant 1818, hvor en middag med hvite duker serveres i herskapshusets gamle stuer.
Camp Restaurant tilbyr smaker fra Sør-Cajun og serverer burgere toppet med stekt løk.

 

Utendørsbaren på The Camp Restaurant er et yndet sted for å spise sliders og drikke mikrobrygg mens solen går ned over vannet.
Steampunk Coffee Roasters er oppkalt etter sin intrikate espressomaskin i messing, og serverer spesialbrent kaffe og italiensk espresso i en murbygning fra slutten av 1800-tallet. Kaffehuset tilbyr også sjokolade, te og sigarer.

Natchez Brewing Company serverer mange typer ulik hjemmebrygg. Gå ikke glipp av pizzaen bakt i steinovn eller en av de månedlige spesialitetene, som Applewood Smoked Kielbasa med søt slaw.

En av de siste tilskuddene til byens natteliv er Smoot’s Grocery. Tidligere en kolonialbutikk, men nå gjort om til et populært utested med live roots musikk.

Kombiner Natchez med andre spennende byer i sørstatene. Natchez ligger kun 14 mil fra for eksempel Jackson og Baton Rouge. Ta gjerne en kjøretur på Route 61 – The Blues Highway.

Ønsker du noen flere reisetips til Natchez eller andre områder?

Amerikaspesialisten skreddersyr dine reiseopplevelser.
En tur med hjuldamper noen dager? Bilferie i Sørstanene?

Kontakt oss!

Se spennende reiseforslag

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

© 2022 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic