GO UP

Spøkelsestur til Alamo – San Antonio

Publisert 10.02.23

Neste gang du drar til Texas, må du ta en spøkelsestur til Alamo – San Antonio, kjent som byen med ånder og spøkelser.
I ikoniske og spøkelsesbefengte Alamo falt Davy Crockett og en legende ble født.

San Antonio ligger vakkert til med fjell i horisonten. Her kan du vandre langs elven, gå i flotte matbutikker og fine gallerier.
Men du kan ikke besøke byen uten å tilbringe tid på Alamo – ett av de mest historiske stedene i USA.
Alamo er for texanere hva nasjonens hovedstad Washington DC er for amerikanere.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Fra sin spede begynnelse som en spansk bosetning i 1691 til det blodige slaget ved Alamo er San Antonios historie gjennomsyret av åndelige fortellinger. Slaget ved Alamo vinteren 1836 er det mest kjente slaget i den texanske kampen for uavhengighet. Striden ble utkjempet mellom den daværende republikken Texas og Mexico. Meksikanerne vant kampen.

Ikke en eneste texansk soldat overlevde, og den legendariske Davy Crockett var blant de drepte. Hans og et stort antall andre ånder hjemsøker visstnok fortsatt den blodige kamparenaen.

Før Alamo fikk kallenavnet sitt (som Alamo), var det kjent som Mission San Antonio de Valero.

Stedet for kirken hadde blitt valgt av pater Antonio de San Buenaventura y Olivares etter at munkenes første etablerte oppdrag, San Francisco de Solano i Rio Grande-dalen, hadde tatt en uhyggelig vending til det verre. Etter den mislykkede etableringen i nærheten av dagens Nacogdoches – som fikk munkene på flukt, redde for livet – samlet misjonærene seg under et bomullstre langs bredden av elven San Antonio.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Spøkelsestur til Alamo

 

Pater Antonio hadde husket stedet fra nesten ti år tidligere, og da de sto under bomullstreet, bestemte de seg for at det var et veldig passende sted å bygge. Selv om stedet ble valgt i 1724, begynte ikke arbeidet med Mission San Antonio de Valeros steinkirke før i 1744.

Kirken ble stedet for det første sykehuset i Texas. Snart ble det utstyrt som et fort og ble tildelt et helt nytt kallenavn: «Alamo» etter bomullstreet som de en gang hadde samlet seg under nesten åtti år tidligere.

General Santa Ana nektet å gi Texas-forsvarerne en skikkelig begravelse etter Mexicos seier i det hensynsløse og blodige slaget ved Alamo. Kroppene deres ble montert på bål og brent. Andre ble gravlagt i massegraver. Andre ble rett og slett kastet i San Antonio-elven. Ifølge historien ble likene senere samlet sammen og plassert inne i en umerket grav, men det er lite kunnskap om hvor det kan være.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Lenge før slaget ved Alamo fant sted i 1836, var stedet der Alamo og plazaen ligger, en gang en kirkegård for byen San Antonio.

Mellom årene 1724 og 1793 er det anslått at nesten tusen mennesker ble gravlagt på dette landet. Så skjedde kampen og antallet døde hvis blod rant inn i denne jorda tidoblet seg. Det sies fremdeles at bygningsarbeidere som jobber på Alamo Plaza, trekker opp hodeskaller og bein.

Sagnene forteller om skikkelser som du kan møte på en spøkelsestur til Alamo

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Spøkelsestur til Alamo

 

Den lille gutten
Et av de mest sette spøkelsene er spøkelsen til en blond gutt. Han er oftest sett i vinduet øverst til venstre, som nå er en del av Alamos gavebutikk. Som historien går, antas det at den lille gutten ble evakuert under beleiringen av Alamo. Selv om han overlevde, sies det at foreldrene hans kanskje ikke gjorde det, og hans ånd vender tilbake igjen og igjen til stedet der han sist så dem. I løpet av februar måned ses hans lille spøkelse oftest.

Den meksikanske soldaten
Langs de ytre veggene til Alamo har den spøkelsesaktige figuren av det som antas å være en meksikansk soldat blitt sett av både turister og lokalbefolkningen. Hendene hans er alltid knyttet bak ryggen, haken vippet ned og han rister dystert på hodet mens han vandrer rundt. Selv om det ikke kan bevises på noen måte, antas denne spøkelsesaktige soldaten å være general Manuel Fernandez de Castrillon, en av Santa Anas befal, som nektet å beleire Alamo. Etter at den siste kampen på slutten av slaget, ble seks menn brakt til Castrillon for å overgi seg. Generalen tilbød mennene sin beskyttelse, men Santa Ana nektet denne våpenhvilen og beordret texianernes henrettelser. Castrillon nektet å følge ordre. Rasende myrdet general Santa Ana mennene selv – hakket de i hjel med skarpbladede sabler – og drepte nesten Castrillon.

Far og sønn
Ulike rapporter har dukket opp i løpet av årene om en mann og et barn oppe på taket av Alamo. Åndene blir alltid sett like etter soloppgang, men så slår den spøkelsesaktige mannen armen rundt barnet og hopper av brystningen til bakken nedenfor og forsvinner. Det sies at i løpet av de siste øyeblikkene av slaget ved Alamo så general Andrade og de andre meksikanske soldatene opp og ble forferdet over å se en høy, tynn mann med en lite barn i armene, hoppe til bakken fra brystningen på baksiden av Alamo-kirken.

Siden avslutningen av slaget ved Alamo i 1836 har antallet spøkelser og paranormal aktivitet økt.
En spøkelsesaktig vakt er fortsatt på sørsiden av taket, spesielt på netter når det er regn eller kaldt.

Besøkende på Alamo, som ble et museum i 1905, har uttrykt at de føler seg veldig melankolske når de vandrer gjennom området. Noen har til og med følt seg så deprimerte at de begynner å gråte. Andre har rapportert at de hører hvisking.

Det ser ut til at spøkelsene har ett enkelt formål: å sørge for at alle som kommer dit vil «Remember the Alamo».

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Spøkelsestur til Alamo

Alamo er i dag ett av nøkkelstedene på San Antonios guidete spøkelsesturer på kveldstid. Ekspertrådet er å bli med på en tur rundt tidspunktet for kampene i februar og mars. Det er da åndene som går igjen er mest aktive.
En spøkelsestur til Alamo tar deg inn i en verden av spøkelsesaktige hendelser og skremmende historier.
Dette er en opplevelse du ikke bør gå glipp av.

Vil du ta en spøkelsestur til Alamo?

Kontakt Amerikaspesialisten

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
Credit Reis Magazine

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,