GO UP

Tips om de 6 beste hamburgerbarer i New York

Publisert 28.03.23

Er du fysen på hamburger når du besøker The Big Apple? Da bør du lese våre tips om de 6 beste hamburgerbarer i New York.

Først litt historie om denne matretten som er både elsket og hatet. Noen mener at dette daterer seg helt tilbake til romertiden, hvor de serverte Isicia Omentata – kvernet kjøtt som de smaksatte med vin, pinjekjerner og fermentert fiskesaus. I Tyskland ble senere kvernet kjøtt en populær rett blant havnearbeiderne.
Rundstück warm er en lokal rett fra Hamburg. Den består egentlig av skiver av stekt gris som legges på toppen av et rundstykke, med litt sky som helles over for å gjøre alt mykt. Og noen sier derfor at dette er den første hamburger.

beste hamburgerbarer i New York USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Men her er det mange historier. Noen sier at Louis Lunch Sandwich shop i Connecticut lagde den første hamburger i slutten av 1800-tallet – en grillet kjøttbit mellom to skiver brød. Og den serveres den dag i dag akkurat som tidligere.
Andre sier at den kommer fra New York, Hawaii og Texas.
Uansett – nyoppfinningen ble så populær at den spredte seg raskt og med ulik vri. I tillegg var det et enkelt og rimelig måltid som du kunne nyte mens du var på farten.

Og etterhvert kom fast food-kjedene som gjorde at hamburgeren ble allemannseie. Hamburgerkjedene kom til Norge i begynnelsen av 80-tallet, og flere eksisterer fremdeles.

Så litt om de beste hamburgerbarer i New York

Her finnes det utallige diskusjoner om hvem som lager byens beste hamburger. Her finnes det en mengde moderniserte varianter med Kobe-biff, struts, bisonkjøtt i tillegg til de mer tradisjonelle oppskriftene.
I tillegg til selve hamburgeren er det også stemning og atmosfære som spiller inn.

Vi har plukket ut noen favoritter for deg som er hamburger-elsker.


Burger Joint Manhattan

Dette er ingen vanlig hamburgerbar. Den ligger i foajeen til det elegante Thompson Central Park Hotel på den sørlige kanten av Central Park. Her står det en liten kø av kunder foran det unnselige neonskiltet allerede før åpningstid. Selve hamburgerbaren er innredet med lærtrukne benker og røffe trebord. Veggene er fulle av grafitti og plakater av Sex in the City og Sopranos. Kundene er en god blanding av familier, turister, forretningsfolk og kjendiser.

 

beste hamburgerbarer i New York USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Menyen er enkel – burgere, pommes frites og milkshake. Men burgeren blir ekstra saftig av blandingen mellom fettet og det magre ferskmalte kjøttet.
119 West 56th St / MANHATTAN

Bareburger – Upper East Side

Her kan du sette sammen din egen helt økologiske burger. Først bestemmer du kjøttet til burgeren din, og velger deretter burgerbrød, grønnsaker, ost, bacon og saus. Til slutt velger du en drink, kanskje en cola laget med organisk fordampet sukkerrør-juice, en økologisk peanøttsmør milkshake eller en forfriskende fatøl laget av Brooklyn Brewery.
Kjeden skiller seg ut ved at alt kjøtt er så lokalt som mulig frittgående dyr, som har spist seg opp på økologisk bygg, erter og alfalfa.
I tillegg kan du velge eksotisk kjøtt som struts, bison, villsvin og elg.
1681 1stAvenue /UPPER EAST SIDE www.bareburger.com

Trailer Park Lounge & Grill – Chelsea

Dette stedet må du ikke gå glipp av. Trailer Park er kåret til en av de “Kitchiest Restaurants in America” av Food Network. Eierne har brukt flere år på å samle inn enorme mengder amerikanske vintage-ting som bowlinghall-utstyr, en gammel bensinpumpe, neonskilt, en jukeboks, Elvis-effekter og til og med siden av en trailer i full størrelse.
Baren har 22 seter og serverer iskaldt øl og margarita-mugger. Kjøkkenet serverer solid mat som hamburgere, kalkunburgere, veggieburgere og den berømte «Svigermors hevnburger» toppet med ost, chili, jalapeños og rømme, servert med grønnbladsalat, tomat, sylteagurk pluss ditt valg av fries.
Trailer Park er et favoritt-tilholdssted for blant andre Madonna, Debbie Harry og Ethan Hawke, og er åpen syv dager i uken fra 12.00 til 03.00.
271 W.23rd Street / CHELSEA www.trailerparklounge.com

Diner – Brooklyn

Et steinkast fra Williamsburg Bridge og det trendy bryggeområdet med samme navn ligger Broadway Diner, en institusjon og stedet som lokalbefolkningen bare kjenner som «Diner». Hamburgerbaren er i en gammel jernbanevogn fra 1927, og bak den forvitrete døren er det et varmt og innbydende interiør med fargerike og intrikate fliser på gulvet, og en
lang bardisk med en rekke kule retro svingbare barstoler i krom.

 

beste hamburgerbarer i New York USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Diner serverer et utvalg retter og daglige spesialiteter. Og servitørene skriver ned detaljene på serviettene foran deg. Den enkle burgeren består av et burgerbrød av god kvalitet, en skive cheddar og nykvernet perfekt tilberedt biff fra okse fôret opp på gress.
85 Broadway / BROOKLYN www.dinernyc.com

Shake Shack – Manhattan

Shake Shack har en moderne tvist på de kulinariske tradisjonene til den klassiske amerikanske burgeren. Her er det kvalitetsingredienser og en imponerende meny. Shake Shack var opprinnelig en enkel pølsebod i Manhattans Madison Square Park. Det ble en så stor suksess at den utviklet seg til en permanent matkiosk i 2004.
Shake Shack er en del av Danny Meyers Union Square Hospitality Group, en av de mest bejublede restaurantgruppene i amerikansk historie, og har nå blitt utviklet til en franchise med flere filialer i New York City, på østkysten av USA og i Istanbul, Dubai og London.
Her brukes det naturlige ingredienser, fornybar energi og resirkulerte materialer til dekorasjon. På flaggskipet Shake Shack i Madison Square Park bygger køen seg raskt opp, spesielt når været er fint. Så vær forberedt på å vente i opptil en time på opplevelsen det faktisk er å spise en av deres burgere i parkens bekymringsløse atmosfære.
23rd Street og Madison Ave (mellom 23rd St og 24th St) / www.shakeshack.com

Corner Bistro – West Greenwich Village

Spør en hvilken som helst New Yorker om hans eller hennes favorittburgerrestaurant, og den beskjedne Corner Bistro i West Greenwich Village vil nesten garantert være blant svarene. Hamburgerbaren har ligget på det samme stedet i nesten et århundre, og er stort sett uendret siden det åpnet. Sitteplasser er vanligvis vanskelig å få tak i, stedet bugner
vanligvis av sultne burgerelskere.

 

beste hamburgerbarer i New York USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser


Menyen inkluderer den berømte Bistro Burger (en stor burger med amerikansk ost og sprø bacon), Chilli Burger (en cheeseburger toppet med hjemmelaget chili), Cheeseburger (en stor burger med amerikansk ost) og til slutt Hamburgeren (en stor burger servert på et burgerbrød med sesamfrø).
De saftige burgerne som kommer på papirtallerkener sammen med sprø pommes frites, er mektige saker. Så tenk deg om to ganger hvis du ikke er supersulten, eller del den med en partner eller venn.
Det kan kanskje finne bedre burgere i New York, men ingen mer berømt enn denne. Det er vel verdt å ta metroen til 8th Avenue og deretter navigere deg gjennom de vinklede gatene for å besøke denne West Greenwich Village-klassikeren, hvor belønningen er en smak av burgerhistorie.
331 West 4th Street, (på hjørnet av Jane & West 4th Street) / GREENWICH VILLAGE www.cornerbistrony.com

Les mer om østkysten og New York
Se reiseforslag til New York

Var dette spennende tips om beste hamburgerbarer i New York?
Skal vi skreddersy en reise til New York for deg?

Kontakt Amerikaspesialisten

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
Credit Reis Magazine

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,