GO UP

Ferie og koronavirus

Kjære kunde!

Vi forstår at du er urolig i forhold til din forestående reise. Og denne situasjonen er svært alvorlig og vanskelig for alle parter.

Vi har nå endelig fått våre gjester på reisefot, hjem.
Det er i disse situasjoner du opplever fordelen med å ha bestilt gjennom en turoperatør.
Her har det vært aktivitet dag og natt for å få ordnet nye flybilletter, nye avreisesteder og holde kontakten med de som var i en vanskelig situasjon ute på reise.

Vi har fremdeles fokus på deg som har reiser og cruise med utreise til og med 14. april, som reiserådene per i dag gjelder til.
Din reise kan nå med fordel endres til senere i år eller til utreise i 2021.

Mange av rederiene har nå gjort om sine vilkår, og noen gir deg muligheten til å gjøre om ditt cruise og få en voucher med et tilgodehavende på hele 125% av cruisets verdi.
Betingelsene varierer hos de forskjellige rederiene. Flyselskapene har også gått ut med meget fordelaktige betingelser.

Vi har fullstendig oversikt, og hjelper deg gjerne med ombooking, så du får de beste prisene på din fremtidige drømmereise.
På den måten kan du se frem til et herlig og avslappende reise når disse vanskelige tider er over.
For de VIL gå over, det er bare spørsmål om tid og tålmodighet.
I mellomtiden – ta vare på hverandre og nyt de små øyeblikk!

Kontakt oss på epost: nordmann@nordmann.no, så behandler vi din sak ut fra din avreisedato.

Vi ber om forståelse for at dette nå kan ta tid, og for at de som hadde planlagt avreise om kort tid, blir kontaktet først. Eventuelle refusjoner av innbetalte beløp vil ta tid.

Vi vil også informere om at vi ikke tar i mot besøk på kontoret inntil videre.

Det er mye usikkerhet i om du skal reise eller ikke i disse tider og hvordan du skal forholde deg til ferie og koronavirus.
Hvor lenge skal du vente før du avbestiller? Kommer reisen i april og mai til å gå som planlagt?
Dette er spørsmål som vi ikke har eksakte svar på. Reiserådene endrer seg fra dag til dag, og noen ganger fra time til time.

Per 23.3:
Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Årsaken er økningen i utbredelse av koronaviruset internasjonalt og den uforutsigbare og vanskelige situasjonen for mange reisende. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april.

Vi i Amerikaspesialisten og Cruisereiser forholder oss hele tiden til UDs reiseråd.
I tillegg har vi til en hver tid oppdaterte regler fra de ulike leverandørers regler for avbestilling og endring, slik at du skal føle deg trygg.

Per i dag har mange av leverandørene våre bestemt seg for helt nye vilkår, slik at om du ønsker å holde av en reise fremover i tid, til høsten eller neste vinter, kan du bestille din reise nå, men ha meget gunstige avbestillings- eller endringsregler langt frem i tid.

Dette fordi du skal kunne nyttegjøre deg av de fantastisk gode tilbudene som faktisk er i markedet i disse vanskelige tider. Så ønsker du en reise til høsten eller vinteren, så kan det lønne seg å bestille allerede nå.

Vi har oversikt over de gjeldende avbestillings- og endringsreglene til flyselskap, rederier og hotellet, og hjelper deg med å få til din drømmeferie, selv om den ikke blir akkurat nå.

Se flotte cruisetilbud

Se spennende reiseforslag i Amerika, Alaska, Sør Amerika og Karibia

Kontakt oss

Har du bestilt en pakkereise gjennom oss, vil vi hjelpe deg med å endre eller avbestille denne i henhold til gjeldende regler.

Les UDs reiseråd til land i forbindelse med koronasmitte

Registrer deg på reiseregistrering.no.
Det er et tilbud til reisende om å registrere kontaktopplysninger hos Utenriksdepartementet. Dersom det skjer en alvorlig hendelse, har Utenriksdepartementet mulighet til å sende deg informasjon på SMS eller e-post.

Hvordan forebygge smitte:

Koronavirus smitter som ved forkjølelse og influensa ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk person, på tre måter:

  • Gjennom luften ved at den syke nyser eller hoster slik at viruset pustes inn eller kommer i kontakt med slimhinnen i øyne, nese eller munn hos personer som står i nærheten.
  • Ved direkte kontakt når den syke har fått viruset på hendene og overfører det ved kontakt med andre.
  • Ved indirekte kontakt når viruset har blitt overført til inventar eller gjenstander gjennom nys/host eller ved at den syke eller andre har hatt viruset på hendene, og andre kommer i kontakt med gjenstanden.

For å hindre smitte bør personer som er syke unngå å hoste eller nyse direkte på andre, og man bør, når det er mulig, holde minst 1 meters avstand til personer med luftveissymptomer. Man bør også tilstrebe å hoste eller nyse i et papirtørkle som kastes etterpå, eller i albuekroken.

God håndhygiene, både hos syke og friske, er viktig for å hindre smitteoverføring. Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Hånddesinfeksjon er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig. Dersom hendene er synlig skitne eller våte har hånddesinfeksjon redusert effekt, og hendene bør rengjøres med såpe og vann.

Har du andre spørsmål? Kontakt Amerikaspesialisten – vi hjelper deg!

Se også Generelle bestemmelser for Amerikaspesialisten

© 2020 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic