booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Hvilken av Jomfruøyene skal jeg velge?

Publisert 23.09.22

Skal du til karibien? Lurer du på hvilken av Jomfruøyene du skal velge? Da kan du kanskje få noen tips her…

US Virgin Islands – jomfruøyene består av tre øyer – St Croix, St John og St Thomas. Og har du ikke vært der tidligere, så er det kanskje vanskelig å vite hvilken du skal reise til. Du kan jo også velge å legge turen til alle tre øyene. Det går ferger og sjøfly mellom øyene.

Christopher Columbus fant De amerikanske jomfruøyene under sin andre reise til Amerika i 1493, og landet først på den nordlige bredden av St. Croix, som han kalte Santa Cruz (Det hellige kors).

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Hvilken av Jomfruøyene skal jeg velge?

 

St. Croix for kultur
St. Croix har et stort kulturelt mangfold og er den største av de tre øyene. I de historiske byene Christiansted og Frederiksted er det pastellfargede bygninger og små, sjarmerende butikker. Øya kan også lokke med smaragdgrønt vann og hvite sandstrender.
St. Croix er rik på mangfoldig historie som forblir levende i arkitekturen, nasjonalparkene, historiske landemerkene, botaniske attraksjonene, maten, musikken og tradisjonene som er en integrert del av livet på øya.
Langs St. Croix Heritage Trail kan du se den unike påvirkningen danske, franske, spanske, vestindiske, afrikanske og andre kulturer har hatt på arkitekturen og historien til øya. Følg Heritage Trail-kartet og besøk 200 historiske og kulturelle severdigheter på St. Croix.

Estate Whim Plantation Museum er en vakker restaurert plantasjebygning fra 1700-tallet og et museum for dansk øyhistorie som også inkluderer en sukkermølle og gavebutikk. Museet har en plettfri samling av solide mahognimøbler og håndskårne mahognykunstverk i tradisjonell stil som gjenspeiler gamle mesterhåndverk. Dette har i senere tid blitt reprodusert for internasjonal handel.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

St. Croix er full av små kunstgallerier og lokale kunstnere. Studioene viser frem vakre malerier, møbler, smykker, kunst og håndverk. Det berømte Crucian krok-armbåndet og smykkene er designet med larimar, en sjelden karibisk perle.

Cruzan Rum Distillery var en gang en velfungerende sukkerfabrikk da sukkerplantasjer leverte melasse til romhandelen. Nå produserer de selv en rekke deilig rom fra sukkerrør og kun de reneste, naturlige ingrediensene. Du kan se den ærefulle prosessen med romproduksjon og nyte gratis prøver av Cruzans særegne rom med smak.

Fra sammensmeltingen av fransk og afrikansk kulturell påvirkning oppsto den innfødte folkemusikken og dansen på De amerikanske jomfruøyene kjent som quelbe og quadrille. Quelbe (også kalt «scratchbandmusikk») har en unik akustisk lyd. Quadrille er en kulturell dans som fortsatt fremføres ved tradisjonelle og kulturelle festligheter på øya.

Ønsker du å prøve spillelykken? Ta en tur til Divi Carina Bay Resort & Casino.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Buck Island ligger utenfor kysten av St. Croix, og er ett av to nasjonale undervannsmonumenter i USA. Her kan du se tropiske fisker, korallrev og eksotisk flora og fauna i et fantastisk utvalg av farger når du snorkler gjennom dette undervannseventyret uten sidestykke.

Crucian Christmas Festival går av stabelen i desember og januar hvert år, og er fylt med festligheter, musikk, mat og dans.

Buccaneer Resort har en 18-hulls golfbane som strekker seg over store deler av eiendommen og omfatter 5810 meter med skrånende fairways, villedende bunkere og vannhinder. St. Croixs 18-hulls mesterskapsbane Carambola er designet av den legendariske arkitekten Robert Trent Jones og har fungert som stedet for mange LPGA-turneringer.

I løpet av mai tiltrekker den årlige St. Croix Half-Ironman International Triathlon idrettsutøvere i verdensklasse til å konkurrere i et av kvalifiseringsløpene til serien med World Triathlon Corporation-sportsbegivenheter og Ironman World Championship. Andre sportsbegivenheter som St. Croix Coral Reef Swim trekker også tusenvis av besøkende hvert år.

Salt River er et økologisk reservat beskyttet av nasjonalparken. Dette er et populært område for kajakkpadling. Besøk også St. George Village Botanical Gardens med sine lokale planter og blomster. u kan også bli med på guidede fotturer, sykkelturer og vannaktiviteter som er lagt opp på best mulig måte for miljøet.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Noe av de beste dykkingene i Karibien finner du på St. Croixs nordside. Cane Bay Reef, Davis Bay og Salt River Bay er populære dykkesteder kjent for den dype undersjøiske canyonen og bratte vegger. Du kan også oppleve nære møter med sjeldne arter av havskilpadder som hekker sesongbasert på øyas strender.

Vannet utenfor St. Croix er kjent for fiske i verdensklasse.

 

St. John for naturopplevelser
To tredjedeler av St John, den minste av de tre øyene, består av beskyttet amerikansk nasjonalpark med 9.500 hektar bølgende grønne åser og et undervannsreservat. Leserne av Condé Nast Traveler kåret St. John som «Beste øy i Karibien/Atlanterhavet» i magasinets prestisjefylte 18. årlige Readers’ Choice Awards-avstemning.

St. John har en uberørt skjønnhet som er uvanlig i Karibien og andre steder i verden. St. John ble bosatt tidlig på 1700-tallet av danske immigranter som ble tiltrukket av øyas potensiale som en sukkerrørproduserende koloni. Øyas uberørte skoger og fantastiske strender tiltrakk seg oppmerksomheten til velstående familier som søkte privatliv og ro på øya. I 1956 ble Laurence Rockefeller så rørt av øya at han kjøpte og donerte store landområder til National Park Service for å holde St. John som «en glede for alltid».

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Virgin Islands nasjonalpark har 22 spennende turstier hvor du kan se løvskog og helleristninger.
Bærekraftige turistprogram holder øya uberørt og ren. Besøkende oppfordres til å sette pris på ressursene i naturmiljøet mens de nyter øyas skjønnhet. Tallrike økoturismeaktiviteter og attraksjoner sikrer bevaring av naturressurser og økosystemer.

St. John tilbyr en rekke overnattingsstiler som passer enhver smak og preferanser. Øya har to store luksusresorter – Caneel Bay Resort og The Westin St. John. I tillegg er det en mengde villaer og enklere bosteder å velge mellom. St. John er også hjemsted for flere økoturisme-feriesteder.

I sentrum av Cruz Bay kan du besøke butikkene og restaurantene ved Mongoose Junction eller Wharfside Village.
Coral Bay er en spesielt naturskjønn by, som kan skilte med det høyeste utkikkspunktet på De amerikanske jomfruøyene.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Annaberg-ruinene er en tidligere sukkerplantasje med et vell av historie og kulturell folklore. Du kan besøke rester av plantasjelivet og okkupasjonen av slaver i løpet av 1700-tallet. Parkvakter gjennomfører visninger av kulturelle tradisjoner, inkludert kurvveving, musikk og dans, hver uke.

Den årlige 4. juli festivalen strekker seg fra begynnelsen av juni til 4. juli for å feire øyas rike kulturarv. Konkurranser, konserter, sportsløp og matmesser er en del av denne månedslange festivalen, som kulminerer i et imponerende fyrverkeri.

St. John tilbyr noen av de vakreste strendene i Karibien, inkludert Trunk Bay og Hawkesnest Bay.
Her kan du snorkle og dykke. Fargerike fisk og koraller er rikelig av i vannet. Snuba, en aktivitet som kombinerer ferdighetene til snorkling og introduksjonsdykkeferdigheter, er et alternativ for deg som ikke er helt klar for dykking, men som er interessert i å utforske øya opptil 20 fot under overflaten. Erfarne dykkere begir seg ofte ut i det dype vannet utenfor St. John, spesielt i nærheten av Carvelle Rock og andre punkter i nærheten av Pillsbury Sound hvor Det karibiske hav og Atlanterhavet kommer sammen.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

For å utforske St. Johns unike terreng kan du leie en jeep eller 4 x 4 for å komme seg rundt på øya. St. John har mange bratte bakker og åser som fører til de mest fantastiske landskapene og utsiktene i Karibien.

 

St. Thomas for storby-feelingen
Den livligste av øyene er kosmopolitiske St. Thomas. Her er det sofistikerte restauranter og shopping. Charlotte Amalie, hovedstaden på USVI, er en karakteristisk havneby med fine restauranter, butikker og historiske monumenter. Byen er kjent som Karibiens shoppingmekka  med sitt utvalg og sin taxfree-shopping. Havnen er en av de vakreste og mest besøkte i Karibien.
St. Thomas har flere fjell du kan gå opp på og nyte en fantastisk utsikt i alle retninger. Paradise Point Tramway tar deg 700 fot over havet med en taubane. På toppen av heisen på Flag Hill ligger det en kafé, en natursti og flere butikker. Paradise Peak er en svingete natursti på en kvart mil med vakker utsikt.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Fantastiske naturlige underverker som storslåtte Magens Bay og Drake’s Seat er også verdenskjente.
For de sportsinteresserte er St. Thomas kjent for seiling, sportsfiske og golf.
På øya finner du mer enn 40 uberørte hvite sandstrender med turkist vann og herlige muligheter for snorkling og dykking. Selvsagt kan du også prøve andre vannsportsaktiviteter.

Golfbanen Mahogany Run er en George og Tom Fazio-design med 18 av de vakreste og mest utfordrende hullene i Karibien.

Fort Christian ble bygget i 1672 og er et amerikansk nasjonalt landemerke. Fortet ble bygget for å beskytte byens havn fra de europeiske armadaene som seilte i det karibiske hav for århundrer siden, og fungerte også en gang som St. Thomas’ første regjeringshus. I dag er festningen hjemmet til Virgin Islands Museum hvor du finner kart og andre spennende ting som gjenspeiler øyenes fargerike historie.

Coral World Marine Park & ​​Observatory ligger på den nordøstlige kysten ved Coki Point, og er en internasjonalt kjent turistattraksjon. Den 4,5 mål store parken består av et undervanns observatorietårn, en tropisk natursti, et akvarium og en korallrevtank. Den sirkulære, glassomsluttede tanken gir besøkende et glimt av Det karibiske hav og dets undersjøiske innbyggere. Her får du et nærbilde av vakre arter av koraller, tropiske fisker, rokker, barracuda, tarpon, murene, sjøhester, krabber, sykepleierhaier, sjøanemoner og mer. Andre spesielle attraksjoner inkluderer et utendørs haibasseng, en «berøringsdam» og Sea Trekkin’.

St. Thomas har et stort karneval hver vår med livlige musikkfestivaler, matfestivaler og fargerike parader.

Hvilken av Jomfruøyene skal jeg velge? USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Synagogen til B’racha V’shalom Uv’gimilut Hasadim (som betyr «velsignelse, fred og kjærlige gjerninger») ligger med utsikt over de uberørte strendene og det krystallklare vannet i Charlotte Amalie havn. Dette er en av de mest imponerende religiøse strukturene i USA. Det dedikerte jødiske samfunnet og kongregasjonen, som kan spores tilbake til slutten av 1600-tallet, fullførte den nåværende synagogen i 1833. Synagogens medlemskap fortsetter å nøye vedlikeholde interiøret, inkludert de imponerende joniske søylene og mahognibenkene.

Du kan finne en rekke lokalproduserte varer på St. Thomas, inkludert malerier og silketrykk. Lokale håndverkere selger produktene sine på markedsplassen i Charlotte Amalie sentrum, langs Main Street, på Vendors’ Plaza, på Havensight Mall og andre steder over hele øya.

St. Thomas tilbyr et bredt utvalg av kulinariske herligheter, alt fra vestindisk mat til internasjonal mat. Karibiske og vestindiske delikatesser som conch, kallaloo, sopp, karrikylling, plantains, sur sop og johnnycakes kan smakes på mange av øyas førsteklasses restauranter. Spennende natteliv inkluderer opptredener med calypso, reggae, quelbe, jazz og popmusikk av dyktige lokale musikere.

Reiser du rundt på St. Thomas’ høyereliggende områder, kan du unne seg en smak av moderne øykultur med et stopp på Mountain Top for en forfriskende banandaiquiri. Siden 1960-tallet har dette stedet tilbudt den legendariske cocktailen laget med lokal rom, rørsukker og bananer.

Lurer du fremdeles på hvilken av Jomfruøyene du skal velge?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din drømmereise!

Se spennende reiseforslag

Hvilken av Jomfruøyene skal jeg velge?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,