GO UP

Reisetips til Hawaii

Publisert 23.09.22

Usikker på hvor du skal reise på Hawaii? Tror du Hawaii er bare en øy? Her har vi samlet noen reisetips til Hawaii, slik at det skal bli lettere for deg å velge hvor du vil dra.
Husk at det er enkelt å kombinere Hawaii med fastlands-USA. Amerikaspesialisten skreddersyr dette for deg!

Kauai – Hawaii
Kauai er den fjerde største øya på Hawaii. Øya kalles «The Garden Isle» og er kjent for sine imponerende klipper, regnskoger og canyons. Her ble blant annet filmen Jurassic Park spilt inn i sin tid. Det er hundrevis av fossefall på øya. Og på grunn av passatvindene i Stillehavet er det svært stor variasjon i mengden nedbør på ulike deler av øya. Men om det regner i fjellet kan det fortsatt være finvær på stranda.
Kauai har utallige flotte strender som ikke har så mange besøkende som de andre øyene.

Reisetips til Hawaii

 

De fleste kommer til Kauai for å oppleve den storslåtte naturen og aktivitetene. Har du noen dager her, så anbefaler vi å leie bil og kjøre litt rundt for å oppleve denne fantastisk flotte øya. Eventuelt kan du ta en utflukt med guide.
90% av Kauai har ikke veier. Derfor utforskes øya best til fots, gjerne med et telt i sekken. Se spennende vandringsruter

Utenfor Kauai finner du øya Ni’ihau som også kalles «The Forbidden Isle» da det kun er øyboerne og spesielt inviterte som får komme i land. Det er noen guidede turer ut hit om du er interessert.

En annen kuriositet som du fort vil legge merke til er at øya har mange høner og haner som vandrer fritt omkring.

Reise til Honolulu og Kauai på Hawaii, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Er du golfinteressert, kan Kauai skilte med 10 golfbaner.
Og selvsagt kan du lære å surfe! Det mange flotte surfesteder på Kauai og du kan melde seg på kurs.
Kauai har noen av verdens flotteste dykkesteder og vi anbefaler en båttur ut mot øya Ni’ihau hvor du kan både dykke og snorkle.
Kajakk er viktig på Kauai da det er eneste måten å komme seg fram på store deler av Wailua River. Opplev jungelen og flotte fossefall på veien. Ønsker du litt mer utfordring er det også mulig å padle havkajakk.
Øya har en rekke zipline-muligheter og forskjellige operatører tilbyr en unik og annerledes måte å oppleve øyas varierte landskap på.

Tips: Liker du perler og perlekjeder kan du finne mange flotte varianter og farger å kjøpe på marked i Poipu. Her ligger også et blåsehull (Spouting Horn blowhole) som er veldig morsomt å få oppleve.
Spis en av de fantastiske rekerettene fra «food trucken» til Savage Shrimp

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

 

Maui – Hawaii
Maui er den nest største øya på Hawaii. Øya er en del av fire øyer som danner Maui County. De tre andre øyene er Lanai, Molokai og Kahoolawe. Her finner du noen av de beste strendene i verden, med både hvit, svart og rød sand. Øya kalles også «The Valley Isle» på grunn av den lange og meget fruktbare dalsenkningen mellom øyas to vulkaner Haleakala og Pu’u Kukui.

Er du ute etter det eksotiske Hawaii med flotte strender, regnskog og fossefall er Maui et godt valg. Du mister fort tellingen på alle de flotte fossefallene langs Hana highway.

Maui er rolig, noe som er med på å gjøre dette til et populært feriemål for de som ønsker et lite pusterom.

Det er et stort utvalg av vannsport og andre aktiviteter for deg som ønsker det. Dette er også et yndet reisemål for nygifte som er på bryllupsreise.
Du finner restauranter fra de fleste av verdens hjørner og i alle prisklasser, men de lokale restaurantene serverer først og fremst skalldyr, fisk og kjøtt.

Lei gjerne bil og ta deg rundt på øya.

Vandreturer er populært. Opplev det ekte Maui, se frodige regnskoger, hoppe ut i fantastiske fossefall og vandre inn i stillhetene i vulkanen Haleakala.
Se forslag til vandreturer 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Er du en golfer? Det er ca 14 golfbaner på Maui hvorav flere er rangert på eller nær toppen av «Verdens beste» lister.
Også på denne øya er det selvsagt mulighet for å lære seg surfing.

Sør på vestkysten av Maui er favorittstedet for dykking og snorkling. Her ligger den berømte Molokini-marinaen, et delvis nedsunket vulkansk krater med et ytende marineliv. Det er også flotte dykkesteder langs kysten utenfor Kihei, Wailea og Makena.
Besøk akvariet Maui Ocean Center hvor du kan oppleve blant annet hai og skilpadder på nært hold.
Besøk Whalers Village Museum å få et innblikk i hvordan hvalfanger-industrien på Hawaii var tilbake på 1800-tallet.

Tips: Ta turen opp og få med deg soloppgangen fra Haleakala, den sovende vulkanen.

Reisetips til Hawaii USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Oahu – Honolulu – Hawaii
Oahu er den mest kjente av øyene på Hawaii. Her ligger blant annet statens hovedstad Honolulu og den berømte stranden Waikiki Beach.
Honolulu er en storby med et stort utvalg av aktiviteter for både store og små. Her finnes gode shoppingmuligheter, masse restauranter og spennende attraksjoner. Waikiki Beach er et kjent strandområde i Honolulu. Stranden er fin, ren og barnevennlig. Området i seg selv er ganske kompakt og det er enkelt å komme seg rundt.
De fleste som besøker Oahu bor ved Waikiki Beach, men det er også flotte strender på nordsiden av øya, for eksempel Turtle Bay.
Lei gjerne bil og utforsk hva Oahu har å by på.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Besøk det nasjonalhistoriske landemerket Pearl Harbour/USS Arizona Memorial, den amerikanske basen som ble bombet av japanerne 7.desember 1941. Dette er i dag et av Hawaiis største attraksjoner med museum og besøkssenter.
Polynesian Cultural Center er et interessant og spennende museum hvor de har forsøkt å ta vare på de tradisjonelle polynesiske tradisjonene. Dans og musikk er viktige elementer. Meld deg gjerne på en Luau med blant annet helstekt gris stekt på tradisjonelt vis i et hull i bakken og med polynesisk underholdning, dans og musikk.

Reise til Honolulu og Maui på Hawaii Stopp i New York på vei til Hawaii Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Det er ca. 40 private og offentlige golfbaner på Oahu. Spektakulær natur er det uansett hvilken bane du måtte velge.
På Ohau startet surfsporten med den legendariske surferen og olympiske svømmeren Duke Kahanamoku som vokste opp på Waikiki. Han introduserte sporten til verden i 50-årene. North Shore Waimea Bay er anerkjent for sine store bølger på vinterhalvåret og her kan du spotte proffe surfere. Det er mulighet for surfing på alle nivåer i små og stor bølger. Meld deg på et kurs, dette er gøy og anbefales varmt.

For deg som liker å dykke eller snorkle kan vi anbefale Hanauma Bay.

Tips: Å spise lunsj eller middag på Duke’s er et must når du er på Hawaii. God stemming med god amerikansk/hawaiisk mat. Og for ikke å snakke om den flotte utsikten ut over Waikikis strand. Her kan du se på folk og nyte solnedgangen.

Vil du reise til Hawaii eller ha flere reisetips til Hawaii?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr dine reiseopplevelser

Se spennende reiseforslag til Hawaii

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,