GO UP

Reisetips til Tampa

Publisert 07.10.19

Tampa – hørt navnet? Muligens, men denne store byen på Floridas vestkyst er en lite omtalt by i Florida. Derimot er nærmeste storby Orlando mye omtalt, og for strandelskere på ferie til Floridas vestkyst er den moderne flyplassen innfallsport til strandperler som Clearwater Beach og St. Petersburg Beach. Her får du noen reisetips til Tampa!

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,Reisetips til Tampa

 

Her kan du lære litt om hva byen Tampa har å tilby, og hvorfor du skal velge å reise hit!
Tampa ligger innerst i Tampa Bay, beskyttet av en halvøy som går langs hele Floridas vestkyst. At det ble et ettertraktet sted å slå seg ned er lett å forstå, for beliggenheten er utmerket. Gode værforhold, rike jordbruksområder, fiske, og naturlige ressurser de første innvandrere godt kunne like.

Idag finner du en levende by med en aktiv naturlig havn hvor flere cruiseskip trafikkerer, og hvor Riverwalk og Ybor City tiltrekker seg unge og gamle og gir byen et preg av aktivitet og hygge.
Langs Riverwalk kan du nyte utsikten mot Tampa Bay på en fire kilometer lang promenade. Langs promenaden finner du syv parker, fem museer, mange restauranter og samlingssteder.
Ybor City preges av den cubanske kulturen. Her finner du en rekke sigarbutikker og tidligere fabrikker og et yrende liv med musikk og rytmer på kveldene. Jose Marti-parken er et landemerke, en hyllest til Cubas helt.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa, Reisetips til Tampa

 

Ybor City er en av mine favoritter og var en stor overraskelse på mitt første besøk. Som for mange andre, var Tampa byen jeg kjørte forbi eller ankom med fly. Tanken om å oppleve byen slo meg ikke.
Nå tar jeg gjerne en tur tilbake for å få avveksling fra turistmagneten Orlando og late stranddager.

I Westshore-distriktet ligger George M Steinebrenner Field hvor New York Yankees har sitt treningsområde om våren. Flyplassen er i dette distriktet også. Så kan du virkelig slå ut håret og nyte en herlig strandperle på Whiskey Joe`s som ligger langs highwayen som går mellom Tampa og strendene.

Reisetips til Tampa

 

Det er nesten umulig å unngå Busch Gardens & Adventure Island når du besøker Tampa. Busch Gardens er en kombinasjon av dyrehage og fornøyelsespark. Det unike med dyrehagen er at alle dyrene går ute i det fri, og i jeep og tog gjennom hagen kan du oppleve Afrikas ville jungel. Som en kuriositet kan nevnes at her kan du nyte Busch øl gratis – Busch bryggeriet ligger i tilknytning til parken.

Busch Gardens er for deg som elsker berg- og dalbane. Med Kumba, Sheikra og Montu kan du oppleve noen av USAs største og bratteste berg-og-dalbaner. Bratte stup for deg som elsker den slags og ikke er redd for høyder. Er du som meg – som får vondt i magen bare jeg ser en av anleggene – kan du holde deg borte og heller nyte dyrehagen i Busch Gardens. I Adventure Island er det vannsklier og vannanlegg i alle dimensjoner.

reise til New York og Florida, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa, Reisetips til Tampa

 

Musical-elskere kan nyte flotte Broadway forestillinger på Straz Center. I 2019 er Hamilton, Kinky Boots og Hello Dolly noe av det du kan hygge deg med.

Jeg anbefaler å kombinere et opphold et par netter i Tampa med stranddager på Clearwater eller St. Petersburg Beach. Det er flott å ha en variert ferie.
Og for deg som er cruiseelsker – hvorfor ikke prøve et Karibiencruise fra Tampa? Prisene er gode, det er mange valgmuligheter og til Tampa flyr du enkelt med flere flyselskap.

Ønsker du flere reisetips til Tampa?

Vi skreddersyr din Tampaferie – kontakt oss
Kombinasjonsreise til Orlando, Tampa og Fort Myers
Les mer om Florida

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa, Reisetips til Tampa

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,