GO UP

Tips til unike spisesteder i California på din bilferie

Publisert 15.11.22

Roadtrips i California er alltid spennende og fulle av inntrykk. Derfor er det viktig å få litt påfyll av mat underveis. Her er noen spennende tips til unike spisesteder i California.
Det du spiser på reisen er halve moroa – et godt måltid holder deg mett og dermed kan du fortsette bilferien med godt humør.
Planlegg reiseruten din for å oppsøke disse spennende spisestedene langs veien:

Taco som er verdt kjøreturen
Fisketaco kan være statens signaturrett, men ekte tacofans kan ikke gå glipp av Tacos al pastor, beef tongue eller til og med blomkål. Uansett fyll, brettede tortillaer fullpakket med godsaker finner du i enhver Golden State-by og fjerntliggende landsby.
Skal du cruise I-10 fra Los Angeles til Palm Springs? Da bør du stoppe og smake på en Nopales-taco (laget med kaktus) på Rancho Cucamongas El Tio Alex. I Orange County kan du prøve en svart fisketaco som serveres ved sjøen på Laguna Beachs Lost Pier Cafe. Etter vinsmaking i Paso Robles kan du ta en tur innom sentrum for en taco med short rib og kveite på Fish Gaucho, eller smake på taco med svarte bønner og zucchini på Órale Taqueria.

I Santa Barbara bør du svinge inn til East Beach Tacos for ahi poke tacos med wasabi aioli eller stikk innom Corizón Cocina for blekksprut- og reketaco. Er du kjøttelsker, vil du kanskje foretrekke Lilly’s Taqueria, som tilbereder autentisk biff-taco med tunge og kinn.

Spisesteder i California USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Burgere å bremse for
Alle elsker hamburgere, uansett om det er vegetar eller med kjøtt. Ikke overraskende har California sin egen vri på denne tidløse retten. Hver Big Sur-roadtrip bør inkludere en berømt Ambrosiaburger – malt kjøtt på et burgerbrød dekket med en hemmelig saus – på Nepenthes. I Napa Valley og San Francisco Bay Area er det Gott’s Roadside som er burgerkonge. De har piffet opp den tradisjonelle burgeren med  California-burger lagvis med stekt egg, bacon og ruccola.

Central Valley produserer mye av statens storfekjøtt, så det burde ikke komme som noen overraskelse at burgerbarer dominerer.
I Stocktons matbilpark, Stocklandia, får du servert saftige burgere sammen med livemusikk eller en DJ som spiller låter.
Squeeze Burger i Stockton, Galt og Sacramento serverer «Instagram-burgere» pyntet med «skjørt» med smeltet ost. På Moo Creamery i Bakersfield er de enda mer kreative. her lager de burgeren med biff fra gress-spisende kyr, baconsyltetøy, peanøttsmør og sprø potetgull.
Lenger nord – i Dunsmuir – kan du teste smaksløkene på Yak’s on the 5 med Melt Your Tongue, en søt og sterk burger med syltede jalapenos og lime-aioli.

Flere spisesteder i California du bør besøke:

Spisesteder i California USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Jerky, den smulefrie bilsnacksen
Det er to ganger når jerky er bare den beste snacken du noen gang har spist: på en lang fottur og på biltur.
Skal du til Lake Tahoe? Vri hjulene mot Truckee’s Jerky Junction – plassert i en rød togvogn – for tykk, cowboybiff eller Hawaii-stil svin jerky.
På din neste tur til Disneyland Resort, stopp ved Anaheim House of Jerky for western tri-tip og chipotle bourbon beef jerky.
Har du et stopp i Mojave-ørkenen, besøk Baker’s Alien Fresh Jerky. I tillegg til velsmakende tørket kjøtt, tilbyr butikken et stort utvalg av sterke sauser på flaske og merkelig herlig alien kitsch. (Det ligger rett ved siden av verdens høyeste termometer, så du kan ikke gå glipp av det.)

Skal du utforske østlige Sierra via U.S. 395, kan du besøke Bishop’s Mahogany Smoked Meats, jerky mestere siden 1922. Ta en quarter-pounder med pepret elgekjøtt eller teriyaki buffalo jerky, og kanskje sleng i litt krydret villsvin også. Om du fremdeles ikke er mett, kan du fylle på hos Gus’s Fresh Jerky, 80 miles sør i Olancha.

Fremragende smørbrød
Når du cruiser nordover på I-5, står du overfor en liten sandwich-utfordring:
Stoppe for lunsj på Granzella’s i Williams eller Olive Pit i Corning?
Begge har knekket koden for den perfekte olivenmuffulettaen (brødtype).

Nord for San Diego i Leucadia ligger Moto Deli hvor du får den beste Cubano, banh mi eller tunfisksalat. Milton’s i Del Mar serverer superfylt corned beef Reuben.
Langs Highway 1 mellom San Simeon og Carmel ligger Ragged Point Inn, hvor de serverer en velsmakende grillet ost og en fantastisk utsikt over Stillehavet.

Spisesteder i California USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Fruktpaier du vil huske
Californierne er gale etter pai, og det med rette. Fersken, plommer, kirsebær, nektariner og bær er noen av statens viktigste landbruksprodukter, og de smaker himmelsk på toppen av en smøraktig skorpe. Prøv en jordbærrabarbrapai på Stockton’s The Fruit Bowl.
Prøv en skive Fruit of the Forest, en blanding av fem frukter, på Casa de Fruta i Hollister.
Bli en av mange roadtrippers som har spist en saftig ferskenpai på Ikeda’s i Auburn, beleilig plassert på vei til Lake Tahoe.
Eller ta turen inn i Sierra Nevada-fjellene på motorvei 108 gjennom Sonora, og ta en avstikker til Cover’s Apple Ranch for å smake på en diger eplepai.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

For en ekte California-spesialitet, grav gaffelen inn i en olalliebærpai, laget med en dyp lilla bærsort som er en krysning mellom loganberry (krysning av bjørnebær og bringebær) og youngberry (bringebær, bjørnebær og blå-bringebær).
På Highway 1 i Central Coast finner du den ettertraktede «o-pie» på Linn’s i Cambria, den historiske Duarte’s Tavern i Pescadero og Swanton Berry Farm i Davenport.

Er du mer sulten? Amerikaspesialisten skreddersyr din bilferie i California og tipser deg gjerne om andre spisesteder i California

Vil du ha flere tips på spisesteder i California eller andre opplevelser på din neste bilferie?

Kontakt oss

 

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,