GO UP

Reisetips til Island

Publisert 06.07.18

Les Fridas spennende reisetips til Island!
I samarbeid med IcelandAir

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Det er en mengde spennende dagsutflukter fra Reykjavik.
Reykjavik er en av verdens minste hovedsteder. Det er mange kulturtilbud, restauranter av høy standard med bra kortreiste råvarer og barer som holder åpent langt ut på natten.

Reisetips til Island for barnefamilier

Svømming er for islendingene som langrenn for nordmenn. I Reykjavik er det mange svømmebassenger som på grunn av geotermisk varme holder bra temperatur hele året. Hvalsafari går fra havnen i Reykjavik sentrum flere ganger om dagen i sommerhalvåret.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

I Reykjavik er det en familiepark og et zoo hvor du finner de fleste islandske dyreartene. Du kan ta båtturer på en innsjø og det er en stor lekeplass.

I Reykjavik er det to museer som kan være interessante for barn. Vulkan museum i sentrum- Der vises det film fra utbruddet i Eyjafjallajøkull 2010/2011. En utstilling av vulkanske stener og aske fra diverse vulkaner på Island som du har lov til å ta på. Gratis for barn 0 – 9 år.

I Reykjavik er det et nytt museum om islandsk natur i Perlan. Det er bygget på varmvannstankene som var brukt til å kjøle ned vann før det ble sent videre til islandske husstander. Der er det mulighet å gå igjennom en isgrotte, lære om vulkaner, jordskjelv, kontinentalplatene og geotermisk varme. Gratis for barn 0 – 15 år .

I utkanten av byen finner du et folkemuseum med gratis inngang for barn opp til 17 år.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Det finnes mange ridesentre i nærheten av Reykjavik. De tilbyr korte og lengre rideturer på islandshest for barn fra 7-års alderen. De arrangerer turer hvor barna kan oppleve varme kilder og turer hvor temaet er alver.

Den gylne sirkel er en tur som passer for barn. De opplever sprutende varme kilder, mektige fossefall hvor den amerikanske og europeiske kontinental platene møtes og sagaer om vikingene.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Om du skal ha et lengre opphold på Island, er det mulighet for å bo på en bondegård. Her kan du ri, fiske og nyte naturen.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Tre dagers reise på Island med barn

Dag 1 Bading i Den Blå Lagune på vei til Reykjavik . Overnatting i Reykjavik i tre netter
Dag 2 Reykjavik. Starte dagen med svømming. Etter lunsj besøke familieparken og Perlan
Dag 3 Den Gylne sirkel, oppleve i naturen det barna så på museumet Perlan
Dag 4 Ridetur om morgenen før avreise til USA eller Norge. Eventuelt ta heisen opp til kirketårnet Hallgrimskirkja og besøke Vulkanmuseet eller gå ned til havet, besøke Kolaportet loppemarket, hvalmuset og spise is i Valdis – byens beste is butikk

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa
Klassisk reise på Island

Dag 1 Bading i Den Blå Lagune på vei inn til Reykjavik
Dag 2 Den Gylne sirkel, høydepunkter Thingvellir – stedet for det første Alting (en del av verdens- arven). Strokkur, en geysir som hver 10. minutt spruter kaskadene av kokende vann ca 20 meter opp i luften. Gullfoss – en av Islands flotteste fossefall. Det er også mulighet å bli med på en tur hvor det er besøk i drivhus, varmet opp av geotermisk varme

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Dag 3 Bytur i Reykjavik med buss, hvor du besøker Harpa – det nye operahuset, landmerket Hallgrimskirkja, havnen, Høfdi – hvor Gorbatsjov og Reagan hadde møte, presidentboligen og havnebyen Hafnafjørdur. Amerikaspesialisten kan også anbefale Reykjavik foodwalk, hvor du kan besøke fem av Reykjaviks beste restauranter og smake på islandske delikatesser

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Dag 4 Reykjavik på egenhånd før du reiser videre til USA eller Norge

Island for de som elsker fart og spenning

Dag 1 Reykjavik foodwalk, hvor du kan besøke fem av Reykjaviks beste restauranter og smake på islandske delikatesser
Dag 2 ATV-kjøring i månelandskapet på Reykjanes-halvøya. Avslutt med bad i Den Blå Lagune
Dag 3 Superjeep og snøscooter. Reis med Superjeep til Geysir, med en del utforkjøringer. Opplev en times snøscooter-tur på Langjøkull, Islands nest største isbre. Det er også mulighet for å dra på river-rafting istedenfor snøscooter-tur

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Dag 4 Reykjavik på egen hånd eller helikopter over vulkanene. Hva med en ridetur på vei til flyplassen?

Island for den aktive

Dag 1 Etter ankomst i Reykjavik kan du leie en sykkel og sykle langs sykkelstien som ligger rundt Reykjavik sentrum
Dag 2 Tur inn i vulkanen. Etter 2,5 kilometer vandretur over et lavafelt, går du igjennom krateret og inn i vulkanen Thrihnjukagigur. Du kommer helt til bunnen av vulkanen. En unik mulighet til å oppleve vulkan fra innsiden. For deg som ikke vil inn i vulkanen, anbefaler vi turen til Islands nest største isbre, Langjøkull. Her finner du verdens største isbretunnel

 

stopover på Island, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Dag 3 Vandretur i to timer mellom varme kilder og fargerike fjell. Om sommeren avsluttes turen med bading i en geotermisk oppvarmet elv. Et annet alternativ er den unike dykkingen i Silfra, ca 45 minutter kjøreavstand fra Reykjavik. Der kan du dykke mellom kontinentalplatene i helt klart vann. En fantastisk opplevelse!
Dag 4 Den Blå Lagune, vandretur i Reykjavik med eller uten guide eller svømming i en av byens mange svømmebasseng.
Skal du ha et lengre opphold på Island, lei bil og kjør rundt på øya. Opplev den fantastiske naturen, sov over på spennende steder. Amerikaspesialisten tilbyr alternativ på bilferie på Island fra 4 -15 dager. Vi hjelper deg også med en mengde rundreiser med guide.

Velkommen til Island – hilsen Frida 🙂

Ønsker du flere reisetips til Island? Kontakt Nordmanns-Reiser

Langweekend til Island
Bilferie på Island
Se flere bilder
Les mer om Island

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,