GO UP
MED REISELEDER

Amasonasjungelen, Machu Picchu og Titicacasjøen – med Perus skjulte skatter

Dette er en unik reise for deg som vil oppleve Perus mangfold og komme nær innpå natur og jungel i dette fantastiske landet.

Tid: 24.juni – 8. juli 2019
Pris: Fra 49 985,-

Nå kan du bli med på en fantastisk reise til Amasonasjungelen, Machu Picchu og Titicacasjøen og oppleve Perus skjulte skatter.

Fantastiske Peru! Imponerende kulturer, fantastiske fjell og begynnelsen av Amasonas. En av verdens høyest liggende innsjøer og selvsagt Machu Picchu. Alt dette får du oppleve på denne reisen.
Ta gjerne med barna som vil få unike opplevelser fra natur til folkeslag og historie. Machu Picchu er et av høydepunktene, men jungelen veldig spennende.

Nordlige Peru treffer deg midt i hjertet med sin uberørte natur, varme mennesker og hvor turismen fortsatt er begrenset. Det er her du finner arkeologiske høydepunkter med pyramider og byer fra en svunnen tid, som nesten har gått tapt, og som fortsatt er uutforsket.

De utrolige områdene med Sol og Månepyramidene ved Trujillo imponerer. Enorme Chan Chan er på 22 kvadratkilometer og Huaka de la Prieta, som står på UNESCO’s verdensarvliste, er en av flere tempelbyer som er åpen for publikum. Ved Chiclayo vil du imponeres av Tucume hvor Thor Heyerdahl ledet utgravinger og hvor Kontiki museet har sponset bygging av museet. Hele 26 pyramider finnes her, bygget mellom år 700 og 1300. Kyststedene er bygget i sandsten som forvitrer og det er forundelig at det golde landskapet har vært grobunn for store sivilisasjoner. På reisen lærer du om inkakulturen og pre-inkakulturer som Lambayeque-Sincan og Moche.

Det er lett å få smil fra lokalbefolkningen som kan være uvant med å møte turister. Den lokale maten er utsøkt – nyt og prøv deg på noe nytt!

Vil du reise til Amasonasjungelen, Machu Picchu og Titicacasjøen og oppleve Perus skjulte skatter.
Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din opplevelsesferie!

Dag til dag:

Dag 1

24. juni, ankomst Lima
Ankomst Lima. Her blir du møtt av reiselederen og kjørt til hotellet.

Dag 2

25. juni, Lima – Puerto Maldonado
Fra Lima går flyturen til Puerto Maldonado og en fantastisk tre-dagers opplevelses i Tambopata-området i Amazonas på Reserva Amazonica. Det er en eco-vennlig luksuslodge ved Madre de Dios elven med 35 trehytter inspirert av Esa’Eja kulturen.  540 forskjellige fuglearter er funnet på området. Frokost, lunsj, middag

Dag 3

26. juni,  Puerto Maldonado
Vel fremme på lodgen ønskes du  velkommen og det blir en kort orientering. Daglig er det to turer som arrangeres med din guide. Alle deles inn i små grupper. Det er bare å glede seg til flotte dager. Naturreservatet er unikt. På lodgen serveres lokal deilig mat og på kvelden kan du sovne til lyden av jungelen. Frokost, lunsj, middag

 

Dag 4

27. juni,  Puerto Maldonado
Å bo på lodge, høre lydene fra naturen som våkner, gå med naturalist på fotosafari og lete etter dyr og fugler i total stillhet – ja, det er ubeskrivelig å oppleve.
På vei til lodgen brukes det elvebåter, og turen kan ta ca to timer. Underveis kan du muligens se papegøyer, caymans (alligatorer),  capybara (en stor hamster)  og apekatter.

Dag 5

28. juni, Puerto Maldonado – den Hellige dalen
Etter unike opplevelser i jungelen står fjellene for tur. Fly til Cusco hvor turen går til den Hellige dalen. På veien besøkes Chinchero – en liten by som ligger på vel 3 700 meter over havet. Byen er kjent for sine vevearbeider og har også et marked.  Her finnes også inkakultur og ruiner – et spennende stopp. Turen videre til den Hellige dalen hvor det er overnatting i to netter. Frokost​

Dag 6

29. juni,  Machu Picchu
Tidlig avreise fra hotellet til togstasjonen. Her går du om bord i tog (ta med pass) og legger ut på en fire-timers togreise i Vista Dome tog. Togene er komfortable og naturen praktfull. I Machu Picchu Village går du så om bord i busser som kjører opp til Machu Picchu, ca 30 minutter. Her er det omvisning på det store og flotte området.

Det er også tid til å gå på egen hånd. Buffet lunsj er inkludert. Buss tilbake til Machu Picchu Village, hvor det er litt tid til shopping og noe mat før togturen tilbake til den Hellige dalen. Mulighet for endring av tidspunkt. Frokost, lunsj

Dag 7

30. juni – den Hellige dalen
Heldagstur til den Hellige dalen byr på ukjente steder og spennende bekjentskaper.  Det blir besøk til Pisac markedet og inkaruinene som ligger i små landsbyer bygget oppover fjellveggen. Ollantaytambo er et av inkaenes flotteste festningsverk og er imponerende. Deretter går til Cuzco, inkanes hellige by. To netter på hotell. Frokost, lunsj

Dag 8

1. juli, Cuzco
Åpen dag til å nyte den hyggelige byen. Frokost

Dag 9

2. juli, Cuzco – Puno
Tidlig avreise fra hotellet og turen til Puno ved Titicacasjøen, en åtte-ni timers busstur. På veien er det stopp i blant annet Racchi og Andahuaylillas. Lunsj på en landsens restaurant med lokal mat (tillegg). Ankomst hotellet på ettermiddagen. Frokost

Dag 10

3. juli, Titicacasjøen
Tidlig avreise for båttur på Titicacasjøen. Båtene tar ca 20 personer og kjører først til sivøyene som Uros indianerne bor på. Her blir du tatt imot med åpne armer. Du får se hvordan de bor og lever, og lærer om deres unike kultur. Deretter går båtturen videre i to timer til Taquile-øya. Det er en frodig øy med en spesiell kultur som drives som et kollektiv. De 2 000 innbyggerne får være i fred for øvrige myndigheter og klarer seg selv. Dette er en stor opplevelse. Frokost, lunsj

Dag 11

4. juli, Lima – Trujillo
Fra Juliaca ved Puno går flyturen via Lima til Trujillo. Rundt Trujillo ligger noen av de mest unike arkeologiske stedene i Peru. Fire kilometer fra byen ligger Sol- og Måne-pyramidene, bygget av adobe, og de er de største før-colombianske bygningene i Sør-Amerika. Interessante veggmalerier er funnet her.

I Huaca de la Luna (månepyramiden) ble mennesker ofret, og det er funnet rester av 34 menn i leiren ved foten av fjellet.
Trujillos flotte bygg i kolonistil kan beundres på ettermiddagen og du overnatter her. Frokost

Dag 12

5. juli, Chan Chan – Chiclayo
Etter frokost går turen til Chan Chan. Den planlagte byen rommer 11 templer og de enorme veggene, oppimot ni meter høye,  er imponerende. Tempelet Huaka de la Prieta står på UNESCO’s verdensarvliste og er det området du får sett.  Her finner du små og store bygninger rundt hagen.

Nord i Chan Chan er den største pyramiden som utgjør det enorme arkeologiske området. Etter besøket her, er det lunsj i Huanchaco.

Et stopp gjøres i Hiaco Cao Viejo (El Brujo) – et arkeologisk område fra Moche kulturen fra 100 – 650 før kristus.  Stedet ble brukt som rettersted. På veggene er det flere relieff som dessverre er nokså ødelagte. En mumie av en godt bevart kvinne er funnet inne i pyramiden.
Overnatting i Chiclayo i to netter. Frokost, lunsj

Dag 13

6. juli, Chiclayo – Tucume
Chiclayo er den største byen i denne delen av Peru. «El Ninjo» rammer dalene her innimellom,  hvor store regnskyll og vannmasser gjør dalen fruktbar i denne perioden. Ellers oppleves området som tørt og til dels ugjestmildt. Et av de viktigste arkeologiske funnene er Sipan arkeologiske kompleks hvor man i 1987 og 1988 gjorde utgravinger av konger fra Moche-kulturen.

Mye fra utgravingene befinner seg i dag i Tumbas Reales museet ved Lambayeque. Her finnes de fleste skattene som er funnet i gravkamrene i Sipan og utstillingen av smykker, keramikk, ornamenter og selve gravkammeret er imponerende. Herskerne ble gravlagt med sitt gods og gull og både vakter, koner, konkubiner, barn, hund og lama. De utrolige gravskattene laget av gull, sølv og kobber er ubeskrivelige.

Turen går videre til Tucumepyramidene. Her ledet Thor Heyerdahl utgravinger og bare noen få av 26 pyramider, bygget mellom år 700 og 1300, er påbegynt. Pyramidene stammer fra kongedømmet Naylamp, gudene til Chimus kulturen – den samme kulturen som i Chan Chan. Kon-Tiki museet har sponset bygging av museet hvor Thor Heyerdahl også har en sentral plass.  Overnatting i Chiclayo. Frokost, lunsj

Dag 14

7. juli, Chiclayo – Lima
Morgenfly til Lima. Ved ankomst blir det sightseeing av byen til Limas mest ettertraktede og viktige steder. Det historiske sentrum av Lima byr på flotte bygninger med guvernørpalasset, rådhuset og Katedralen ved Plaza San Martin. San Francisco-klosteret med sine katakomber og nydelige hage besøkes også. Frokost

Dag 15

8. juli, Lima – Pachamac – hjemreise
Pachacamac er en ruinby som ligger 40 kilometer sørvest for Lima. Stedet har minst en pyramide, ett gravområde og flere fresker av fisk fra så tidlig som 200 – 600 etter kristus. Senere ble stedet sannsynligvis et senter for warikulturen (ca 600 – 800).  Så besøkes nabolaget Barranco – en av bydelene i Lima som er et av de mer spennende områdene. Lunsj inntas på restaurant ved Stillehavet før transport til flyplassen for hjemreise. Frokost, lunsj

Priser og betingelser:

Dobbeltrom 49 985,- per person
Enkeltrom 58 355,- per person


Inkludert:
Fly Oslo – Lima t/r med KLM med mat og ett kolli bagasje inkludert. Tillegg fra andre norske byer på forespørsel.


  • Fly fra Lima til Puerto Maldonado og til Cuzco
  • Fly fra Juliaca til Trujillo via Lima
  • Fly fra Chiclayo til Lima
  • Hotell i 11 netter, de fleste er 4* og 3 netter på Lodge
  • Alle inngangsbilletter til steder som er nevnt
  • Alle måltider som er nevnt
  • Buss og transport alle steder
  • Vistadome tog med Peru Rail
  • Lokale engelsktalende og skandinavisk reiseleder

Ikke inkludert:
Øvrige måltider, drikke til måltider, personlige utgifter, tips til guider.


Verdt å vite om Peru
Peru har et av verdens beste kjøkken. Herfra kommer Ceviche og det er potetens hjemland. Det er utrolig hvor mange potetslag det finns. Men utsøkt fisk, grønnsaker og for eksempel lamakjøtt må prøves på en reise hit.
På reisen reiser du fra ca havnivå ved Lima til over 4 000 meter over havet ved Titicacasjøen. Høydeforskjellene kan for mange være en utfordring, Vi har derfor valgt å starte med jungelen som ligger i lavlandet, for så å bo i den Hellige dalen som ligger lavere enn Cuzco og Machu Picchu. Det gir en jevn stigning. Cuzco ligger høyest, 3 399 meter over havet.


Temperaturer:
Juni – juli er vinter i Peru. I fjellene må du regne med kalde netter, men som regel opp mot 20 grader om dagen.  I jungelen kan temperaturen være borti 30 grader og i lavlandet ved Lima og Chiclayo omtrent 24 grader.  Så kle deg lagvis!


Ingen krav til visum.


Reisemål Peru Sør Amerika
Pris Fra 49 985,-
Tid 24-06-2019 - 08-07-2019
Varighet 15 dager
Bestill

Transportform:

© 2018 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic