GO UP
MED REISELEDER

Amazonasjungelen, Machu Picchu og Titicacasjøen i Peru oktober 2019

Dette er en unik reise for deg som vil oppleve Perus mangfold og komme nær innpå natur og jungel i dette fantastiske landet.

Tid: 10. – 25. oktober 2019 
Pris: Fra 49 985,-

Nå kan du bli med på en fantastisk reise til Amazonasjungelen, Machu Picchu og Titicacasjøen og oppleve Perus skjulte skatter.

Fantastiske Peru! Imponerende kulturer, fantastiske fjell og begynnelsen av Amazonas. En av verdens høyest liggende innsjøer og selvsagt Machu Picchu. Alt dette får du oppleve på denne reisen.
Ta gjerne med barna som vil få unike opplevelser fra natur til folkeslag og historie. Machu Picchu er et av høydepunktene, men jungelen veldig spennende.

Nordlige Peru treffer deg midt i hjertet med sin uberørte natur, varme mennesker og hvor turismen fortsatt er begrenset. Det er her du finner arkeologiske høydepunkter med pyramider og byer fra en svunnen tid, som nesten har gått tapt, og som fortsatt er uutforsket.

De utrolige områdene med Sol og Månepyramidene ved Trujillo imponerer. Enorme Chan Chan er på 22 kvadratkilometer og Huaka de la Prieta, som står på UNESCO’s verdensarvliste, er en av flere tempelbyer som er åpen for publikum. Ved Chiclayo vil du imponeres av Tucume hvor Thor Heyerdahl ledet utgravinger og hvor Kontiki museet har sponset bygging av museet. Hele 26 pyramider finnes her, bygget mellom år 700 og 1300. Kyststedene er bygget i sandsten som forvitrer og det er forundelig at det golde landskapet har vært grobunn for store sivilisasjoner. På reisen lærer du om inkakulturen og pre-inkakulturer som Lambayeque-Sincan og Moche.

Det er lett å få smil fra lokalbefolkningen som kan være uvant med å møte turister. Den lokale maten er utsøkt – nyt og prøv deg på noe nytt!

Vil du reise til Amazonasjungelen, Machu Picchu og Titicacasjøen og oppleve Perus skjulte skatter.
Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din opplevelsesferie!

Dag til dag:

Dag 1

10. oktober, Avreise fra Norge og ankomst Lima
Ankomst Lima. Her blir du møtt av reiselederen og kjørt til hotellet.

Dag 2

11. oktober, Lima – Puerto Maldonado
Fra Lima går flyturen til Puerto Maldonado og en fantastisk tre-dagers opplevelses i Tambopata-området i Amazonas på Reserva Amazonica. Det er en eco-vennlig luksuslodge ved Madre de Dios elven med 35 trehytter inspirert av Esa’Eja kulturen.  540 forskjellige fuglearter er funnet på området. Frokost, lunsj, middag

Dag 3

12. oktober,  Puerto Maldonado
Vel fremme på lodgen ønskes du  velkommen og det blir en kort orientering. Daglig er det to turer som arrangeres med din guide. Alle deles inn i små grupper. Det er bare å glede seg til flotte dager. Naturreservatet er unikt. På lodgen serveres lokal deilig mat og på kvelden kan du sovne til lyden av jungelen. Frokost, lunsj, middag

 

Dag 4

13. oktober,  Puerto Maldonado
Å bo på lodge, høre lydene fra naturen som våkner, gå med naturalist på fotosafari og lete etter dyr og fugler i total stillhet – ja, det er ubeskrivelig å oppleve.
På vei til lodgen brukes det elvebåter, og turen kan ta ca to timer. Underveis kan du muligens se papegøyer, caymans (alligatorer),  capybara (en stor hamster)  og apekatter.

Dag 5

14. oktober, Puerto Maldonado – den Hellige dalen
Etter unike opplevelser i jungelen står fjellene for tur. Fly til Cusco hvor turen går til den Hellige dalen. På veien besøkes Chinchero – en liten by som ligger på vel 3 700 meter over havet. Byen er kjent for sine vevearbeider og har også et marked.  Her finnes også inkakultur og ruiner – et spennende stopp. Turen videre til den Hellige dalen hvor det er overnatting i to netter. Frokost​

Dag 6

15. oktober,  Machu Picchu
Fra Ollantaytambo går du om bord i Vista Dome vogner som tar deg til Machu Picchu landsbyen hvor bussene tar deg videre til Machu Picchu. Togene er komfortable og naturen praktfull. Machu Picchu blir en stor opplevelse – det er et stort område og guiden viser de viktigste bygningene og hellige stedene. Det blir også tid på egen hånd. Buffet lunsj er inkludert. Buss tilbake til Machu Picchu Village, hvor det er litt tid til shopping og noe mat før togturen tilbake til den Hellige dalen. Mulighet for endring av tidspunkt. Frokost, lunsj

Dag 7

16. oktober, den Hellige dalen
Heldagstur til den Hellige dalen byr på ukjente steder og spennende bekjentskaper.  Det blir besøk til Pisac markedet og inkaruinene som ligger i små landsbyer bygget oppover fjellveggen. Ollantaytambo er et av inkaenes flotteste festningsverk og er imponerende. Deretter går til Cuzco, inkanes hellige by. To netter på hotell. Frokost, lunsj

Dag 8

17. oktober, Cuzco

Fra Den Hellige dalen går turen til Cuzco – inkaenes hellige by. Her blir det sightseeing ved ankomst. Flotte byggverk, historie og sjarmerende gater kjennetegner byen. Ettermiddagen er på egen hånd.

Dag 9

18. oktober, Cuzco – Puno
Tidlig avreise fra hotellet og turen til Puno ved Titicacasjøen, en åtte-ni timers busstur. På veien er det stopp i blant annet Racchi og Andahuaylillas. Lunsj på en landsens restaurant med lokal mat (tillegg). Ankomst hotellet på ettermiddagen. Frokost

Dag 10

19. oktober, Titicacasjøen
Tidlig avreise for båttur på Titicacasjøen. Båtene tar ca 20 personer og kjører først til sivøyene som Uros indianerne bor på. Her blir du tatt imot med åpne armer. Du får se hvordan de bor og lever, og lærer om deres unike kultur. Deretter går båtturen videre i to timer til Taquile-øya. Det er en frodig øy med en spesiell kultur som drives som et kollektiv. De 2 000 innbyggerne får være i fred for øvrige myndigheter og klarer seg selv. Dette er en stor opplevelse. Frokost, lunsj

Dag 11

20. oktober, Juliaca (Puno) – Chiclayo

På vei til flyplassen Juliaca går turen innom det arkeologiske stedet Silustani. Fra Juliaca går det fly via Lima til Chiclayo hvor det er innsjekking på hotellet og åpen kveld.

Dag 12

21. oktober, Chiclayo – Tucume – Trujillo
Chiclayo er den største byen i denne delen av Peru. «El Ninjo» rammer dalene her innimellom,  hvor store regnskyll og vannmasser gjør dalen fruktbar i denne perioden. Ellers oppleves området som tørt og til dels ugjestmildt. Et av de viktigste arkeologiske funnene er Sipan arkeologiske kompleks hvor man i 1987 og 1988 gjorde utgravinger av konger fra Moche-kulturen.

Mye fra utgravingene befinner seg i dag i Tumbas Reales museet ved Lambayeque. Her finnes de fleste skattene som er funnet i gravkamrene i Sipan og utstillingen av smykker, keramikk, ornamenter og selve gravkammeret er imponerende. Herskerne ble gravlagt med sitt gods og gull og både vakter, koner, konkubiner, barn, hund og lama. De utrolige gravskattene laget av gull, sølv og kobber er ubeskrivelige.

Turen går videre til Tucumepyramidene. Her ledet Thor Heyerdahl utgravinger og bare noen få av 26 pyramider, bygget mellom år 700 og 1300, er påbegynt. Pyramidene stammer fra kongedømmet Naylamp, gudene til Chimus kulturen – den samme kulturen som i Chan Chan. Kon-Tiki museet har sponset bygging av museet hvor Thor Heyerdahl også har en sentral plass.  Videre reise til Trujillo hvor du sjekker inn på hotell. Frokost, lunsj

Dag 13

22. oktober, Chiclayo – Trujillo
Denne dagen får du oppleve både Chan Chan og Sol- og Månepyramidene.  Fire kilometer fra Trujillo ligger Sol- og Måne-pyramidene, bygget av adobe, og de er de største før-colombianske bygningene i Sør-Amerika. Interessante veggmalerier er funnet her. Tempelet Huaka de la Prieta i Chan Chan står på UNESCO’s verdensarvliste og er det området som er tilgjengelig for besøkende. Nord i Chan Chan er den største pyramiden som utgjør det enorme arkeologiske området.

Dag 14

23. oktober, Trujillo – Lima
Morgenfly til Lima. Ved ankomst blir det sightseeing av byen til Limas mest ettertraktede og viktige steder. Det historiske sentrum av Lima byr på flotte bygninger med guvernørpalasset, rådhuset og Katedralen ved Plaza San Martin. San Francisco-klosteret med sine katakomber og nydelige hage besøkes.

Dag 15

24. oktober, Lima – Pachamac – hjemreise
Pachacamac er en ruinby som ligger 40 kilometer sørvest for Lima. Stedet har minst en pyramide, ett gravområde og flere fresker av fisk fra så tidlig som 200 – 600 etter kristus. Senere ble stedet sannsynligvis et senter for warikulturen (ca 600 – 800).  Så besøkes nabolaget Barranco – en av bydelene i Lima som er et av de mer spennende områdene. Lunsj inntas på restaurant ved Stillehavet før transport til flyplassen for hjemreise. Frokost, lunsj

Dag 16

25. oktober, ankomst Norge

Priser og betingelser:

Avreisedatoer: 10. oktober 2019


Priser per person:


Dobbeltrom 49 985,-
Enkeltrom 58 355,-


Inkludert:


 • Fly Oslo – Lima t/r med KLM med mat og ett kolli bagasje inkludert. Tillegg fra andre norske byer på forespørsel.
 • Fly fra Lima til Puerto Maldonado og til Cuzco
 • Fly fra Juliaca til Trujillo via Lima
 • Fly fra Chiclayo til Lima
 • Hotell i 11 netter, de fleste er 4*
 • 3 netter på Lodge ved Puerto Maldonado med aktiviteter og måltider inkludert
 • Alle inngangsbilletter til steder som er nevnt
 • Alle måltider som er nevnt
 • Buss og transport alle steder
 • Vistadome tog med Peru Rail
 • Lokale engelsktalende og skandinavisk reiseleder

Ikke inkludert:
Øvrige måltider, drikke til måltider, personlige utgifter, tips til guider.


Verdt å vite om Peru
Peru har et av verdens beste kjøkken. Herfra kommer Ceviche og det er potetens hjemland. Det er utrolig hvor mange potetslag det finns. Men utsøkt fisk, grønnsaker og for eksempel lamakjøtt må prøves på en reise hit.
På reisen reiser du fra ca havnivå ved Lima til over 4 000 meter over havet ved Titicacasjøen. Høydeforskjellene kan for mange være en utfordring, Vi har derfor valgt å starte med jungelen som ligger i lavlandet, for så å bo i den Hellige dalen som ligger lavere enn Cuzco og Machu Picchu. Det gir en jevn stigning. Cuzco ligger høyest, 3 399 meter over havet.


Temperaturer:
I fjellene må du regne med kalde netter, men som regel opp mot 20 grader om dagen.  I jungelen kan temperaturen være borti 30 grader og i lavlandet ved Lima og Chiclayo omtrent 24 grader.  Så kle deg lagvis!


Ingen krav til visum.


Reisemål Peru Sør Amerika
Pris Fra 49 985,-
Tid 10-10-2019 - 25-10-2019
Varighet 16 dager

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic