GO UP

Amtrak til Minot med Bismarck og Medora i Nord Dakota

Har du et spørsmål om denne turen?

Vi skreddersyr dine opplevelser!

Her er et spennende reiseforslag: Amtrak til Minot med Bismarck og Medora i Nord Dakota – satt sammen av de som bor og lever der. Den kan selvsagt gjøres med MC eller bobil også – det ordner vi.

Den er lagt opp over fem dager, men vi skreddersyr selvsagt og legger til de dager og steder du ønsker. Dette er kun et forslag.
Du vil få mange inside-tips på steder du knapt har hørt om. Og se både dyr, natur og ikke minst skatter fra den nordiske innvandringen.

Dag 1 Minot – ankomst med Amtrak – Empire Builder

Minot er kanskje mest kjent som «Magic City». Byen ble grunnlagt i 1887 da Great Northern Railway satte opp leir for vinteren.
Som ved et trylleslag (magic) vokste teltbyen raskt til en yrende befolkning på 5 000 på kun fem måneder.
Hver juli trekker den største begivenheten i staten, North Dakota State Fair, besøkende fra hele regionen. Denne pulserende byen er full av attraksjoner, inkludert Roosevelt Park Zoo, Dakota Territory Air Museum og Scandinavian Heritage Park. Her finner du en kopi i full størrelse av Gol stavkirke.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Credit North Dakota TourismNorsk Høstfest arrangeres årlig og trekker internasjonale reisende fra hele verden, inkludert noen troll og vikinger. Den største skandinaviske festivalen i Nord-Amerika byr på tradisjonell mat og førsteklasses underholdning.
Byens kjøkken har lokale favoritter blandet med smaker fra rundt verden, inkludert bakerier, puber, fine restauranter og familierestauranter.

Spennende attraksjoner:
1. Dakota Territory Air Museum
2. Scandinavian Heritage Park
3. Roosevelt Park Zoo
4. Magic City Discovery Center
5. Downtown Minot – Art galleries

Hotellforslag i Minot:
Staybridge Suites
Hyatt House
Sleep Inn & Suites
Hampton Inn & Suites

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Credit North Dakota TourismDag 2 Biltur til Bismarck

Hent din leiebil og kjør mot spennende oppdagelser.
Første stopp blir Lewis & Clark Interpretive Center
Her kan du utforske reisen til Lewis & Clark-ekspedisjonen med lyd og interaktive utstillinger. De nye utstillingene inkluderer mer enn 100 gjenstander fra John Fisher Collection som representerer gjenstander Lewis og Clark brukte på ekspedisjonen, inkludert en av bare seks fungerende luftrifler i verden.
Ytterligere gallerier viser reisene til prins Maximilian og Karl Bodmer, landbruket i Nord-Dakota og pelshandelen.
Midlertidige kunstutstillinger finner du også her.

Fort Mandan er det rekonstruerte vinterhjemmet til Lewis & Clark-ekspedisjonen fra 1804-1805. De fullt møblerte rommene viser hvordan det var for de modige mennene i Corps of Discovery under Nord-Dakota-vinteren for mer enn 200 år siden.
Her ligger også Fort Mandan besøkssenter, en utstilling om kullforbrenningsprodukter, et leke- og oppdagelsesområde med utendørs lekeplass, turstier, rasteplasser og langrennsløyper.

Bismarck Mandan har tatt imot besøkende siden Lewis og Clark padlet opp Missouri-elven i 1804.
Hovedstaden i North Dakota, Bismarck er et knutepunkt for kultur, historie og shopping. Ikke gå glipp av attraksjoner som Dakota Zoo, North Dakota Heritage Center and State Museum og Fort Abraham Lincoln.
Fra observasjonsdekket i 18. etasje av North Dakota State Capitol, får du et fugleperspektiv av akkurat hva det er som gjør Bismarck til et herlig reisemål.
Her ser du historiske Fort Abraham Lincoln-blokkhus på bløffene i sørvest og båtene som seiler på Missouri River som skiller Bismarck og Mandan. Trær dekker hver side av elven og bygningene i sentrum yrer av liv. Bismarck er en herlig kombinasjon av kunst, kultur, historie og friluftsliv.
Sykkelstier er rikelig av på begge sider av elven. Og det er bare et steinkast mellom bespisning og underholdning til spennende utendørsaktiviteter.

North Dakota Heritage Centre & State Museum har noe for alle.
Fra et T. rex-skjelett i naturlig størrelse til en Mars-romdrakt og utstillinger av sjeldent keramikk og perleverk. Her finner du tusenvis av gjenstander, høyteknologiske utstillinger og interaktive utstillinger i fire museumsgallerier og kan se nord Dakotas historie fra 600 millioner år siden gjennom dagens utvikling. Treehouse-utstillingen inviterer små barn til oppdage og utforske livet i North Dakota før og nå.
Kjør i traktorens førerhussimulator, finn verdens største gigantiske blekksprutfossil og oppdage jaktstrategier til de tidligste folkene i staten. Handle i Museum Store og nyt en matbit på James River Café. Ikke glem å prøve dinosaurkakene!
Det er gratis inngang, sju dager i uken.

Lewis og Clark Riverboat tar deg med på cruise langs den majestetiske Missouri-elven. Prøv gjerne middagscruiset.

Andre spennende spisesteder:
Bistro An American Cafe
Blarney Stone
Craft Cade Pizzeria og retro Arcade
Huckleberry House at the Landing
Laughing Sun Brewing Company
Pirogue Grille

Overnattingsmuligheter i Bismarck Mandan:
Radisson Bismarck
Expressway Suites
Best Western Plus – Roosevelt Place
Holiday Inn

 

Bilferie i Nord-Dakota og Minnesota USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Credit North Dakota TourismDag 3 Medora

Morgenkaffen kan nytes på Brick Oven Bakery, Balancing Goat, Boneshaker Coffee Co eller The Gifted Bean Coffee House i Bismarck Public Library.

Fort Abraham Lincoln State Park, etablert i 1907, er den eldste delstatsparken i North Dakota og tilbyr en rekke unike eventyr for reisende i alle aldre. Reis gjennom tiden og utforsk områdets rike kultur og historie med gjenstander ved besøkssentermuseet. Her vil du få innsikt i livene til Mandan-indianerne som en gang bodde i On-a-Slant Village. Se de rekonstruerte jordhyttene. Oppdag gamle Fort Abraham Lincoln, Fort McKeen og hvordan livet var som grensesoldat mens du går gjennom hus og møblerte brakker og deltar på en levende historieomvisning i befalets boligkvarter.

Kjør vestover fra Bismarck Mandan mot Medora – to timers kjøretur.


Langs veien kan du oppleve spennende steder:
Salem Sue
The Enchanted Highway
I Dickinson:
Badlands Dinosaur Museum
Fluffy Fields Vineyard and Winery
Phat Fish Brewing
The Brew, Coffee and Sandwich shop, tidligere kirken Theodore Roosevelt besøkte

Medora ligger på den vestlige kanten av North Dakota med Badlands som bakteppe. Denne historiske og enestående
byen er bedre kjent som Nord-Dakotas #1 turistdestinasjon. Medora er omgitt av fantastisk, uberørt natur med Theodore Roosevelt nasjonalpark fungerer som bakteppe. Her er det en endeløs rekke aktiviteter og arrangementer for alle aldre.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Medora Musical er det mest rot-tootiness, boot-scootiness showet i hele vesten! Det er ingen andre sow som er likt.
Det foregår utendørs i det robuste North Dakota Badlands. Dette profesjonelle, høyenergiske, western-stil
musikalske show er dedikert til arven etter USAs 26. president, Theodore Roosevelt, og tiden han brukte her i Badlands i Dakota-territoriet.

Medora Pitchfork Steak Fondue er en middag du må gjøre sammen med din Medora Musical-opplevelse.
Hver kveld trer kokkene biffer på høygafler og fonduer de i western-stil. Nyt biffen mens du ser ut over pittoreske Badlands fra Tjaden-terrassen. Biffen din kommer med alt av tilbehør.
I tillegg vil du få westernmelodier fremført live av medlemmer av The Coal Diggers fra Medora Musical.
Ikke gå glipp av denne unike matopplevelsen som ble vist på det nasjonale TV-showet «Best Of» på The Food Network.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Amtrak til Minot med Bismarck og Medora i Nord Dakota

Credit North Dakota Tourism

 

Theodore Roosevelt Presidential Library – Åpning 2026
Theodore Roosevelts presidentbibliotek vil vise hva vi kan lære av, ikke om, vår 26. president. Disse er verdiene: Dare Greatly – Think Boldly – Live Passionately – Care Deeply.
T.R. møtte enorme sosiale, teknologiske og politiske omveltninger i sin egen tid. Det er i slike tider av motgang man må være modig. Hans søyleprinsipper var: Citizenship – Leadership – Conservation

Andre aktiviteter i Medora:
North Dakota Cowboy Hall of Fame
Chateau de Mores Historic Site
Point to Point Park
Bully Pulpit golfbane
Badlands Trail Rides
Maah Daah Hey-trail/

Tips til overnatting i Medora
Rough Riders Hotel & Conference Center
Badlands Motel
Elkhorn Quarters
AmericInn Lodge

Dag 4 Theodore Roosevelt National Park – South Unit

Start tidlig for å se det fantastiske dyrelivet i parken. Theodore Roosevelt nasjonalpark hadde en voldsom effekt på nasjonens «Conservation President» og den har det samme
effekt på besøkende i dag med sine urørte områder og fantastisk utsikt over ville hester og bison. Parken er omtrent som den var da Roosevelt ranchet og jaktet i North Dakota Badlands. Besøker du sørsiden, finner du overnatting og underholdning i Old West-byen Medora og nærliggende Dickinson. De som besøker den mer robuste nordlige delen vil finne lignende tilbud i Watford City. Nasjonalparken tilbyr vakre kjøreturer og turstier som bringer deg tett på dyrelivet og inspirerende natur.
Besøk Mandan Hidatsa Arikara Nation – en kjøretur på ca 2 timer.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Amtrak til Minot med Bismarck og Medora i Nord Dakota

 

MHA Interpretive Center er et kulturelt episenter dedikert til utdanning, bevaring, oppbevaring og revitalisering av språk, kultur og historiske perspektiver i Upper-Missouri landbruksnasjoner. Det ekspansive flerbruksanlegget tolker historien og kulturen til Mandan, Hidatsa og Arikara-folket. Senteret har utstillinger og er perfekt for store konferanser, møter, bedriftsarrangementer, bryllup og private sammenkomster. Her finner du også et museum og 500-seters amfiteater.

Earthlodge Village – MHA er en rekonstruksjon av en jordhyttelandsby ved bredden av Lake Sakakawea. Mindre hytter omgir hovedlosjen, som brukes til seremonier og møter.

Dag 5 – Avreise fra Minot med Amtrack – Empire Builder

Vestover 0900
Østover 2200

Vil du at vi skal skreddersy en reise med Amtrak til Minot med Bismarck og Medora i Nord Dakota?

Kontakt Amerikaspesialisten

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Fred Walker
Global Marketing Manager
North Dakota Tourism

Har du et spørsmål om denne turen?

Reiserute:Høydepunkter på reisen:

Dag 1
Ankomst Minot via Amtrak – Empire Builder
Opplev Minot
Overnatting på valgt hotell

Dag 2
Hent leiebil på Minot internasjonale lufthavn og dra sørover mot Bismarck – 1 time og 45 minutter
Lewis & Clark Interpretive Center
Fort Mandan
Bismarck Mandan
North Dakota Heritage Centre & State Museum
Lewis og Clark Riverboat
Lokale spisesteder
Overnatting på hotell i Bismarck Mandan-området

Dag 3
Morgenkaffe
Fort Abraham Lincoln State Park
Reisen går vestover fra Bismarck Mandan mot Medora – to timers kjøretur, inn i Mountain Time Zone
Medora, Nord-Dakota
Medora musikal
Medora Pitchfork Steak Fondue
Theodore Roosevelt Presidential Library – Åpner i 2026
Andre aktiviteter i Medora
Rough Riders Hotel & Conference Center
Overnatting i Medora

Dag 4
Start tidlig for å se dyrelivet i Theodore Roosevelt National Park – South Unit
Følg South Unit i nasjonalparken nordover til Mandan Hidatsa Arikara Nation – to timers kjøretur
MHA tolkningssenter
Earthlodge Village – MHA
Stopp i New Town
Tilbake til Minot for å ta Amtrak-toget – 1 1/2 times kjøring
Overnatting i Minot

Dag 5
Avreisedag fra Minot via Amtrak – Empire Builder

 

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,