GO UP

Bilferie i Alaska og Canada – Golden North

Er du fascinert av natur og Klondyke – er dette ferien for deg!

Tid: Mai til september
Pris: Fra 18 940,-, 11 netter, inkludert småfly

Ta den ultimate bilferie i Alaska og Canada. Bilferien Golden North starter i Anchorage. Her kan du utforske denne fine byen, før du reiser videre til Denali Nasjonalpark. Parken har et flott dyreliv, og kanskje du får se bjørn! Turen går videre til Fairbanks, Tok, Dawson City, Whitehorse og Skagway. Herfra tar du ferge til Juneau og videre til Prince Rupert og om du ønsker fortsette fergeturen til Vancouver.

Høydepunkter:

 • Denali Nasjonalpark
 • Nord-Amerikas høysete fjell, Mount Mc. Kinley
 • Million Dollar Camp
 • Dawson City
 • White Pass & Yukon
 • Småfly til Juneau

Reisen kan gjøres i begge retninger.

Prøv en flott bilferie i Alaska og Canada.
Kontakt Amerikaspesialisten 

Reiserute:

Dag Strekning Km
1 Anchorage
2 Anchorage – Denali 379
3 Denali
4 Denali – Fairbanks 200
5 Fairbanks – Tok 330
6 Tok – Dawson City 296
7 Dawson City 150
8 Dawson City – Whitehorse 533
9 Whitehorse – Skagway 175
10 Skagway – Juneau (småfly)
11 Juneau – Prince Rupert

Dag til dag:

Dag 1

Anchorage
Ankomst Anchorage. Sjekk inn på hotellet . Byen ligger ved Cook Inlet og er Alaskas største by og utgangspunkt for villmarkopplevelser. Over halvparten av statens befolkning bor i Anchorage. Dette er den byen i staten hvor det er mest uteliv, restauranter og shopping. I parkene i utkanten kan du ofte treffe på elg. Du finner den største sjøflybasen i Nord-Amerika, Lake Hood, her. Alaskerne trives i utmarka – og svært mange flyr selv.

Dag 2

Anchorage – Denali, 379 km
Denali Nasjonalpark er fantastisk og her finner du også Nord-Amerikas høysete fjell, Mount Mc. Kinley. Denali er en av verdens største villmarksreservater og nasjonalpark. Parken er 24 300 km².

Dag 3

Denali
Heldagstur med buss i Denali nasjonalpark.  Nasjonalparken ligger i hjertet av fjellkjeden Alaska Range som er ca 960 kilometer lang. Denali betyr den høye på det lokale Athabasc-språket. Denali Nasjonalpark er et flott område å se dyre- og fugleliv og du kan bli med inn i parken på en syv timers tundra villmark tur. Du kan se elg, caribou (villrein), Dall sauer (villsau) og ikke minst Grizzlybjørner. Avhengig av vær får du kanskje også sett toppen av Mt. McKinley.

Dag 4

Denali – Fairbanks, 200 km
Fairbanks er Alaskas nest største by. Her er det blant annet universitet som også har utvekslingsprogram som samarbeider med NTNU. Byen ligger omtrent på samme breddegrad som Trondheim. Fairbanks har vært sentrum for både gullgravere, jegere og fiskere. Byen har et markant sentrum, og herfra går det tog til Anchorage via Denali Nasjonalpark.

Dag 5

Fairbanks – Tok, 330 km
Tok er et viktig veikryss og på det lokale Athabasc-språket betyr navnet fredelig kryssing. Byen ble grunnlagt i 1942 da Alaska Road Comission trengte et tilholdssted for vedlikehold og bygging av Alaska Highway. Det ble brukt så mye penger på byggingen at stedet kalles Million Dollar Camp.

Dag 6

Tok – Dawson City, 296 km
Fra Tok går «Top of the World Highway»  mot Dawson. Her er det strekninger som ikke er asfaltert, så du må kjøre forsiktig. Dawson var sentralt i gullrushet – Klondyke og bærer den dag i dag preg av denne perioden. Gullet ble funnet i 1896. Det utviklet seg nærmest til et hysteri og folk kom fra de fleste verdenshjørner for å bli rike! Les mer om Dawson City

Dag 7

Dawson City
Åpen dag i Dawson City

Dag 8

Dawson City – Whitehorse, 533 km
Whitehorse er den største byen i Yukon, og tiltrekker seg mange besøkende sommer som vinter. En naturperle. Les mer om Whitehorse

Dag 9

Whitehorse – Skagway, 175 km
I dag går turen over fjellet til Skagway. Skagway var utskipningshavn under det store Klondike gullrushet. Den historiske jernbanen White Pass & Yukon er en hovegattraksjon i byen. Fra Skagway kan du også gå fottur langs Chilcoot Trail, tre-fire dager i fotsporene til gullgraverne. Lever leiebilen på ettermiddagen/kvelden.

Dag 10

Skagway – Juneau (småfly)
Fra Skagway går turen med småfly til Juneau. Juneau er Alaskas hovedstad og  et utgangspunkt for bjørnesafari, sportsfiske, hvalsafari mm. Les mer om Juneau

Dag 11

Juneau – Prince Rupert
Alaska Marine Highway er litt lik Hurtigruta (men ikke så bra skip) – en viktig ferdselsåre langs kysten av Canada og Alaska. Overnatting på skipet i kupè på vei mot Prince Rupert.
Prince Rupert ligger ved British Columbias nordlige kyst og er en by preget av natur, historie og kultur. Området har vært og er viktig for urbefolkningen, rikt dyre- og fiskeliv preger historien og dagens turisme. Vi anbefaler overnatting i Prince Rupert eller at du flyr videre til Vancover for noen dager der. Vi kan hjelpe med dette.
Turen kan gjennomføres fra mai til august, ta kontakt for fergetider.

Priser og betingelser:

 Fra 18 940,- per person i dobbeltrom.
Pris for leiebil 8 dager med forsikringer og enveisgebyr fra 5 720,- i mai og fra 13 990,- i perioden 1. juni – 31. august. 

Vår ref: AllA


Prisen inkluderer:


 • 10 overnattinger på turistklasse hoteller
 • Fly (lite) Skagway – Juneau
 • Alaska Marine Highway fergen mellom Juneau og Prince Rupert (her inkluderes lugar) (bil om bord på ferje kommer i tillegg)
 • Busstur i Denali nasjonalpark ca 8 timer med snacks
 • Informasjonspakke med veibeskrivelser
 • Skatter
 • Billeie som er beskrevet tillater kjøring på grusvei mellom Tok og Dawson City og enveisleie er inkludert. Bilen hentes dag 2.

Prisen inkluderer ikke:


 • Flyreise t/r fra Norge
 • Måltider
 • Valgfrie utflukter
 • Leiebil
 • Flyreise mellom Prince Rupert og Vancouver (kan bestilles hos oss)
 • Vi har spesialtibud på bil som er tilpasset kjøreforhold og enveisleie. Prisene varierer etter hvilken retning man kjører.

Oppgitte priser er fra-priser og vil variere avhengig av sesong, og kan påvirkes av endring i valutakursen. Reisen inkluderer alle hotellnetter og personlig guidebok, informasjon om stedene og reiseforslag.  Det er mulig med 3/4 personer på rommet, men vær oppmerksom på at det kun er to doble senger – ingen ekstra seng. Ta kontakt for pris ved flere reisende. Fly og billeie er ikke inkludert. Rom er standard rom på hotellet. Oppgradert hotell vil i mange tilfeller bety en bedre beliggenhet.


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Hotellovernatting(er)
Reisemål Alaska Canada
Pris Fra 18 940,-

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic