GO UP

Bilferie i Alaska og Canada – Alaska og Yukon med Glacier Bay

Er du fascinert av natur og Klondyke – er dette ferien for deg!

Tid: Mai til september
Pris: Fra 33 665,- 14 netter, inkludert småfly mellom Skagway og Juneau, fly Juneau – Anchorage, heldagstur med fly og cruise i Glacier Bay nasjonalpark.

Ta den ultimate bilferie i Alaska og Canada med Yukon. Bilferien i disse spennende områdene starter i Anchorage. Her kan du utforske denne fine byen, før du reiser videre til Talkeetna og videre til Denali Nasjonalpark. Parken har et rikt fugle– og dyreliv, og kanskje du får se bjørn!
Denali er en av verdens største villmarksreservater og nasjonalpark.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Turen går videre til Fairbanks. Fairbanks har vært sentrum for både gullgravere, jegere og fiskere. Deretter reiser du til Tok, Dawson City, Whitehorse, Skagway og Juneau. Dawson var sentralt i gullrushet – Klondyke og bærer den dag i dag preg av denne perioden. Skagway var utskipningshavn under det store Klondike gullrushet. Den historiske jernbanen White Pass & Yukon er en hovedattraksjon i byen. Mellom Skagway og Juneau er det småfly. Fra Juneau flys du ut til Gustavus og Glacier Bay nasjonalpark – et høydepunkt på reisen. Tilbake i Juneau avsluttes reisen med fly til Anchorage som også er inkludert.

bobiltur i Alaska og Canada, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,,

Dawson City

Pga usikkerhet i drift om fergene langs kysten er dette programmet tilpasset dette.

Høydepunkter:

 • Denali Nasjonalpark
 • Nord-Amerikas høysete fjell, Mount Mc. Kinley
 • Million Dollar Camp
 • Dawson City
 • White Pass & Yukon
 • Småfly til Juneau
 • Glacier Bay Nasjonalpark

Reisen kan gjøres i begge retninger.

Prøv en flott bilferie i Alaska og Canada

Kontakt Amerikaspesialisten 

Reiserute:

Dag Strekning Km
1 Anchorage
2 Anchorage – Talkeetna 180
3 Talkeetna – Denali  245
4 Denali
5 Denali – Fairbanks 200
6 Fairbanks
7 Fairbanks – Tok 330
8 Tok – Dawson City 296
9 Dawson City
10 Dawson City – Whitehorse 533
11 Whitehorse – Skagway 175
12 Skagway – Juneau (småfly)
13 Juneau, dagstur til Glacier Bay med fly Juneau – Gustavus, 8 -timers cruise
14 Juneau – Anchorage
15 Anchorage avreise eller forlengelse

Dag til dag:

Dag 1

Anchorage
Ankomst Anchorage. Sjekk inn på hotellet . Byen ligger ved Cook Inlet og er Alaskas største by og utgangspunkt for villmarkopplevelser. Over halvparten av statens befolkning bor i Anchorage. Dette er den byen i staten hvor det er mest uteliv, restauranter og shopping. I parkene i utkanten kan du ofte treffe på elg. Du finner den største sjøflybasen i Nord-Amerika, Lake Hood, her. Alaskerne trives i utmarka – og svært mange flyr selv.

Dag 2

Anchorage – Talkeetna, 180 km

Start gjerne dagen med en bytur Ta en tur til det historiske sentrum av byen, Ship Creek laksetrapp, Lake Hood og besøk til Anchorage-museet. Museet er en lokal institusjon som viser historie, kunst og kultur i Alaska og gir deg innblikk i hvordan menneskene her har levd og lever i dag. Så kan du hente leiebilen og begynne opplevelsesturen gjennom Alaskas mektige landskap. Du passerer gjennom nydelige Matanuska-Sustinadalen som er et av de viktigste jordbruksområdene i Alaska. Dalen er ligger under tre av Alaskas fjellkjeder, Alaska Range, Talkeetna og Chugachfjellene. Etter ankomst i Talkeetna kan du hygge deg i den sjarmerende byen.

Dag 3

Talkeetna – Denali, 245 km
Denali Nasjonalpark er fantastisk og her finner du også Nord-Amerikas høysete fjell, Mount Mc. Kinley. Denali er en av verdens største villmarksreservater og nasjonalpark. Parken er 24 300 km².

Dag 4

Denali
Heldagstur med buss i Denali nasjonalpark.  Nasjonalparken ligger i hjertet av fjellkjeden Alaska Range som er ca 960 kilometer lang. Denali betyr den høye på det lokale Athabasc-språket. Denali Nasjonalpark er et flott område å se dyre- og fugleliv og du kan bli med inn i parken på en syv timers tundra villmark tur. Du kan se elg, caribou (villrein), Dall sauer (villsau) og ikke minst Grizzlybjørner. Avhengig av vær får du kanskje også sett toppen av Mt. McKinley.

Dag 5

Denali – Fairbanks, 200 km
Fairbanks er Alaskas nest største by. Her er det blant annet universitet som også har utvekslingsprogram som samarbeider med NTNU. Byen ligger omtrent på samme breddegrad som Trondheim. Fairbanks har vært sentrum for både gullgravere, jegere og fiskere. Byen har et markant sentrum, og herfra går det tog til Anchorage via Denali Nasjonalpark.

Dag 6

Fairbanks

Fairbanks er den nest største byen i Alaska og lett å like. Her er det gullgraverhistorie, flotte turmuligheter og museer. Elven som renner gjennom byen byr på fiskemuligheter og sommermånedene er det liv og røre. Av aktiviteter kan nevnes rafting og kanoturer – her er det bare å ta sjansen på store opplevelser.

Dag 7

Fairbanks – Tok, 330 km
Tok er et viktig veikryss og på det lokale Athabasc-språket betyr navnet fredelig kryssing. Byen ble grunnlagt i 1942 da Alaska Road Comission trengte et tilholdssted for vedlikehold og bygging av Alaska Highway. Det ble brukt så mye penger på byggingen at stedet kalles Million Dollar Camp.

Dag 8

Tok – Dawson City, 296 km
Fra Tok går «Top of the World Highway»  mot Dawson. Her er det strekninger som ikke er asfaltert, så du må kjøre forsiktig. Dawson var sentralt i gullrushet – Klondyke og bærer den dag i dag preg av denne perioden. Gullet ble funnet i 1896. Det utviklet seg nærmest til et hysteri og folk kom fra de fleste verdenshjørner for å bli rike! Les mer om Dawson City

Dag 9

Dawson City
Åpen dag i Dawson City

Dag 10

Dawson City – Whitehorse, 533 km
Whitehorse er den største byen i Yukon, og tiltrekker seg mange besøkende sommer som vinter. En naturperle. Les mer om Whitehorse

Dag 11

Whitehorse – Skagway, 175 km
I dag går turen over fjellet til Skagway. Skagway var utskipningshavn under det store Klondike gullrushet. Den historiske jernbanen White Pass & Yukon er en hovegattraksjon i byen. Fra Skagway kan du også gå fottur langs Chilcoot Trail, tre-fire dager i fotsporene til gullgraverne. Lever leiebilen på ettermiddagen/kvelden.

Dag 12

Skagway – Juneau (småfly)
Fra Skagway går turen med småfly til Juneau. Juneau er Alaskas hovedstad og  et utgangspunkt for bjørnesafari, sportsfiske, hvalsafari mm. Les mer om Juneau

Dag 13

Juneau – Glacier Bay Nasjonalpark

En hel dag med fantastiske opplevelser. Tidlig om morgenen går flyet fra Juneau til Gustavus hvor du går om bord et et lite skip som tar deg på en 8-timers tur i Glacier Bay. Som navnet tilsier er det isbreer som trekker, samtidig som fugle – og dyrelivet er spennende. Kanskje du får se hval, ørn og bjørn?

Dag 14

Juneau – Anchorage
Fra Juneau flyr du til Anchorage hvor turen avsluttes. Hygg deg i byen denne siste dagen før du reiser hjemover.
Turen kan gjennomføres fra mai til august.

Dag 15

Anchorage

Hjemreise eller forlengelse av reisen.

Priser og betingelser:

Fra 33 665,- per person i dobbeltrom.
Pris for leiebil fra dag 2 til dag 12 dager med forsikringer og enveisgebyr fra 8 695,- i mai og fra 19 440,- i perioden 1. juni – 31. august. 


Billeie, midsize, fra Anchorage til Skagway som tillater kjøring på grusvei mellom Tok og Dawson City og hvor enveisleie er inkludert. Bilen hentes dag 2. Bilstørrelse kan oppgraderes.


Vår ref: AllA


Prisen inkluderer:


 • 13 overnattinger på turistklasse hoteller
 • Fly (lite) Skagway – Juneau
 • Fly Juneau – Anchorage
 • Busstur i Denali nasjonalpark ca 8 timer med snacks
 • Informasjonspakke med veibeskrivelser
 • Heldags fly & cruisetur til Glacier Bay nasjonalpark
 • Skatter

Prisen inkluderer ikke:


 • Flyreise t/r fra Norge
 • Måltider
 • Valgfrie utflukter
 • Leiebil
 • Vi har spesialtibud på bil som er tilpasset kjøreforhold og enveisleie. Pris for start i Anchorage.

Oppgitte priser er fra-priser og vil variere avhengig av sesong, og kan påvirkes av endring i valutakursen. Reisen inkluderer alle hotellnetter og personlig guidebok, informasjon om stedene og reiseforslag.  Det er mulig med 3/4 personer på rommet, men vær oppmerksom på at det kun er to doble senger – ingen ekstra seng. Ta kontakt for pris ved flere reisende.
Rom er standard rom på hotellet. Oppgradert hotell vil i mange tilfeller bety en bedre beliggenhet.


Reisemål Alaska Canada

© 2022 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic