GO UP

Bilferie i Canada – The Wild West – 19 netter

Har du et spørsmål om denne turen?

Tid: Fra mai til oktober
Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

 

Dette er virkelig en flott bilferie som tar deg off-the-beaten track i Canada, fra Vancouver. Opplev det fascinerende landskapet og kulturene i vestlige Canada på denne 19 netters reiseruten.
Bilferie i Canada – The Wild West gir deg store naturopplevelser, kultur, kontakt med kanadiere, storbyer og småsteder. Turen går fra kysten til innlandet gjennom Canadas fantastiske fjellkjeder.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Du får sett fine småbyer, spennende dyreliv og prøvd deg på ulike aktiviteter som fotturer, riding, kano og rafting.
Overnattingen er på 3* hotell og lodger.

Du reiser fra Vancouver innover i landet og følger gullrushveien langs Fraserelven. Besøk i unike Wells Gray Provincial Park med sin store forekomst av svartbjørn. Fra fredelige og naturskjønne Wells Gray går turen over Rocky Mountains.
Trans-Canada Highway tar deg til Banff. Deretter gjennom Kootenay nasjonalpark – et landskap som er dominert av fjelltopper, isbreer, dype daler og krystallblå innsjøer.

 

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser, Bilferie i Canada - The Wild West

 

Så går turen langs grensen mot USA gjennom Bonanza Pass og Gold Canyon. Stopp i Canadas eneste ørken.
Whistler – Canadas mest kjente skisted står for tur.
Pacific Rim nasjonalpark og den fine byen Victoria blir også besøkt.

 

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser, Bilferie i Canada - The Wild West

 

Amerikaspesialisten anbefaler at du legger til noen netter i flotte Vancouver før eller etter turen.

Høydepunkter underveis

  • Kosmopolitiske Vancouver
  • I Gullrushets fotspor
  • Yellowhead Highway
  • Wells Gray Provincial Park med fotturer mm
  • Jasper, Banff og Kootenay nasjonalparker
  •  Ferge langs kysten av Canada
  • Regnskog i vestlige Canada
  • Fraserelven
  • Sjarmerende Victoria

Amerikaspesialisten anbefaler at du legger til noen netter i flotte Vancouver.
Se også reisen på 12 netter

Aktivitetspakke kan kjøpes til for å delta på hvalsafari, elvesafari, flytur og annet. Kontakt oss for informasjon.

Vil du dra på bilferie i Canada – The Wild West?

Kontakt Amerikaspesialisten 

Har du et spørsmål om denne turen?

Reiserute:

Dag Strekning km
1 Ankomst Vancouver
2 Vancouver – Kamloops 357
3 Kamloops – Wells Gray Provincial Park 124
4 Wells Gray Provincial Park
5 Wells Gray – Jasper 318
6 Jasper – Banff 288
7 Banff National Park 155
8 Banff – Invermere/Radium Hot Springs 152
9 Invermere/Radium Hot Springs
10 Invermere – Nelson 373
11 Nelson – Osoyoo 261
12 Osoyoo – Hope 247
13 Hope – Whistler*
12 netters reisen avsluttes denne dagen med å kjøre til Vancouver
300
14 Whistler – Powell River 222
15 Powell River – Campbell River 70
16 Campbell River – Pacific Rim National Park 265
17 Pacific Rim National Park
18 Pacific Rim National Park – Victoria 194
19 Victoria – Vancouver 70
20 Avreise fra Vancouver

Dag til dag:

Dag 1

Ankomst Vancouver
Du tar deg til hotellet på egen hånd. Her ligger din personlige guidebok med din reservasjon. Resten av dagen kan du hygge deg i flotte Vancouver.

Dag 2

Vancouver – Kamloops 357 km
Du reiser fra Vancouver innover i landet og følger gullrushveien langs Fraserelven. Ved Hells Gate eller Boston Bar kan du stoppe om du ønsker og ta gondolen med fantastisk utsikt over Fraser elven. Du kan også velge å stoppe i Lytton som er en av byene grunnlagt under gullrushet. Du fortsetter gjennom Merritt til  Kamloops.

Dag 3

Kamloops – Wells Gray Provincial Park 142 km
Turen går langs Yellowhead Highway langs dalen som er formet av vulkaner og North Thompson-elven. Et besøk i Yellowhead Museum i Clearwater er et «must» for å få et inntrykk av livet de første oppdagerne fra innvandringen i området levde. Ved Spahats Creek Park ser du rester av vulkaner. Overnatting i Wells Gray Park.

Dag 4

Wells Gray Provincial Park
Dette naturområdet er unikt og ettertraktet av opplevelseslystne! Her kan du få en flott dag med turer, fisking, kano eller rafting om du ønsker.
Amerikaspesialisten anbefaler en 6-timers tur (bestilles ekstra), hvor du har en guide som tar deg med på en spennende tur til noen av parkens høydeputer. Fossene Helmecken Falls, Little Niagara, kano over nydelige Clearwater Lake, lunsj med grillmat og utsikt over Cariboofjellene med topper som Garnet Peak og Mount Huntley. Parken er også kjent for å ha en stor populasjon av svartbjørn – spesielt i mai og juni.

Dag 5

Wells Gray Provincial Park – Jasper 318 km
Fra fredelige og naturskjønne Wells Gray går turen over Rocky Mountains. På veien kan du stoppe og få en fantastisk utsikt til Mount Robson som er det høyeste fjellet i de Canadiske Rocky Mountains. Overnatting i Jasper.
Ta en 1-times elvesafari på North Thompsonelven. På de 12 kilometerne gjennom Grizzly Bear Valley mellom Valemount og Kamloops kan du få en stor naturopplevelse. Er du heldig kan du se svartbjørn, grizzly eller elg.

Dag 6

Jasper –  Banff 288 km
Start dagen med Jasper Skytram – hvor du får ett byen og omgivelsene fra oven.
Deretter blir det en flott biltur langs Icefield Parkway gjennom et landskap med spisse fjell og isbreer. I tillegg nydelige innsjøer som Peyton og Moraine. Det turkise vannet i Lake Louise er imponerende. Trans-Canada Highway tar deg til Banff. Banff er en koselig by med masse tilbud både sommer vinter. Nasjonalparken er imponerende. Overnatting i Banff.

Dag 7

Banff Nasjonalpark 155 km
Opplev Cave and Basin og Bow Falls. I Banff er det fjellene som trekker de fleste og du kan ta gondolen til toppen av Sulphur Mountain. Her er det muligheter for fine turer – det er en rekke stier. I Banff kan du også dra på rafting, leie sykkel eller være med på ridetur.
Opplevelse: Hva med en 12 minutters flytur over fjellene? Fra Canmore, ca 12 km fra Banff, kan du bli med på en utrolig helikoptertur over fjellene!

Dag 8

Banff – Invermere/Radium Hot Springs 152 km
Fra Banff kjører du gjennom Kootenay nasjonalpark – et landskap som er dominert av fjelltopper, isbreer, dype daler og krystallblå innsjøer. Et besøk til de varme kildene eller avslapning på Radium Hot Springs Resort kan anbefales. Du kan oppleve dyreliv og nyte de flotte blomsterengene. Overnatting i Invermere/Radium Hot Springs

Dag 9

Invermere/Radium Hot Springs
Nyt dagen i Invermere – et sommerparadis for utendørsentusiaster. Her er det store muligheter for turer, fiske, fugletitting, båtliv og windsurfing på Lake Windermere.

Dag 10

Invermere/Radium Hot Springs – Nelson 373 km
Fra skoger, fjell og vann går turen videre gjennom Kootenays i en villmark som er uberørt og utmerket for de som vil oppleve ødemarken. Området ble «oppdaget» av de som lette etter gull, og historiske Fort Steele bærer minner om denne tiden. Utsikten mot Purcell og Selkirk-fjellene er fantastisk og over Kootenay Lake kan du ta gratis ferge til Balfour. Ettermiddagen er åpen til å hygge seg i historiske Nelson. Overnatting i Nelson

Dag 11

Nelson – Osoyoos 260 km
Turen går langs grensen mot USA gjennom Bonanza Pass og Gold Canyon. Her er det mange turgåere og kanoentusiaster som tilbringer sin ferie. Besøk Grand Forks ved Kettle River som bærer preg av den russiske befolkningen som slo seg ned her. Overnatting i Osoyoos.

Dag 12

Osoyoos – Hope 247 km
På vei mot Hope kan du stoppe i Canadas eneste ørken – Oliver Park. Alternativt kan du gå tur gjennom Cathedral Provinvial Park. Deretter utforske Manning Provincial Park som er kjent for sine blomsterenger og varierende vegetasjon. Dagens høydepunkt er etter en fottur langs stiene med utsikt over Three Brothers Mountain og Thunder Lake. Overnatting i Hope.

Dag 13

Hope – Whistler 300 km
I dag går ferden nordover langs en ikke så trafikkert rute. Her får du se en fantastisk natur. Stopp gjerne underveis i den lille fjellbyen Lilooet for å få en smak av ville vesten.  På ettermiddagen ankommer du Whistler som ligger ved bunn av fjellene Whistler og Blackcomb. Whistler er verdenskjent som en av de beste skistedene i Canada. Sommerstid kan du ta gondolen til toppen og få fine turer. Du kan spille golf eller bare rusle rundt og hygge deg i byen. Overnatting i Whistler.

Dag 14

Whistler – Powell River 222 km 
Fra Whistler kjører du igjen mot kysten og kommer til delen av Canada som kalles Sunshine Coast. Området byr på unik natur med fjorder og fjell hvor fergeturene gir naturlige avbrekk. Powell River ligger i bunnen av flotte fjell med mange muligheter for utendørsaktiviteter. Sjøkajakk er veldig populært på disse kanter. Overnatting i Powell River

Dag 15

Powell River – Campbell River 70 km ( pluss ferger)
Dagen starter med fergetur over Georgiastredet til Vancouver Island. Her er det mulig du kan få se hval om du er heldig. Turen videre nordover går gjennom Comoxdalen til Campbell River, som er kjent for å være et paradis for laksefiskere. Dette er et velkjent sted for utendørs aktiviteter. Besøk Strathcona Provincial Park og Discovery Passage Aquarium.

Dag 16

Campbell River  – Pacific Rim nasjonalpark 256 km
Dagen byr på nye naturopplevelser. På vei til Stillehavskysten krysses et område med gammel regnskog og flere provinsparker. Her er du i villmarken og kanskje du får se bjørn, ulv, elg, hjort eller gaupe? Selv om du ikke ser det kan du være sikker på at de ser deg. Pacific Rim National Park er et område med økologisk og geografisk variasjon. Du vil ferdes i regnskog, bratte raviner og forrevne strender. Overnatting to netter i Pacific Rim Nasjonalpark.

Dag 17

Pacific Rim nasjonalpark
Dagen er åpen til å utforske de flotte områdene langs Stillehavet. Uberørte strender med skjell og unik natur.
Bli med på en unik hvalsafari i Clayoutsundet med mulighet for å se gråhval, spekkhoggere og sjøløver. Naturalister og erfarne guider er med på turen.

Dag 18

Pacific Rim nasjonalpark – Victoria, 194 km
Følg de svingete veiene tilbake mot østkysten. Stopp og se Horn Lake-grottene og Cathedral Grove. På veien kan du også stoppe og se helleristninger ved Sprout Lake og fossene i Little Qualicum Falls Provincial Park. Videre går turen gjennom Nanaimo. Amerikaspesialisten anbefaler et stopp ved Quw’utun’ Cultural and Conference Center i Duncan. Turen avsluttes i Victoria. Byen ble oppkalt etter Dronning Victoria og bærer preg av sin engelske påvirkning.

Dag 19

Victoria – Vancouver, 70 km (pluss ferge)
Rundt Victoria finner du rolige strender, sjarmerende bebyggelse og brede gater. Før du reiser fra Vancouver Island, må du besøke Butchart Gardens med sin fantastiske engelske hage. Ferge tilbake til Vancouver. Overnatting nær flyplassen hvor du leverer bilen.

Dag 20

Avreise

Priser og betingelser:

Inkludert i prisen:
Hotell/lodge i 19 netter
Personlig guidebok med all informasjon for reisen med attraksjoner, høydepunkter og dag-til-dag beskrivelse som utleveres på første hotell
Lokale skatter og GST


Ikke inkludert:
Fly
Billeie
Måltider


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,