GO UP

Bilferie i Canada, Canadas fjell og fjorder – Totem Peaks

Denne bilferien kommer du aldri til å glemme!

Tid: Fra mai og ut september
Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Totem Peaks er en fantastisk bilferie i Canada.
Opplev det beste av Canada på bilferie fra Vancouver.
Turen tar deg til den vestlige delen, hvor du kjører over de flotte Rocky Mountains til de fine vinområdene i Okanagan Valley. Du får også være med på en heldags fergetur langs kysten av Canada fra Prince Rupert til Port Hardy. Her kan du utforske byene Victoria og Vancouver.

Høydepunkter:

  • Flotte Vancouver
  • Pacific Coast Rainforest
  • Glacier National Park
  • Elverafting eller en båttur på Lake Minnewanka
  • Spektakulære Icefields Parkway
  • Kjøretur på Columbiaisbreen
  • Campbell River, et knutepunkt for laksefiske
  • Små byer som Curtenay, Qualicum Beach, Parksville og Nanaimo
  • Hvalsafari i Butchart Gardens

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser, bilferie i Canada

Dag til dag-program på bilferie i Canada

Dag 1 Ankomst Vancouver
Sjekk inn på hotellet og hent din kopi av Jonview Canada kartbok i resepsjon. Resten av dagen er til fri disposisjon. Overnatting i Vancouver.

Dag 2 Vancouver
Hele dagen kan nytes i Vancouver. Her er noen forslag til steder å besøke: Stanley Park, the MacMillian Planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island, Capilano Suspension Bridge, Grouse Mountain og Stanley Park.

Denne dagen kan du også bli med til Pacific Coast Rainforest hvor laks finner veien opp elvene og hvor naturen byr på naturlige «katedraler» og trær som er over 500 år gamle. Denne guidede turen er storslagen. Et av høydepunktene er Capilano Canyon. Overnatting i Vancouver.

Dag 3 Vancouver – Pentincton
Kjør gjennom Okanagan Valley, kjent for flotte frukthager, strender og varmt og tørt klima. Overnatting i Pentincton.

Dag 4 Pentincton – Revelstoke
Bruk morgenen til å nyte Okanagan Valley, før du kjører videre mot Revelstoke. På veien passeres spektakulære fosser, ruvende fjelltopper og flotte innsjøer. Overnatting i nærheten av Revelstoke.

Dag 5 Revelstoke – Banff
Kjør gjennom Glacier National Park og Rogers Pass på vei til de kanadiske Rockies. Yoho National Park markerer grensen mellom provinsene, et av parkens høydepunkter er Kicking Horse Pass. Før du kjører til Banff, anbefaler Amerikaspesialisten et stopp ved Lake Louise. Overnatting i Banff.

Dag 6 Banff National Park
Dagen er åpen til å utforske Banff og utenforliggende områder. Vi anbefaler et besøk på Banff Natural History Museum. Andre alternativer er elverafting eller en båttur på Lake Minnewanka. Du kan bli med på 4-timers raftingtur på Kananaskis elven – en spennende opplevelse for de fleste. Turen er guidet og det passer for store og små. Strykene er gradert til 2-3. Utstyr og det du trenger er inkludert. Overnatting i Banff.

Dag 7 Banff – Jasper
Kjør til Jasper via spektakulære Icefields Parkway. Amerikaspesialisten anbefaler et stopp ved Peyto Lake på veien. Her er det mange fotomuligheter, med snøkledde fjelltopper og fossefall. Bli med på en kjøretur på Columbiaisbreen. Columbiaisbreen som ligger mellom Banff og Jasper dekker et område på 325 kvadratkilometer og er massivt. Turen med spesielle kjøretøy tar ca 1.5 timer. Overnatting i Jasper.

Dag 8 Jasper – Prince George
Fra Jasper kjører du Yellowhead Highway forbi Mount Robson, Rocky Mountains høyeste fjelltopp, og inn i skogområdet til nordre British Columbia. Derfra følger du Fraser River nordover gjennom Cariboo Region. Overnatting i Prince George.

Dag 9 Prince George – Smithers
Dagens kjøretur er i villmarken på innsiden av fjellområdene. Overnatting i Smithers.

Dag 10 Smithers – Prince Rupert
Kjør langs vakre Skeena Rivers Valley til den aktive byen, Prince Rupert. Overnatting i Prince Rupert.

Dag 11 Prince Rupert – Port Hardy
Nyt dagen om bord på BC Ferries langs British Columbias kystlinje. Overnatting i Port Hardy.

Dag 12 Port Hardy – Campbell River
Kjør østover langs Vancouver Island til du ankommer Campbell River, et knutepunkt for laksefiske. Overnatting i Port Hardy.

Dag 13 Campbell River – Victoria
Fortsett langs kysten forbi små byer som Curtenay, Qualicum Beach, Parksville og Nanaimo. I Duncan kan du besøke Quw’utsun’ Cultural and Conference i Chemainus og se berømte veggmalerier.

Dag 14 Victoria – Vancouver
Før du kjører fra sjarmerende Victoria, anbefaler Amerikaspesialisten et stopp i Butchart Gardens. Her er blomster og busker plantet i et gammelt steinbrudd. Bli med på en hvalsafari. Det er en stor opplevelse og i disse farvannene er det flere forskjellige hvaltyper. Turen varer fire timer og dekker en rute på 50-80 km i overdekket båt. Marinbiolog og naturalist er med på turen.
Deretter går turen med med BC Ferries over Strait of Georgia til fastlandet. Overnatting i nærheten av Vancouver International Airport.

Dag 15 Hjemreise

Aktivitetspakke kan vi tilby etter ønske. Mange muligheter.
Inkluderer Stanley Park og North Shore regnskogs Adventure i Vancouver, fire-timers rafting Kannanaskis elven i Banff og 1,5 timer Explorer tur på Columbia Icefields samt tre-timers hvalsafari i Victoria.

Vil du dra på en bilferie i Canada og se Canadas fjell og fjorder?

Kontakt Amerikaspesialisten 

Reiserute:

 

(To netter på hotell før eller etter bilferien er inkludert i prisen)

Dag Strekning Km
1 Ankomst Vancouver
2 Vancouver
3 Vancouver – Pentincton 395
4 Penticton – Revelstoke 280
5 Revelstoke – Banff 280
6 Banff Nasjonalpark
7 Banff – Jasper 285
8 Jasper – Prince George 375
9 Prince George – Smithers 370
10 Smithers – Prince Rupert 350
11 Prince Rupert – Port Hardy ferge/hotell
12 Port Hardy – Campbell River 240
13 Campbell River – Victoria 270
14 Victoria – Vancouver 70 + ferge
15 Avreise fra Vancouver

* Enkelte datoer vil overnatting være på ferge og andre i Port Hardy.

Program:
Om du har valgt to netter først i Vancouver, forskyver programmet under seg tilsvarende. Alle som reiser til Banff og Jasper nasjonalpark må betale avgift for dette på $10 for en person pr bil, $20 for to personer. Kan kjøpes på flyplass, inngang til parkene og utvalgte turistinformasjoner.

Reisemål Canada

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic