booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Bilferie i Midtvesten og Yellowstone fra Minneapolis

Vi skreddersyr din ferie!

Bli med på en naturskjønn bilferie i Midtvesten fra hyggelige Minneapolis.

Tid: Fra mai og ut september
Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Minneapolis er den mest skandinaviske byen i Midtvesten. Bilferie i Midtvesten og Yellowstone går gjennom Nord-Dakota, som har mye norsk tilknytning. Så fortsetter en historisk tur gjennom indianerreservat og buffaloenes rike. Du har to hele dager i flotte Yellowstone Nasjonalpark.

 

Bilferie fra Seattle gjennom Yellowstone og Glacier National Park, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Det er ikke uvanlig å se bjørn, ulv, buffalo, hjort og andre spennende dyrearter. Med sine varme kilder og geysir er Yellowstone en opplevelse.
Reisen ender i tilbake i Minneapolis.

Bilferien kan også kombineres med et opphold på ranch.

Start reisen med å utforske Mississippi Riverfront i Minneapolis sentrum. Gå over den historiske steinbroen og ta en kikk på St. Anthony Falls, den eneste naturlige fossen på Mississippi River.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Besøk Water Works Park eller Historic Mill City Museum hvor du får en innføring i Minneapolis historie. Nyt en matbit på en av de mange restaurantene langs St. Anthony Main (den eldste gaten i Minneapolis), mens du har utsikt over den mektige Mississippi-elven. Prøv en lokal favoritt – Owamni, laget av en Sioux-kokk som fokuserer på native/innfødte ingredienser.
Dagen kan avsluttes på Mall of America – den største detaljhandelen og underholdningskomplekset i USA, med hele 520 butikker, 60 restauranter og landets største innendørs fornøyelsespark – Nickelodeon Universe.

Høydepunkter underveis

  • USA’s største shoppingsenter Mall of America
  • Sioux Falls
  • Mt. Rushmore
  • Buffalo Bill-museet
  • Cowboybyen Cody
  • To dager i Yellowstone Nasjonalpark
  • Old Faithful
  • Glacier National Park
  • Little Bighorn

 

Vil du dra på bilferie i Midtvesten og Yellowstone fra Minneapolis?

Kontakt Amerikaspesialisten 

Dag til dag:

Dag 1

Minneapolis 
Velkommen til Minneapolis. Minneapolis er den perfekte blandingen av naturlig skjønnhet og urban raffinement. Ingen annen amerikansk by har en kjede av innsjøer, den mektige Mississippi, og flere mil med tur-, sykkel- og langrennsløyper innenfor bygrensene. Minneapolis er også hjemsted for en av de mest levende kunst- og musikkscenene utenfor New York City, noen av landets fineste museer, og det lengste sammenhengende skyway-systemet i verden. Ved ankomst henter du leiebilen og kjører til hotellet.

Dag 2

Minneapolis – Sioux Falls
I dag kjører du gjennom en rekke småbyer mot South Dakotas største by og «Heart of America», Sioux Falls. Sioux Falls ligger ved bredden av Big Sioux River, og er stappfull av attraksjoner, god mat og kultur. Fossefallet til Big Sioux River ga byen navnet, og som mange steder i South Dakota har den en lang historie. På Falls Park kan du se noen av de første bygningene som ble bygget i Sioux Falls, og beundre fossefallene som dumper 7 400 liter vann i sekundet.

Dag 3

Sioux Falls – Mount Rushmore – Rapid City
Dagens tur tar deg til en rekke klassiske attraksjoner langs veien. Vurder et stopp ved verdens eneste kornpalass, Al’s Oasis hvor en ekstra stor bisonstatue annonserer din ankomst til vestlige South Dakota. Eller Wall Drug Store, South Dakotas favorittattraksjon langs veien. Dette opplever du før du ankommer en av USAs mest ikoniske attraksjoner – Mount Rushmore Nasjonalmonument. Mount Rushmore er en helligdom for demokratiet, og viser ansikter til fire store amerikanske presidenter som står for håp, besluttsomhet og en nasjons ånd. Når du er i Rapid City, sørg for å søke opp alle de amerikanske presidentene som står på gatehjørner i sentrum i form av bronsestatuer.

Dag 4

Rapid City – Big Horn Mountains – Cody
Dagens kjøretur tar deg gjennom den nordlige Black Hills-byen Sturgis, kjent for verdens største motorsykkelrally, før du krysser inn i Wyoming. Du reiser gjennom Bighorn National Forest hvor bølgende åser, alpine innsjøer, forrevne klipper, tykke furuskoger og de snødekte toppene i Bighorn-fjellene dominerer landskapet. Deretter ankommer du Cody. Cody ble grunnlagt i 1896 av den levende legenden «Buffalo Bill», og gir deg en smak av det ekte amerikanske vesten. Ved ankomst foreslår vi å besøke Buffalo Bill Center of the West. Om kvelden kan du nyte attraksjoner som inkluderer rodeo og westernshow.

Dag 5

Cody – Yellowstone
I dag får du en uforglemmelig reise inn i USAs første nasjonalpark og et naturens eventyrland – Yellowstone. Her er jorden i full aksjon med geysirer, fjellkjeder og elver, fosser og eldgamle vulkaner. De ikoniske stedene – Old Faithful, Mammoth Hot Springs og Yellowstone Canyon – har du kanskje sett på bilder, men å se dem personlig er en ydmykende opplevelse. I tillegg til den fantastiske naturen, er parken et av verdens viktigste dyrelivsreservater. Her finner du ørn, grizzly og svartbjørn, bøfler, elg og mye mer.

Dag 6

Yellowstone
I dag kan du oppleve enda mer i Yellowstone. Beundre en vulkans skjulte kraft som stiger opp i fargerike varme kilder, gjørmepotter og geysirer. Utforsk fjell, skoger og innsjøer for å se dyrelivet og se dramaet i den naturlige verden utfolde seg. Ta vandringer langs stiene. Yellowstone har et stort mangfold av aktiviteter du kan nyte.

Dag 7

Yellowstone – Big Sky – Flathead Valley – Whitefish
I dag kjører du nordover til Big Skys endeløse utsikt og vidåpne himmel som gir denne Montana-byen navnet sitt. Videre gjennom Butte og Missoula før du tar deg langs den imponerende Mission Mountain Range, den vakre kystlinjen langs Flathead Lake og Kalispell til Whitefish. Whitefish ligger i det nordvestlige hjørnet av Montana, i hjertet av de spektakulære nordlige Rocky Mountains, og er inngangsporten til Glacier National Park.

Dag 8

Whitefish – Glacier National Park – Whitefish
Stå opp tidlig denne morgenen, så du har god tid til å oppdage «kontinentets krone», Glacier National Park. Inne i parken er det mange muligheter. Korte turer hvor du sakte kan nyte naturen. Ta et komfortabelt båtcruise på en av de uberørte innsjøene. Fisk i en klar fjellbekk. Legg ut på en historisk kjøretur på den berømte Going-to-the-Sun Road. Eller gå milevis med godt merkede stier perfekt for å utforske fjellvann, isbreer, planteliv og se noen av heltidsinnbyggerne som grizzly og svartbjørn, fjellgeiter, storhornsau, elg, hjort og mer.

Dag 9

Whitefish – Great Falls
Denne morgenen reiser du fra West til East Glacier langs Highway 2 før du drar til Great Falls. Highway 2 snor seg langs den sørlige grensen av parken. Stopp ved Goat Lick Overlook hvor fjellgeiter kommer for å slikke de mineralfylte klippene. Great Falls ligger på de høye slettene langs Montanas Rocky Mountain Front Range ved sammenløpet av elvene Missouri og Sun. Denne ekte Montana-byen markerer en av de vanskeligste etappene på Lewis og Clarks reise vestover, og er hjemmet til Lewis and Clark National Historic Trail Interpretive Center. Dette senteret vekker ærefrykt, her ser du ekspedisjonens daglige opplevelser.

Dag 10

Great Falls – Little Bighorn – Billings
I løpet av dagens reise gjennom Central Montana vil du oppleve sletter og fjell, pioner- og indianerliv og en vidstrakt himmel. Like sør for Billings ligger Little Bighorn Battlefield National Monument – stedet for slaget ved Little Bighorn som fant sted i 1876 mellom USA og Sioux og Cheyenne. Kjør turveien for å gå tilbake i slagets steg, gjenopplev dramaet mens du går langs gravene til veteraner fra nasjonens kriger, og prøv å forestille deg hva som skjedde her for år siden på toppen av Last Stand Hill. Gå tilbake til Billings om kvelden.

Dag 11

Billings – Theodore Roosevelt National Park – Bismarck
Dagens reise østover tar deg gjennom Nord-Dakotas vidåpne sletter til den lille byen Medora, inngangsporten til South Unit of Theodore Roosevelt National Park. Et sted ved South Unit du ikke vil gå glipp av er Scenic Loop Drive. Her finner du informasjonsskilt og en fantastisk utsikt. Rett øst for Medora får du ditt første virkelige glimt av North Dakotas robuste Badlands fra utsikten over Painted Canyon Visitor Center. Her blir du møtt med panoramautsikt uten sidestykke da canyonen strekker seg så langt øyet kan se. Fortsett til hovedstaden i North Dakota, Bismarck, hvor naturen er særegen, gjestfriheten er varm, og du vil få en autentisk opplevelse som de fleste større byer ikke kan tilby.

Dag 12

Bismarck – Fargo – Minneapolis
Fortsett østover til Fargo, Nord-Dakotas største by med et småbypreg som fikk en viss grad av moderne berømmelse med sin filmnavnebror fra 1996. Fra Fargo krysser du Red River til Minnesota, og kommer til slutt tilbake til Minneapolis.

Dag 13

Minneapolis
Leiebilen returneres før avreise.

Ønsker du en lengre tur – kontakt oss, så skreddersyr vi.

Priser og betingelser:

Turen kan gjennomføres fra 20. mai – 15. september.


Ca fire uker før avreise får du en link til en landingsside med mer informasjon om din reise, en PDF med reiserute og instruksjon om hvordan du laster ned en app – som vil inneholde all informasjon om turen og reiseruten.
Det er mulig med 3/4 personer på rommet, men vær oppmerksom på at det kun er to doble senger – ingen ekstra seng.


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,