GO UP

Bilferie i Midtvesten og Yellowstone fra Minneapolis

Bli med på en naturskjønn bilferie i Midtvesten fra hyggelige Minneapolis.

Tid: Fra mai og ut september
Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

 

Minneapolis er den mest skandinaviske byen i Midtvesten. Bilferie i Midtvesten og Yellowstone går gjennom Nord-Dakota, som har mye norsk tilknytning. Så fortsetter en historisk tur gjennom indianerreservat og buffaloenes rike på vei mot Mt. Rushmore og Crazy Horse-monumentet. Du har to hele dager i flotte Yellowstone Nasjonalpark.

Bilferie fra Seattle gjennom Yellowstone og Glacier National Park, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Det er ikke uvanlig å se bjørn, ulv, buffalo, hjort og andre spennende dyrearter. Med sine varme kilder og geysir er Yellowstone en opplevelse.
Reisen ender i Denver som ligger ved foten av Rocky Mountains. Denver syder av liv sommerstid med uterestauranter, flotte konserter og aktiviteter for små og store.

Bilferien kan også kombineres med et opphold på ranch.

Start reisen med å utforske Mississippi Riverfront i Minneapolis sentrum. Gå over den historiske steinbroen og ta en kikk på St. Anthony Falls, den eneste naturlige fossen på Mississippi River.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Besøk Water Works Park eller Historic Mill City Museum hvor du får en innføring i Minneapolis historie. Nyt en matbit på en av de mange restaurantene langs St. Anthony Main (den eldste gaten i Minneapolis), mens du har utsikt over den mektige Mississippi-elven. Prøv en lokal favoritt – Owamni, laget av en Sioux-kokk som fokuserer på native/innfødte ingredienser.
Dagen kan avsluttes på Mall of America – den største detaljhandelen og underholdningskomplekset i USA, med hele 520 butikker, 60 restauranter og landets største innendørs fornøyelsespark – Nickelodeon Universe.

Høydepunkter underveis

  • USA’s største shoppingsenter Mall of America
  • Vakre Sheyenne River Valley
  • Det nasjonale buffalomuseet
  • Mt. Rushmore
  • Buffalo Bill-museet
  • To dager i Yellowstone Nasjonalpark
  • Raftingtur på Snake River
  • Westernbutikker i Denver

Vil du dra på bilferie i Midtvesten og Yellowstone fra Minneapolis?

Kontakt Amerikaspesialisten 

Reiserute:

Dag Fra Til Km
1 Minneapolis
2 Minneapolis
3 Minneapolis Fargo 383
4 Fargo Bismarck 381
5 Bismarck Medora 261
6 Medora Rapid City 385
7 Rapid City, Crazy Horse, Mount Rushmore
8 Rapid City Cody 600
9 Cody Yellowstone
10 Yellowstone
11 Yellowstone Jackson, Wyoming 100
12 Jacson Laramie, Wyoming 615
13 Laramie Denver 210
14 Denver Retur eller opphold

Dag til dag:

Dag 1

Minneapolis 
Ved ankomst henter du leiebilen og kjører til ditt hotell.

Dag 2

Minneapolis 
Minneapolis og St. Paul er tvillingbyer som ligger ved Mississippi.  Fine museer og et hyggelig downtownområde og ikke minst USA’s største shoppingsenter Mall of America.

Dag 3

Minneapolis – Fargo 383 km 
Fra Minneapolis følger du veien nordover forbi Mill Lacs og Brainered. I Fargo ligger the Heritage – Hjemkomstsenter hvor du finner et vikingskip som i 1982 ble seilt blant annet verdens eneste Super Corsair, P-51 D Mustand, Grumman TBM Avanger og Mitsubishi A6M Reisen Zero Fighter.
I Bonanzaville kan du se historiske bygninger og hus , museer og antikke biler.

Dag 4

Fargo – Bismarck 381 km 
Fra Fargo fortsetter du mot Valley City. Du kjører gjennom vakre Sheyenne River Valley – en omvei som viser deg små amerikanske steder og bondeland. Langs elven finner du også åtte historiske broer. Hi-Line broen er den lengste og høyeste og ble tidligere brukte av Northern Pacific Railway. Fra Valley City fortsetter du til Kamestown og videre derfra til Bismarck. I Jamestown ligger det nasjonale buffalomuseet hvor du finner både kunst og informasjon om buffaloflokkene.

Dag 5

Bismarck – Medora 261 km 
Bismarck er Nord-Dakotas hovedstad. Hver høst feires en stor indianer pow-wow her. I Medora kan du se en flott musikal på Burning Hill Amfiteater i sommermånedene. Her finner du også museet North Dakota cowboy Hall of Fame. Er du golfer kan du ta et slag golf på Medoras 18-hulls golfbane som ligger like utenfor byen.
Andre ting du kan gjøre er å besøke Theodore Roosevelt National Park og Badlands. Ranchopphold er også mulig i dette området.

Dag 6

Medora – Rapid City, 385 km
(Alternativt til Spearfish og overnatte der ekstra natt 328 km)
På veien mot Mt. Rushmore kan du legge veien om Belle Fourche og Spearfish og ta en overnatting her. I Spearfish finner du High Plains Western Heritage Center hvor vi anbefaler et besøk. Overnatting i Rapid City to netter.

Dag 7

Mount Rushmore og Crazy Horse 
Mt. Rushmore er monumentet over fire av USAs presidenter. Du må også se Crazy Horse Memorial som er en hyllest til den opprinnelige urbefolkningen. Crazy Horse var Lakota Sioux-krigeren som vant over general Custer. Monumentet arbeides det stadig på. Du kan også besøke Black Hills som har den største flokken ville bisonokser – ca 1500 stykker.

Dag 8

Rapid City 
Etter fine dager i området rundt Rapid City, går turen gjennom Badlandsfjellene til Cody  – innfallsporten i Yellowstone. Her er et besøk til Buffalo Bill-museet et «must», hvor du lærer om nasjonalparken før du kjører inn i den.

Dag 9

Cody – Yellowstone
Yellowstone Nasjonalpark er den eldste i USA og praktfull. Ved inngangen betales nasjonalparkavgift og du får brosjyrer og informasjon om det du ønsker. Det er mange fine turmuligheter med oppmerkede stier. Du har to dager i parken, og vi anbefaler at du orienterer deg om de forskjellige områdene. Vær forberedt på mange turister og saktegående kjøring og se opp for buffalo i veien!

Dag 10

Yellowstone
Hele dagen i Yellowstone

Dag 11

Yellowstone –  Jackson
På veien nyter du utsikt mot Grand Tetonsfjellene. Stopp og nyt naturen underveis. Ved Inn of Jackson Hole kan du også bli med på raftingtur på Snake River  – en flott naturopplevelse.
Jackson er en ekte cowboyby. Sommerstid er det daglig «shootout» i byen – morsomt innslag. Prøv baren hvor stolene er hestesadler!

Dag 12

Jackson – Laramie
Over prærien fortsetter turen til Laramie for en overnatting.

Dag 13

Laramie – Denver
Reis tidlig så får du mye av dagen i Denver. Denver er flott med parker, gågater, butikker og uteliv. Så her er det lett å trives. Besøk Westernbutikker som er annerledes. Kanskje det arrangeres en konsert eller andre aktiviteter i byen denne dagen.

Dag 14

Denver
Hjemreise eller videre opphold i Denver

Priser og betingelser:

Turen kan gjennomføres fra 20. mai – 15. september.


Ca fire uker før avreise får du en link til en landingsside med mer informasjon om din reise, en PDF med reiserute og instruksjon om hvordan du laster ned en app – som vil inneholde all informasjon om turen og reiseruten.
Det er mulig med 3/4 personer på rommet, men vær oppmerksom på at det kun er to doble senger – ingen ekstra seng.


Reisemål Midtvesten USA

© 2022 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic