GO UP

Bilferie i Sørstatene fra Atlanta – Rock’n Roll og Elvis

Denne bilferien tar deg til unike steder hvor musikkens utvikling de siste 60 årene har hatt stor betydning for alt vi hører i dag.

Tid: Hele året
Pris: 12 dager fra 10 810,-

Dette er en fantastisk bilferie i sørstatene i USA, fylt med rock og blues! Opplev historien og musikken i sørstatene! De fleste av oss har vokst opp med Rock, blues og gospel. Du får oppleve historiene om borgerettighetskampen i USA. Et besøk i romindustriens historie på det største romfartsmuseet i verden i Huntsville står også på programmet.

Bilferien starter i Atlanta. Legg gjerne inn et par netter først og opplev denne fantastiske byen som har overraskende mye å tilby. Hva med Olympiaparken, Coca Cola museet, bluesbarer, Jimmy Carter-museet og en historisk bydel hvor Martin Luther King Jr. var pastor i Ebenezer-menigheten? Prøv en sykkeltur i Altanta og du blir overrasket!

Høydepunkter på bilferie i sørstatene:

 • Muscle Shoals – rockens berømte studio som Keith Richards kalte Rock’n Roll Heaven
 • Graceland – Elvis hjem og museum
 • Musikkelskere vil like fødestedet til W.C.Hardy, «faren» til Blues i Florence
 • Elvis fødested Tupelo
 • Musikkstudioer i Memphis og Nashville
 • US Space & Rocket Center i Huntsville
 • Verdens største motorsykkelmuseum i Birmingham
 • Borgerettighetsminnesmerker i Birmingham, Memphis og Martin Luther King National Historic Park i Atlanta
Vil du dra på en bilferie i Sørstatene i rockens bilspor? Kontakt Amerikaspesialisten 

Dag til dag:

Dag 1

Atlanta – Birmingham, 235 km
Kjør fra Atlanta til Birmingham hvor ditt første stopp bør være verdens største motorsykkelsamling, Barber Vintage Motorsport museum. Her finner du over 1 200 gamle og nye sykler og racerbiler. Om kvelden er det lett å hygge seg i Birminghams utelivsområde i sentrum.

Dag 2

Birmingham
Søndager kan du få med deg Gospelkoret i historiske 16th Street Baptistkirke, som er på Unescos verdensarvliste. Kirken ligger i borgerettighetsområdet i Birmingham. Ved siden av ligger borgerettighetsinstituttet som er et «must» for deg som vil lære om sørstatshistorien og Dr. Martin Luther King Jr.

Dag 3

Birmingham – Memphis, ca 400 km
På vei mot Bluesens fødeby og musikkopplevelser i Memphis! Besøk barer og klubbscener på Beale Street – her er det lett å bli underholdt. Selvsagt må Graceland oppleves, ellers er det Rock & Roll museum, Strax museum of American Soul Music, Gibson Gitar fabrikk eller Sun Studios som er de store attraksjonene. Sun Studios var innspillingssted for stjerner som BB King, Elvis og Jerry Lee Lewis.

Dag 4

Memphis
Bruk dagen til å få med deg så mye som mulig i Memphis. I fint vær kan en monorailtur til unike Mud Island i Mississippielven eller en båttur med Mississippi Belle være gode alternativ.

Dag 5

Memphis – Tupelo – Muscle Shoals, 300 km
Reis sørover mot Muscle Shoals og stopp på veien i Tupelo. I Tupelo kan du besøke stedet Elvis ble født 8. januar 1935. Her bygget faren hans et enkelt hus som idag er museum og et landemerke. Han betalte $180 for huset som tar imot 50 000 gjester i året fra hele verden. Huset er del av Elvis Presley Park. Bilferien fortsetter til Muscle Shoals

Dag 6

Muscle Shoals
En dag i «Hit Capital of the World», Muscle Shoals, byr på legendariske opplevelser. Gitaristen Keith Richards i Rolling Stones kalte stedet Rock’n Roll Heaven. Besøk historiske FAME studio og Muscle Shoals Sound Studio, Rattlesnake Saloon og se fødestedet og museum til bluesens far, W.C. Handy.

Dag 7

Muscle Shoals – Nashville, ca 310 km
Reis til Nashville – countryens hjemby – med historiske RCA Studio B og Country Music Hall of Fame. Spaser langs Broadway og besøk noen av byens klubber og barer som byr på levende musikk. Prøv The Listening room Café og Bluebird Café.

Dag 8

Nashville
Hygg deg og besøk historiske Grand Ole Opry. Historieinteresserte kan ta turen til Tennessee State museum. Operyland U.S.A og verdensberømte Printer’s Alley er fine opplevelser.

Dag 9

Nashville – Lynchburg – Huntsville, ca 200 km
Ikke langt fra Nashville ligger Lynchburg, verdensberømt for sin produksjon av Jack Daniels. Bli med på omvisning i destilleriet som hvert år har 250 000 besøkende. Kjøp en liten souvernirflaske, for dette er «dry country» – det er ikke lov å kjøpe alkohol. Deretter fortsetter bilferien videre til Huntsville.

Dag 10

Huntsville
I Huntsville ligger verdens største romfartsmuseum, U.S.Space & Rocket Center. Her er det over 1 500 raketter, motorer, romferger og simulatorer og et museum du kan «leke» i. Her er det også Space Camp hvor barn fra 9 – 18 fordelt på tre aldersgrupper kan delta på sommerleir. Kanskje noe å tenke på for barna?

Dag 11

Huntsville – Atlanta, ca 300 km
Avslutt turen i Atlanta med en overnatting før hjemreise. Stopp på veien i Carterville og se USAs største museum med cowboy/western kunst – her er det lett å bli imponert.

Dag 12

Atlanta avreise
Vil du legge til flere dager i sørstatene, har vi gode forslag. Eller kanskje dager på Floridas flotte strender er å foretrekke?

Priser og betingelser:

Barn under 12 gratis. NB! For 3 og 4 mannsrom er det kun 2 senger på rommet.


Prisen inkluderer:


 • Hotell i 12 netter
 • Reisebeskrivelse med dag til dag rute og informasjon om attraksjoner underveis

Ikke inkludert:


 • Fly t/r Atlanta
 • Billeie
 • Måltider, enkelte hotell kan ha frokost inkludert

Hoteller: 
1-2 Birmingham Hampton Inn
3-4 Memphis Comfort Inn Downtown
5-6 Muscle Shoals Comfort Inn & suites
7-8 Nashville Guesthouse Inn & suites Nashville/Music City
9-10 Huntsville Hilton Garden Inn Space Center
11 Atlanta Crown Plaza Atlanta Midtown


Oppgitte priser er fra-priser og vil variere avhengig av sesong, og kan påvirkes av endring i valutakursen.


Ca fire uker før avreise får du en link til en landingsside med mer informasjon om din reise, en PDF med reiserute og instruksjon om hvordan du laster ned en app – som vil inneholde all informasjon om turen og reiseruten.


Det er mulig med 3/4 personer på rommet, men vær oppmerksom på at det kun er to doble senger – ingen ekstra seng. Ta kontakt for pris ved flere reisende.


Fly og billeie er ikke inkludert
Leiebil er ikke inkludert i prisene da folk velger svært forskjellige størrelser. Leiebilprisene inkluderer alle forsikringer og skatter. Som regel  får du en tank bensin og mulighet til å være flere sjåfører i prisen. Rom er standard rom på hotellet. Oppgradert hotell vil i mange tilfeller bety en bedre beliggenhet.


 


Attraksjonspakke
På reisen tilbyr vi attraksjonspakke – et godt tilbud for deg som vil ha mer inkludert i din reise. Attraksjonspakken inkluderer:


 • Graceland Platinum Tour
 • Steamboat Natchez middagscruise med jazz, kun fredag – søndag
 • Court of Two Sisters Jazz Brunch, sjarmerende sted med musikk og kreolsk mat
 • Nashville Old Town Trolley tur
 • Macy’s 10% rabattkupong

Priser pr person:
Voksne          fra 2 425,-
Barn u/12 år  fra 1 320,-


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Hotellovernatting(er)
Reisemål Sørstatene USA

Transportform:

© 2021 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic