GO UP

Bjørnesafari i Alaska på Kodiak Island

På denne spennende turen lærer du også om Kodiaks russiske historie i tillegg til at du får være med på en spennende bjørnesafari.
Tid: Avreise fra juni til september
Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Bli med på en unik reise – bjørnesafari i Alaska på Kodiak Island. Fly med sjøfly over fantastisk landskap på Kodiak og se bjørnene mens de fisker etter laks.

Bjørnesafarien er på enten Kodiak eller ved Katmaikysten, avhengig av sesong og tilgjengelig næring for bjørnene. Flyturen totalt tar ca 1 – 1,5 timer. Når du lander kan du spasere med guide til steder hvor du lett kan se bjørnene på nært hold. Støvler blir utlevert og det anbefales at du tar med regntøy.  Totalt tar turen ca fire timer.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Den beste tiden å se bjørnene på på Kodiak er når laksen gyter, som vanligvis er fra slutten av juni til slutten av august. I enkelte elver er det helt fra midten av juni til midten av august. I perioder flyr du til Katmai hvor bjørnene også spiser bær. Sightseeing i Kodiak kan endres avhengig av fly og vær. Guided tur kan også byttes mot billeie.
For en todagers tur reiser du ca kl 1000 fra Anchorage og returnerer en gang mellom 1600 og 2100 dag to. Du kan bli værfast, så planlegg to ekstradager etter turen i Anchorage!
Forslaget er kun ett av mange.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Kodiak Island, Alaska
Kodiak Island ligger ca 50 minutters flytur fra Anchorage. Den lille fiskelandsbyen Kodiak er koselig og er sterkt preget av sin russiske historie og inuittene. Herfra flyr du inn til uberørte områder for å se bjørn, eller flys inn til en av «Lodgene» som tar imot gjester på sommerstid og hvor alt av mat, guiding og aktiviteter er inkludert.

Kodiak Island har 3 000 bjørner, de største bjørnene i Alaska. Du kan også fly over til Katmai. Katmai ligger på Alaska Peninsula hvor høye fjell med isbreer gjør det ufremkommelig annet enn med fly eller båt. Det er flere elver som renner ut ved Katmai, og deltaene her er flate og langstrakte. Derfor er de ypperlige for bjørnene som er på ”fisketur”.

Sesongen på Kodiak og Katmai er kort og prisene høye, men det er unike opplevelser. I elvene er det rikt laksefiske og bjørnene er en del av den daglige opplevelsen. Du kan også se hval i havet utenfor.
Det er flere utmerkede «lodger» på Kodiak Island og Katmai – kontakt oss for forslag.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Skal du ha en rimelig fiskeferie i Alaska, kan du bo i Kodiak, leie bil og fiske i en av elvene i nærheten.
Mye av øya har ikke veier og du må flys inn.

Vil du være med på bjørnesafari i Alaska?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din opplevelsesferie!

Dag til dag:

Dag 1

Anchorage – Kodiak
Transport til flyplassen på egen hånd og fly til Kodiak. Transport til hotellet eller henting av leiebil om det er ønskelig.  Sjøflyet går midt på dagen. Det er en fantastisk utsikt over øya og sjøen rundt. Kanskje du er så heldig å se hval. Du lander på et vann hvor bjørnene holder til.
Retur til Kodiak for overnatting.

Dag 2

Kodiak – Anchorage
Kodiak har mye russisk og interessant historie og du kan velge om du vil være med på en sightseeing eller ha leiebil og kjøre rundt på egen hånd. Sightseeingen inkluderer tur til Alutiiq museet (folkemuseum), den russisk ortodokse kirken, Baranof- museet og Kodiak villmarkssenter. Om ettermiddagen retur til flyplassen for fly til Anchorage.

Priser og betingelser:

Vår ref: Alla


Inkludert:
Fly Anchorage – Kodiak t/r
En natt på turistklasse hotell
Fire-timers bjørnesafari
Tre-timers guidet sightseeing eller to-dagers billeie, kompakt bil (kun kjøring på asfaltert vei), alle skatter og avgifter


Ikke inkludert:
Måltider, tips


Reisemål Alaska

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic