GO UP

Champagne-reise i Dom Pérignons fotspor

Det er mange spennende reisemål du kan dra til med vennegjengen, vinklubben eller på firmatur. Hva med en Champagne-reise i Dom Pérignons fotspor?

«Come quickly, I’m tasting the stars». Ta en tur til Frankrike, Champagnens hjemland og bli bedre kjent med denne verdenskjente perlende vinen på hjemmebane!

Champagne-reise i Dom Pérignons fotspor USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Reims blir ofte sett på som hovedstaden i Champagne, og ligger i regionen Grand Est nordøst i Frankrike.
Første gang du ankommer Reims får du et spektakulært syn. I det du runder hjørnet til byens hjerte, åpenbarer det seg en gotisk katedral med dimensjoner du ikke trodde var mulig, nemlig Notre Dame de Reims.

Området Champagne har helt siden romertiden hatt ry for ypperlige forhold for dyrking av vindruer. Det er grunn til å tro at Reims oppstod som by på grunn av romernes begeistring for vin.

Vinen herfra var kjent for å være lett perlende, noe som falt i smak. Denne fine særegenheten hadde imidlertid en bakside – flaskene som vinen ble tappet på hadde en tendens til å eksplodere.

Champagne-reise i Dom Pérignons fotspor Champagne-reise i Dom Pérignons fotspor USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
En fremsynt munk ved navn Dom Pérignon smakte en gang sent på 1600-tallet på den sprudlende vinen og falt for den. Han ville imidlertid løse problemet med at så mye vin gikk til spille, på grunn av at flaskene sprengtes.
Dom Pérignon oppfant en metode for å blande ut vinen og stabilisere den. Hemmeligheten bestod i å tilsette sukker i en bestemt mengde, slik at den perlende vinen gjæret to ganger. Han bidro dessuten til å eksperimentere frem flasker med ekstra tykk og solid bunn for å motstå trykket fra vinen. Og voila – champagnen slik vi kjenner den i dag var født!

«Too much of anything is bad. But too much of champagne is just right”. (Mark Twain)

Denne turen er lagt opp til fire netter.
Estimert pris: Fra 19 940,- per person i delt dobbeltrom inkludert flyreise og program.

Champagne-reise i Dom Pérignons fotspor USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
Forslag dag til dag-program

Dag 1
Ankomst Paris på kvelden og transport til hotell i Reims.

Dag 2
Frokost på hotellet.
Guidet sightseeing på morgenen i Reims med besøk på champagnehuset Mumm.
Ettermiddagen og lunsj på egen hånd.
Felles middag på et populært fransk brasserie.

Dag 3
Frokost på hotellet.
Heldagsutflukt til Epernay, selvutnevnt «Capitale du Champagne», med privat buss og guide. Du besøker champagnehusene Nicolas Feuillatte og Moët & Chandon. Det blir nok av tid til å utforske Epernay på egen hånd også – vi anbefaler å ta lunsjen på en av restaurantene langs Avenue de Champagne.
Kveld og middag individuelt denne dagen, Reims har masse spennende å by på!

Dag 4
Frokost på hotellet.
Heldagsutflukt rundt i Champagne med privat buss og guide. Du skal blant annet innom landsbyen Hautvillers, besøke det familiedrevne champagnehuset til Roger Coulon og dagen ender med et besøk på champagnehuset Etienne Lefèvre.
Felles middag på kvelden på Brasserie Flo Reims.

Dag 5
Frokost på hotellet og utsjekk.
Før lunsj blir du hentet av privat buss og kjørt til lunsj på en lokal fransk restaurant. Deretter går turen til champagnehuset R.C. Lemaire som ligger i nærheten av lunsjrestauranten. Her får du smake på fire ulike champagner.
Deretter settes kursen mot Paris og flyplassen for hjemreise.

NB! Dette er kun forslag, vi legger selvsagt opp helt etter ditt ønske.

Vil du ta med firmaet eller en vennegjeng på Champagne-reise i Dom Pérignons fotspor?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr

Priser og betingelser:

Vår ref:USaspes


Reisemål Andre reisemål

© 2022 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic