GO UP
MED REISELEDER

Den store musikkreisen i Sørstatene med Jacob Conradi

Reiseleder

En unik reise for alle som elsker musikk og spesielt amerikansk jazz, blues, rock eller country.

Tid: 18.- 28. mai 2020
Pris: 37 470,- 

Nå kan du bli med på en unik tur – Den store musikkreisen i Sørstatene med Jacob Conradi!

En uforglemmelig reise til New Orleans, The Blues Trail, Memphis og Nashville – med mange høydepunkter underveis. 

Amerikaspesialisten tar deg med på en musikalsk reise sammen med Jacob Conradi, som  sammen med gitarist byr på musikk, sang og historier underveis. Du følger i Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Carl Perkins sine fotspor oppover Mississippi Blues Trail. Vi tør love deg en fantastisk 11 dagers reise fra New Orleans til Nashville – en reise du sent vil glemme.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usaDu besøker unike steder med en spesiell historie – flere utenom allfarvei. Reisen begynner i New Orleans, Louis Armstrongs fødested. Bourbon Street er et must, og Preservation Hall er kanskje den mest kjente av klubbene. Jacob vil begynne reisen med å fortelle om jazz i «The Big Easy». Her vil vi legge opp til en del egentid, men en tur med hjulbåt på Mississippi og en Swamp tur utover sumpene bør kanskje prioriteres.

Fra New Orleans reiser du til Ferriday hvor Jerry Lee Lewis ble født. Cleveland er neste stopp hvor du vil overnatte. Vi stopper og tar inn inntrykkene på den berømte Dockery Plantation, der Charley Patton jobbet og blues musikken fikk sitt utspring. Så besøker vi det fantastiske og topp moderne Grammy-museet i Mississippi – det første utenfor Los Angeles – i tillegg til andre spennende opplevelser.

I Oxford vil du få en unik opplevelse med besøk til Bluesarkivene ved Oxford universitetet (Olemiss) – der du finner en av verdens største samlinger av bluesopptak og publikasjoner. I tillegg får du en hyggelig kveld i en livlig og sjarmerende universitetsby. Herfra går turen til Elvis fødeby Tupelo, hvor du får oppleve hans barndomshjem og et imponerende digitalt innblikk i en sørstatsgudstjeneste under 2. verdenskrig – det som sådde de første spirene i Elvis sitt musikalske liv.

I Memphis skal vi blant annet innom Stax Studio og få innblikk i hvordan soulmusikken vokste frem. Vi skal vandre gjennom og spise på en av verdens mest berømte gater; Beale Street. Vi skal la oss fascinere av Elvis sitt eget Graceland, og kjøre utover åkrene til Johnny Cash sitt barndomshjem i Dyess i Akansas.

Den musikalske reisen avsluttes i Nashville, countrymusikkens mekka. Her blir det besøk og underholdning på klubber. Vi er også innom Ryman Auditorium hvor Grand Ole Opry sendingene startet med radio og TV show. Dette gjorde stjerner som Elvis Presley, Hank Williams, Johnny Cash og Patsy Cline kjent.

Bli med på Den store musikkreisen i Sørstatene med Jacob Conradi

Kontakt Amerikaspesialisten!

Dag til dag:

Dag 1

18. mai, Oslo – New Orleans
Avreise fra Oslo om morgenen. Ved ankomst New Orleans er det transport til hotellet og innsjekking. En liten orientering om programmet blir det, men med sen ankomst ønsker nok de fleste å komme seg i seng. Maison Dupuis hotell.

Dag 2

19. mai, New Orleans
Spennende opplevelser i New Orleans, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,Etter en deilig frokost er det tid for å få orientert seg i det Franske kvartalet. Den lokale guiden tar deg med på en historisk vandring. Du spaserer langs Royal Street og Bourbon Street, og Jackson Square er en selvfølgelighet. Musikalske fortellinger vil Jacob bidra med underveis.

New Orleans er kjent for sin fantastiske cajun mat – spicy, med deilige ingredienser og mye sjømat. I gatene kan du finne street food og lokale Po-boys (en tradisjonell sandwich), som smaker deilig.

I løpet av dagene i The Big Easy vil det bli flere besøk til barer og klubber som byr på herlig musikk. Et besøk til Preservation Hall står også på programmet.

Om ettermiddagen kan du bli med på en tur med en av elvebåtene på Mississippi og nyte et måltid til fin jazzmusikk om du ønsker. Musikk finner du på hvert gatehjørne om kveldene. Maison Dupuis eller lignende

Dag 3

20. mai, New Orleans
Åpen dag. Om du ønsker, kan du bli med på en tur til en av sørstatsplantasjene hvor en tur gjennom Lousianas swamp (sumper) er inkludert. På plantasjen får du innblikk i historien og en vandring gjennom hus og hage. Dette er en heldagstur med lunsj inkludert. Maison Dupuis eller lignende

Dag 4

21. mai, New Orleans – Cleveland
Avreise etter tidlig frokost. Turen går til Ferriday hvor du besøker Delta Music Museum som hyller blant annet Jerry Lee Lewis. Det blir tid til en lunsj før turen fortsetter til Cleveland i Mississippi og til Dockery Farms som også kalles Birthplace of the Blues.

Opprinnelig var det en bomullsplantasje hvor afroamerikanere jobbet. En av disse var Charley Patton. Musikken de sammen skapte, er utgangspunktet for det vi i dag kaller blues. Her vil Jacob også få anledning til å bidra med musikalske fortellinger.

Vi håper å få lagt en barbequeservering på stedet, så dette blir en fin dag. Cotton House eller lignende

Dag 5

22. mai. Cleveland – Oxford
Grammymuseet er et must, og dit kommer du i dag om vi ikke rakk det i går. Museet åpnet i 2016 og er det første grammymuseum utenfor Los Angeles. Det ligger på området til Delta State University og er en stiftelse. Museet legger spesielt vekt på musikkhistorien i Sør-Statene og langs Mississippi.

Neste stopp er byen Oxford. Oxford Bluesarkiver ligger inne på Universitetsområdet. Her er det et rikt uteliv, musikk og underholdning og her håper vi å få til en hyggelig konsert med Jacob.
Graduate Oxford eller lignende

Dag 6

23. mai, Oxford – Tupelo – Memphis
Fra Oxford går turen til Elvis sin fødeby – Tupelo og Elvis Presley Center. Du får oppleve hans barndomshjem. I tillegg får du et imponerende digitalt innblikk i en sørstatsgudstjeneste under 2. verdenskrig – det som sådde de første spirene i Elvis sitt musikalske liv.
Deretter får du sett litt av byen før ferden går langs gamleveien 78 mellom Tupelo og Memphis. Dette er samme vei som familien Presley kjørte når de flyttet til Memphis i 1948.

Etter innsjekking på hotell i Memphis er kvelden åpen for egne aktiviteter. Ta gjerne en spasertur på Beale Street – her er det alltid liv og røre. Opplev noen av klubbene langs gaten, blant annet Jerry Lee Lewis Cafe & Honk Tonk. Comfort Inn Memphis Downtown.

Dag 7

24. mai, Memphis
Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usaSiden dette er søndag, går turen til en av Memphis baptistkirker hvor du får oppleve gospelsang. Hele ettermiddagen tilbringes i Graceland hvor du får se huset, museet og Elvis’ private fly Lisa Marie. En stor opplevelse! Comfort Inn Memphis Downtown

Dag 8

25. mai, Memphis
I dag blir det besøk i platestudioet STAX/Volt Studios som var et viktig tilfluktssted for blues- og soulmusikere, og som søkte å bygge bro mellom svarte og hvite utøvere. Flere av låtene som ble spilt inn i studioet, ble nærmest å regne som en del av borgerettighetsbevegelsen sine signaturlåter.

Martin Luther King Jr. ble skutt i april 1968 på Lorraine Motel, det samme hotellet der musikerne fra Stax stort sett alltid bodde. Og soulmusikken ble mer segregert enn noen gang igjen. Borgerettighetshistorien får du med deg på besøket på hotellet og på Civil Rights Museet.

Johnny Cash bodde i Dyess, Akansas fra han var tre år til han var ferdig med High School. Barndomshjemmet var enkelt og familien var en del av et sosialt prosjekt hvor de fikk tomt, hus og land å dyrke på av staten. I dag er barndomshjemmet eid av staten og drives som museum. Turen til Dyess tar ca 1,5 timer, og underveis vil Jacob underholde og fortelle om en av vår tids mest unike musikere.
Comfort Inn Memphis Downtown eller lignende

Dag 9

26. mai, Memphis – Nashville
Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usaTuren fortsetter til countryens mekka Nashville hvor du ankommer på ettermiddagen. Innsjekk på hotellet som ligger i downtown Nashville. I Nashville er Music Row et av områdene som har hatt og fremdeles har en helt unik historisk betydning for musikkutviklingen i byen. Området ligger sørvest for downtown mellom 16. og 17. Avenue og inkluderer blant annet RCA Studio B og Quonset Hut – senere kalt Columbia Studio B – det første studio på Music Row. I området ligger det nå også en rekke butikker og andre severdigheter.

Om du vil, kan du bli med på en byrunde til utesteder og oppleve musikken. Vi vil også innom Tootsie’s Orchid Lounge – en institusjon i Nashville – som ligger på gaten Broadway og like ved Ryman Auditorium, en av dagene. Siden 1960 har stedet hatt kjente kunder som Kris Kristofferson, Willie Nelson og Bjøro Haaland – som også synger om stedet. Noe av filmen om Loretta Lynn, Coal Miner’s Daughter ble filmet her.
Drury Plaza Hotel Nashville eller lignende

Dag 10

27. mai. Nashville
Hele dagen kan du hygge deg i Nashville. Ryman Auditorium der Elvis første gang sto på en scene i Nashville og der Countrymusikkens radioprogram startet, står på programmet. Det var her bluegras-musikken ble født, og det var her Johnny Cash møtte June Carter – resten er historie. Om du vil, kan du bli med til Country Music Hall of Fame og Studio B (tillegg). I Nashville forsøker vi å få til en privat opplevelse. Dette kommer vi tilbake til.
Drury Plaza Hotel Nashville eller lignende

Dag 11

28. mai, Nashville – hjemreise
Tidlig avreise fra Nashville på vei hjem.

Dag 12

29. mai, ankomst Norge
Ankomst Oslo

Vi tar forbehold om endringer av program utenfor vår kontroll. Rekkefølgen på aktivitetene kan bli endret.

Priser og betingelser:

Pris pr person i dobbeltrom 37 470,- Enkeltromstillegg 10 000,-


Inkludert:


 • Fly Oslo – New Orleans/Nashville – Oslo t/r. Tillegg fra Trondheim og Bergen kr 500,- pr person på forespørsel. Gunstige tilknytningspriser fra flere steder i Norge.
 • Hotell i 10 netter med god beliggenhet i byene
 • 10 frokost
 • All transport på reiseruten, førsteklasses buss fra New Orleans til Nashville
 • Alle skatter og avgifter
 • Følgende attraksjoner:
  • 1 times fottur i franske kvartal med lokal guide
  • Grammy Museet i Cleveland
  • Dockery Farms
  • Blues arkiv i Universitets museum i Oxford
  • Elvis fødested
  • Graceland – Elvis Experience Tour and the Airplanes
  • National Civil Rights museum i Memphis
  • Johnny Cash barndomshjem i Dyess
  • Ryman Auditorium i Nashville
 • Reisevert i tillegg til Jacob
 • Tips til sjåfør og guider
 • Minimum 20 deltagere

Dette er ikke inkludert:


 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Ekstra program som tilbys underveis

Bestilling og betaling:


Reisen kan bestilles online, på epost eller på telefon. Ved bestilling betales et depositum på kr 3 500,- pr person som ikke er refunderbart. Restfaktura sendes ca 75 dager før avreise og må betales 65 dager før reisens start. Alle må søke ESTA  online innreise til USA som koster $14,- pr person. Pris er basert på dollarkurs pr juli 2019.


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Flyreise
 • Hotellovernatting(er)
 • Transport
 • Reiseleder
Reisemål Sørstatene USA
Pris Fra 37 470,-
Tid 18-05-2020 - 28-05-2020
Varighet 11 dager
Bestill

Transportform:

© 2020 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic