GO UP

Fottur i Rocky Mountains og Yellowstone med dyreliv

En unik reise med naturen i fokus
Pris: Fra 29 990,-
Avreisedatoer: Mai til september

Bli med på en fantastisk fottur i Rocky Mountains og Yellowstone.  Rocky Mountains byr på noe av den flotteste fauna på den nordlige halvkule.

Her møter du flokker av hjort, bison, antilope og fjellgeiter som beiter uforstyrret. Slike store flokker tiltrekker seg rovdyr som bjørn, ulv og gaupe. Her er det også tykkhorn sau, hvite pelikaner, forskjellige ørn og kolibri i mange farger.

 

Fottur i Rocky Mountains og Yellowstone med dyreliv

 

10 netter/11 dager Fra Denver til Salt Lake City
4 – 13 deltagere med guide/sjåfør
Opplev noe av Amerikas villmark på denne utrolige reisen i en liten internasjonal gruppe.
Det ubeskrivelige dyrelivet i Rocky Mountains kombinert med flott natur gjør dette til en spesiell tur.  Reisen går hovedsakelig i Rocky Mountains nasjonalpark og Yellowstone og her har vi forsøkt å få til en tur som også går litt utenfor allfarvei selv om du selvsagt også vil møte andre turister.

Turene er lagt opp etter tiden for dyrefødsler og parringstid. Om våren, i april-mai, kommer det nytt liv til og dyrene holder seg lavt nede på enger som gir gode forhold. Hjort- og bisonkalver springer på engene mens ørn er mest opptatt av å forsyne sine egne.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa, IMG_0001-Rocky-Mountain-National-Park-2018-2

I juli er det praktfulle blomsterenger i fjellene og tid for fetekur. I august kan du være vitne til oksekamper for å imponere bisonkuene.  I september hører du ropet fra hjorten som kjemper for sitt revir. September og oktober er Indian summer i Rocky Mountains med fantastiske høstfarger.

På turen kjører du i 15-seters van hvor sjåfør er guide – også på fotturene. Lunsj lages i felleskap underveis. Hovedspråk er engelsk.

Vil du prøve en fottur i Rocky Mountains og Yellowstone ?

Kontakt Amerikaspesialisten

 

Dag til dag:

Dag 1

Ankomst Denver hvor du sjekker inn på hotellet.

Dag 2

 Denver – Rocky Mountains nasjonalpark

Reisen starter i Denver med en overnatting før guiden har møte neste dag og turen kan begynne.

Turen tar deg over Continental Divide hvor Berthoud passet er på 3446 meter over havet. Langs veien kan du kanskje se flokker av tykkhorn sau som gresser langs veikanten. Nedstigning til Fraser elven hvor skistedet Winter Park ligger og et enormt reservoar laget av Colorado elven, Grand Lake. Ved foten av fjellene ved Grand Lake ligger hotellet, ved et tidligere gullrushsted på 2600 meter over havet.

Fotturen den første dagen går til Shadow Mountain Reservoir hvor du kan forvente å se forskjellige ørn og kolibri i tillegg til dyr som elg, hjort og bjørn. Spirit Lake Lodge i to netter. Frokost, lunsj

Dag 3

Rocky Mountains nasjonalpark

Denne dagen kan du forvente å se flokker av hjort som Rocky Mountains nasjonalpark er kjent for. Disse store hjortedyrene migrerer fra dalene til fjelltoppene om sommeren. Hunndyrene og kalvene blir i dalen. Under parringstiden møtes dyrene på engene og oksene viser seg for sitt harem.

Turen har fokus på å finne hjort. Den fantastiske Trail Ridge Road er på 3713 meter over havet, og her finner du alpint tundra og planter som kommer fra den siste istiden da isbreene dekket fjelltoppene.

Turen følger en gammel indianersti som ble gravet av Utes indianere på jakt etter mat. Du er såpass langt oppe at du sannsynligvis unngår myggen, men får sett murmeldyr og andre smådyr mens du studerer naturen. I mai og september, avhengig av været, kan du gå langs utgangspunktet for Coloradoelven på jakt etter elg.

I skumringen kommer hjort og elg ut på engene og en kjøretur langs veiene for å se etter dyr står på listen av aktiviteter.
Kjøring 1-2 timer inne i parken, Ute stien: fottur 3 – 4 timer, 7 – 10 km, høydeforskjell ca 300 meter.

Lulu City langs starten av Colorado elven: 3 – 4 timer, ca 9 -11 km, høydeforskjell ca 200 meter. Frokost, lunsj

Dag 4

På jakt etter elg i Rocky Mountain nasjonalpark.

Turens fokus er å finne elg. Den holder ofte til langs East Inlet – en gren av elven. Her går turen forbi beverdammer og på en sti som tar deg til et fantastisk utsiktspunkt over Grand Lake, omringet av løvskog.
Om ettermiddagen kjører du ut av Colorado og inn i Wyoming. Her er det prærielandskap som møter deg og muligheten for å se antilope – Amerikas raskeste dyr. I den lille cowboybyen Lander er det overnatting på Roadway Inn eller lignende.
Kjøring: Ca 480 km. Tur: 3 timer, 11 – 15 km, høydeforskjell 300 – 500 meter. Frokost, lunsj

Dag 5

Yellowstone`s Grand Canyon

En kort kjøretur til Yellowstone nasjonalpark. Yellowstone er et enormt krater og varme kilder, spesielle daler og enger gjør det helt unikt. Den første turen går til Yellowstones Grand Canyon. Turen følger Wapitistien som går langs kanten av jettegryta. Her har elven gravd en enorm dal med avleiringer fra den vulkanske bakken. Flotte fosser. Vi foreslår at du tar turen til bunnen langs Uncle Toms sti. Fargerikt og en stor naturopplevelse. Flott utsikt over fossene og elven med mange fotomuligheter. I Cooke City, ved den nordøstlige inngangen til parken, overnatter du på Alpine Inn i tre netter.
Kjøretur: 400 km, Wapitistien: 3 timer, ca 8 km. Høydeforskjell 200 meter. Frokost, lunsj

 

Dag 6

Ulver i Yellowstone

I 1926 ble den siste ulven i Yellowstone skutt. Det gjorde at økosystemet ble ødelagt og etter mye tautrekking ble det bestemt at de i 1995 reintroduserte ulv i parken. Nå er det 134 ulverevir i vestlige USA med omtrent 1 000 dyr hvorav 320 befinner seg i Yellowstone. Lamardalen er et av de beste stedene å se ulv. Tidlig på morgenen møter du den lokale guiden og biologen som skal være med deg å finne ulver.  Dagen kan by på overraskelser og turen legges opp etter vær og muligheter.

Om ettermiddagen går turen over Beartooth Highway som er over tregrensa og du kan se flokker av fjellgeit.
Kjøring: 1 – 2 timer. Tur: 3 – 4 timer, ca 5 – 8 kilometer. Høydeforskjell ca 300 meter. Frokost, lunsj

Dag 7

Geysir og varme kilder

Hele denne dagen blir i Yellowstone og turen går i etapper. Første stopp er Norris geysir og her er det flater med trebroer over kilder med varme leiredammer. Fascinerende farger fra de varme kildene og kanskje du treffer på bison her også. Grand Prismatic Springs er det nydeligste av alle og her er det flotte fotomuligheter. Ved Old Faithful er det mange turister, og hver time står denne flotte geysiren opp i været. Om ettermiddagen tar vi turen til Mammoth Hot Springs på nordenden av parken. En annerledes natur med fargerike avsetninger av mineraler fra de varme kildene møter deg. Her har du en flott tur over en dal med bever og rådyr før retur til hotellet.
Kjøring: 300 kilometer. Turer: Ca 3 kilometer et par steder, Beaver Ponds ca 9 kilometer. Høydeforskjell: ca 170 meter. Frokost, lunsj

Dag 8

Bjørner ved Pelican Creek

Pelican Valley er kjent for sine grizzlybjørner. Stien ved Lake Yellowstone leder deg til Pelican Valley som er det beste området for grizzlybjørnene. På turen har du gode muligheter for å se bison, svaner, elg og kanskje bjørn. Ved West Thumb, et vulkansk krater ved Lake Yellowstone, kommer varmt vann inn i innsjøen.

Etter turen kjører du til Jackson, Wyoming hvor du bor nær sentrum av denne koselige turistbyen, fra gammelt en ekte cowboy by. Her blir du i to netter.
Kjøring: 240 kilometer, Tur: 3-4 timer, 10 kilometer. Høydeforskjell: 100 meter. Frokost, lunsj

Dag 9

Grand Tetons

Den fantastiske fjellkjeden rager opp fra dalen til en høyde på 4 199 meter over havet. Du benytter gondolen som tar deg til 3 185 meter over havet. Herfra kan du nyte fjellene på en fantastisk tur. Du går hovedsaklig nedover og har et par forskjellige turmuligheter avhengig av vær og form. Om kvelden er det tid for å hygge seg i cowboybyen Jackson.
Kjøring: ca 1 time, Turer: Rendevouz fjellet til Teton landsbyen: fra 4 – 5 timer og 11 kilometer. Høydeforskjell 1 200 meter. Fra Rendezvouz fjellet til Bro gondolen:  2 – 3 timer og 8 kilometer. Høydeforskjell 400 meter. Frokost, lunsj

Dag 10

Grand Teton nasjonalpark

Under de flotte fjellene ligger innsjøer hvor fjellene speiler seg og med en tidlig start får du en stor naturopplevelse langs Mormon Row og de gamle stallene. Turen går til String Lake og går på baksiden til Jenny Lake hvor du får den mest fantastiske utsikten til fjellene. Herfra er det ferge til det travle Jenny Lake besøkssenteret før du drar fra dette nydelige stedet. Neste stopp er Salt Lake City hvor reisen avsluttes og du har en overnatting.
Tur: Ca 2 – 3 timer, 6 – 8 kilometer. Høydeforskjell ca 100 meter. Frokost, lunsj.

Dag 11

Avreise

Så er turen slutt og du kan velge om du vil oppleve mer i USA eller reise hjemover. Frokost

Priser og betingelser:

Pris pr person i dobbeltrom fra 29 990,- Enkeltromstillegg fra 10 670,-


Prisen inkluderer:


 • Kunnskapsrik guide og sjåfør
 • Inngangspenger til nasjonalparkene
 • Transport i 15-seters van
 • Grand Teton gondolen når den er åpen
 • Guide i Yellowstone for å se etter ulver
 • 10 netter på 2-3 stjerners hotell (3 stjerners der det er)
 • 10 frokost, litt blandet om det er kontinental frokost eller varm frokost.
 • 9 lunsjer som tilberedes underveis

Ikke inkludert:


 • Tips til guide ca $80-110 avhengig av innsats
 • Måltider som ikke er nevnt
 • Drikkevarer

Reise til/fra USA


Vi skreddersyr flyreise evt. andre ønsker i tilknytning til reisen. Med Icelandair kan du fly til Denver via Reykjavik hvor du også har mulighet til å stoppe noen dager.


Depositum og betaling:


Ved bestilling betales 25% av reisens pris. Restbetaling 60 dager før avreise.


Reisemål USA Vestlige USA

© 2022 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic