GO UP

Klassisk luksusreise i Peru

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Hvorfor ikke unne deg en fantastisk opplevelse på din neste ferie? Hva med en klassisk luksusreise i Peru?
I dette reiseforslaget har vi lagt opp til en ukes reise hvor du får oppleve noen av høydepunktene.

Vi skreddersyr gjerne om du ønsker flere overnattinger før og etter turen.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa Klassisk luksusreise i Peru
Dag til dag-program på klassisk luksusreise i Peru

DAG 1. ANKOMST LIMA
På flyplassen blir du møtt av en lokal representant som snakker engelsk som tar deg med til hotellet. Du vil i tillegg motta en velkomstpakke. Representanten vil gå igjennom hele reisen med deg og vil svare på alle spørsmål du måtte ha. I velkomstpakken finner du reiseruten din med all informasjon, kart, forslag til hvor du kan shoppe og spise. Det vil også være litt informasjon om stedene du kommer til å besøk på turen.
Resten av dagen på egenhånd.

DAG 2. LIMA
Her er noen alternativer til utflukter i Lima:
Into the Past 8 timer sightseeing tur med spesialisert guide.
En av de viktigste attraksjonene i Lima er konsentrasjonen av gammel historie i området. Besøk blant annet en gammel adobe-pyramide midt i byen. Huaca Huallamarca dateres tilbake til rundt 200 f.Kr. Stedet inneholder et religiøst tempel og en kirkegård for befolkningene som bebodde området.
Deretter reiser du til Larco Herrera Museum hvor du vil lære mer om tusener av år gammel historie, gjennom museets innovative tilnærming. Lunsj (ikke inkludert).
Besøk i en katedral, klosteret i Santo Domingo og hovedtorget i Lima med sine vakre barokke bygninger.
Du vil også kunne besøke Casa Aliaga, angivelig det eldste hjemmet på kontinentet og fortsatt familieeid etter 17 generasjoner.

Half Day Into the Past 4 timer sightseeingtur med spesialisert guide.
Noe av det samme som utflukten over, men litt mer komprimert.

Half Day Urban Eats 4 timer guidet mat-utflukt i byen.
Etter at peruansk mat ble globalt kjent, er Peru nå ansett som en av verdens viktigste mat-reisemål. Du vil besøke et lokalt marked, tradisjonelle bodegaer og håndverkere som sammen viser noen av de beste av Perus produkter. Du vil oppdage nye ingredienser og lærer mer om Lima’s ledende gastronomiske status. Dette blir en herlig runde med nye smaksopplevelser!

Det vil være privat transport med sjåfør på alle utfluktene.

Klassisk luksusreise i Peru USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

DAG 3. LIMA – SACRED VALLEY
I dag blir du hentet av en representant på hotellet og fraktet til flyplassen for å fly videre til Cusco.
På flyplassen i Cusco blir du også møtt av en guide som tar deg med i privat kjøretøy til Pisac, et av de viktigste Inca-område i Urubamba-dalen.

På vei til Pisac blir det et kort opphold med besøk i Awanacancha, hvor du får muligheten til å se de forskjellige kameldyrene som bor i Andes: lama, alpakka, vikunja og guanako. Alpakkaen har tykk ull som vanligvis brukes til tekstiler, mens vikunjaen er mindre og har delikat pels som regnes som den fineste i verden.
Etter besøket i Awanacancha går turen videre til Pisac hvor du vil oppleve synet og lyden av byens berømte marked, med en rekke håndverk og ferske råvarer. Etterpå fortsetter du til Pisac-ruinene. Et Inca-murverk av overlegen kvalitet, den fantastiske terrassen som følger fjellets konturer gir deg en overlegen utsikt over dalen. Utforsk disse fantastiske omgivelsene i ditt eget tempo. Etter besøket kan du nyte en lunsj (for egen regning) før du drar til hotellet.

DAG 4. 

I dag blir det besøk til den fantastiske byen Ollantaytambo og dens festningsruiner. Byen er unik ved at den fortsatt har bevart sin opprinnelige inkaplan, med folk som bor i tradisjonelle cancha-innhegninger en gang okkupert av inka-eliten. Den arkeologiske forbindelsen som finnes her er et bemerkelsesverdig skue, og et sted med stor historisk betydning. Det var her et av de største slagene under erobringen ble utkjempet, og et av de få stder der inkaene beseiret spanjolene.

Etter besøket drar du til Hacienda Huayoccari.
Lunsj vil bli servert her, i en nydelig, tradisjonell hacienda som eies og bebos av en av de eldste landeiende familiene i Cusco. Du vil nyte et deilig tre-retters måltid i en elegant spisestue – med trepanel og en fantastisk utsikt over Urubamba-dalen nedenfor. Vi anbefaler også at du bruker litt tid sammen med eierne eller guiden og ser på den flotte samlingen av folkekunst og gamle gjenstander.
På ettermiddagen vil du besøke Maras. Her finner du de bemerkelsesverdige og uvanlige Salinas, som ligger i hjertet av den hellige dalen og ikke langt fra Urubamba. Denne siden består av et stort antall vannfylte terrasser som samler salt ved fordampning fra saltvannet som fosser ut fra en underjordisk bekk. Salinaene er bygget på en lignende måte som landbruksterrasser sett over hele Andesfjellene, og har vært i bruk siden førkolumbiansk tid. Visuelt er de skinnende, saltbelagte terrassene ekstraordinære. I nærheten av Maras ligger de mest gåtefulle Inca-terrassene – Moray. Dette unike stedet, sannsynligvis brukt til jordbrukseksperimenter, består av flere enorme terrasserte sirkulære forsenkninger.
Tilbake til hotellet.

DAG 5. MOT  MACHU PICCHU
I dag vil du bli hentet fra hotellet og kjørt med privat kjøretøy omtrent en time til jernbanestasjonen i Poroy for å begynne reisen mot Machu Picchu.
Belmond Hiram Bingham-toget er et must for deg som søker det høyeste nivået av luksus. Dette toget, som går fra Poroy stasjon, garanterer den høyeste kvaliteten gjennom utsøkt, oppmerksom service. Toget har totalt fire vogner, to spisevogner, en barvogn og en kjøkkenvogn, med plass til 84 passasjerer. Du nyter en gourmetbrunsj under den spektakulære, ca tre timer og 15 minutters reise gjennom den hellige dalen, forbi frodige landskap og andinske landsbyer. Nyt utsikten over de vakre fjellene og Urubamba-elven fra de elegante vognene før du ankommer Aguas Calientes.
Her går du om bord på bussen for en svingete oppoverbakke til ditt stoppested.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usaKlassisk luksusreise i Peru

Magnificence er det eneste ordet for å beskrive det du skal oppleve nå. En dyktig guide tar deg med til ruinene av Machu Picchu. Inkaenes tapte by er et menneskeskapt vidunder som har blitt et symbol på oppfinnsomheten og velstanden til et av de mest ekspansive imperiene i latinamerikansk historie. For bare et århundre siden ble de utrolige ruinene avdekket. En to år lang utgravning ledet av Yale-arkeolog Hiram Bingham og National Geographic Society of Washington DC tillot Machu Picchu å få den fremtredenen den fortjener.

Fascinasjonen skyldes delvis dens posisjon, høyt på en fjellrygg og 2 430 meter over havet. Stedet antas å være en inka-bosetning bygget for å kontrollere økonomien i nabosamfunnene. Den er også assosiert med å være den kongelige eiendommen til Pachacuti, den store inkaen som utløste utvidelsen av imperiet. Guiden vier deg rundt i ca tre timer. Deretter kan du bruke resten av ettermiddagen på å utforske ruinene etter at flertallet av besøkende har forlatt stedet. Etterpå drar du tilbake til hotellet ditt.

DAG 6 MACHU PICCHU
Andre dag på Machu Picchu. Denne morgenen kan du ta en tidlig buss tilbake til Machu Picchu for en aktivitetsfylt dag ved ruinene.
Avhengig av dine interesser er det en rekke utflukter tilgjengelig:

Fottur til Inkabroen
Dette er en fin tur på 40 minutter. Den tar deg på en smal inkavei midt i frodig vegetasjon til en inkabro av stein. Lett.

Fottur til Inti Punku eller «Solporten»
Inti Punku er den originale inngangsporten til Machu Picchu når du nærmer deg stedet langs Inca Trail. Inti Punku er det første punktet i Inca Trail hvor ruinene av Machu Picchu er synlige. Utsikten over området og landskapet rundt er fantastisk. Den omtrentlige totale tiden for denne ekskursjonen er 2 ½ time (1 ¼ time dit og 1 ¼ time retur). Moderat

Fottur opp til Huayna Picchu*
Huayna Picchu er fjellet bak Machu Picchu. Denne turen er anstrengende og anbefales kun for personer som ikke er redde for høyder og som har et godt kondisjonsnivå da det kreves en del klatring. Det er fabelaktig utsikt over Machu Picchu fra toppen. Det kan være lurt å forlenge besøket og gå til Moon Temple også, som ligger nær Huayna Picchu. Dette vil legge til en ekstra time totalt til denne ekskursjonen. Den omtrentlige totale tiden for denne ekskursjonen er 2 ½ time, eller 3 ½ time hvis du besøker Månetempelet. Krevende

Fottur opp til Machu Picchu-fjellet*
Fotturen er anstrengende og bratt og tar deg opp til 3 050 meter. Den omtrentlige totale tiden for denne ekskursjonen er 3-4 timer. Krevende
*Vennligst merk at turene til Huayna Picchu og Machu Picchu-fjellet må bestilles i god tid, da det er en grense for hvor mange personer som får lov til å delta og på grunn av deres popularitet.

Etter besøket ditt i Machu Picchu, tar du en buss til byen Aguas Calientes for å ta toget tilbake til Ollantaytambo eller Cusco.

Vistadome-toget går fra Aguas Calientes til Ollantaytambo. Som navnet tilsier, har Vistadome spektakulære panoramavinduer med utrolig naturskjønn utsikt, som gir deg rikelige muligheter til å fotografere denne fantastiske reisen. Det er fem vogner og er PeruRails mellomklassealternativ – komfort, kvalitet og snacks om bord. Der Vistadome mangler ren eleganse, gjør den opp i sitt fokus på å engasjere sine gjester med de fantastiske og stadig skiftende omgivelsene. Reisen fra Aguas Calientes til
Ollantaytambo er omtrent 1,5 time.

Ved ankomst til Ollantaytambo jernbanestasjon vil du bli ønsket velkommen av en Aracari-representant og kjørt ca to timer til hotellet ditt i Cusco.

DAG 7
Cusco (3 400 meter over havet) er uten tvil den vakreste byen i Peru og uten tvil i Sør-Amerika. Det ble ansett som jordens navle og var hovedstaden i Tahuantinsuyo (Inkariket), et imperium som på sitt høydepunkt strakte seg nordover til sør i Colombia, sørover til Nord-Chile og Argentina, og østover over Andesfjellene til Amazonas basseng.

Etter å ha blitt transportert fra hotellet, kan du begynne besøket på Plaza de Armas i sentrum. Ta deg rundt i byen mens du blir fylt med all den berikende historien og viktige øyeblikkene som fant sted i gatene og bygningene. Besøk katedralen i renessansestil, absolutt en av de mest imponerende bygningene i byen. Beundre det utsøkte murverket til Koricancha eller inkaens «soltempel». Du vil også få tid til å gå rundt på det travle friluftsmarkedet i San Pedro, hvor du vil bli fascinert av mangfoldet av frukt og grønnsaker, før du drar til utkanten av byen for å se de viktige inkaruinene av Sacsayhuaman. Etter å ha besøkt disse stedene kan du nyte en utsøkt BBQ på Palacio Manco Capac med panoramautsikt over Cusco. Etter lunsj vil du bli returnert til hotellet i Cusco.

DAG 8. 
Transport fra hotellet i Cusco til flyplassen. En Aracari-representant vil møte deg på hotellet to timer før flyavgang og eskortere deg til flyplassen for flyreisen.
Det er mange måter å bli kjent med en by på, men en av de mest gledelige og interessante er gjennom maten. Dette gjelder spesielt Lima, med uendeligheten av teksturer, farger, aromaer og smaker som dette sjenerøse landet gir. Lima With Zest er en praktisk opplevelse som får alle involvert, fra å lete etter en rekke lokale og sesongbaserte ingredienser fra leverandører på et lokalt marked, helt ned til tilberedning og presentasjon av et måltid basert på eldgamle tradisjoner og kulinariske stiler. Din personlige kokk og instruktør vil gi deg mer enn en enkel demonstrasjon. Du kan forvente å lære ved å bli direkte involvert, fra introduksjonen til å smake på utenlandske råvarer for å få hendene rett inn i handlingen på kjøkkenet. All matlaging gjøres med utsikt over Stillehavet i Penelopes leilighet i Barranco, distriktet som kjent for sin bohemske karakter og hjemmet til kjente peruanske forfattere fra det 20. århundre.

Ønsker du å forlenge reisen med ekstradager i Peru eller andre steder i Sør-Amerika? Vi skreddersyr gjerne en pakke for deg.

Prøv en klassisk luksusreise i Peru

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr drømmereisen

 

Priser og betingelser:

Vår ref: USASpes


Reisemål Peru Sør Amerika

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic