GO UP

Klassisk luksusreise i Peru

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Turen kan arrangeres hele året, men beste tiden er på våren, sommeren og høsten.

Vår ref: Highland Peru

Hvorfor ikke unne deg en fantastisk opplevelse på din neste ferie? Hva med en klassisk luksusreise i Peru?
I dette reiseforslaget har vi lagt opp til en drøy ukes reise hvor du får oppleve noen av høydepunktene.

Vi skreddersyr gjerne om du ønsker flere overnattinger før, under eller etter turen.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa Klassisk luksusreise i Peru

 

Dag til dag-program på luksusreisen i Peru

DAG 1. ANKOMST LIMA
På flyplassen blir du møtt av en lokal representant som snakker engelsk som tar deg med til hotellet. Du vil i tillegg motta en velkomstpakke. Representanten vil gå igjennom hele reisen med deg og vil svare på alle spørsmål du måtte ha. I velkomstpakken finner du reiseruten din med all informasjon, kart, forslag til hvor du kan shoppe og spise. Det vil også være litt informasjon om stedene du kommer til å besøk på turen. Resten av kvelden på egenhånd.

Hotel: Lima Country Club/Villa Barranco
Måltider: Ingen

DAG 2. LIMA
Her er noen alternativer til utflukter i Lima som vi kan inkludere i tilbudet – oppgi ved forespørsel til oss hvilke(n) dere ønsker:

Into the Past 8 timer sightseeing tur med spesialisert guide.
En av de viktigste attraksjonene i Lima er konsentrasjonen av gammel historie i området. Besøk blant annet en gammel adobe-pyramide midt i byen. Huaca Huallamarca dateres tilbake til rundt 200 f.Kr. Stedet inneholder et religiøst tempel og en kirkegård for befolkningene som bebodde området.
Deretter reiser du til Larco Herrera Museum hvor du vil lære mer om tusener av år gammel historie, gjennom museets innovative tilnærming. Lunsj (ikke inkludert).
Besøk i en katedral, klosteret i Santo Domingo og hovedtorget i Lima med sine vakre barokke bygninger.
Du vil også kunne besøke Casa Aliaga, angivelig det eldste hjemmet på kontinentet og fortsatt familieeid etter 17 generasjoner.

Half Day Into the Past 4 timer sightseeingtur med spesialisert guide.
Noe av det samme som utflukten over, men litt mer komprimert.

Half Day Urban Eats 4 timer guidet mat-utflukt i byen.
Etter at peruansk mat ble globalt kjent, er Peru nå ansett som en av verdens viktigste mat-reisemål. Du vil besøke et lokalt marked, tradisjonelle bodegaer og håndverkere som sammen viser noen av de beste av Perus produkter. Du vil oppdage nye ingredienser og lærer mer om Lima’s ledende gastronomiske status. Dette blir en herlig runde med nye smaksopplevelser!

Det vil være privat transport med sjåfør på alle utfluktene.

Hotel: Lima Country Club/Villa Barranco
Måltider: frokost og lunsj.

Klassisk luksusreise i Peru USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

DAG 3. LIMA – SACRED VALLEY (DEN HELLIGE DALEN)
I dag blir du hentet av en representant på hotellet og fraktet til flyplassen for å fly videre til Cusco.
På flyplassen i Cusco blir du også møtt av en guide som tar deg med i privat kjøretøy til Pisac, et av de viktigste Inca-område i Urubamba-dalen.

På vei til Pisac blir det et kort opphold med besøk i Awanacancha, hvor du får muligheten til å se de forskjellige kameldyrene som bor i Andes: lama, alpakka, vikunja og guanako. Alpakkaen har tykk ull som vanligvis brukes til tekstiler, mens vikunjaen er mindre og har delikat pels som regnes som den fineste i verden.
Etter besøket i Awanacancha går turen videre til Pisac hvor du vil oppleve synet og lyden av byens berømte marked, med en rekke håndverk og ferske råvarer. Etterpå fortsetter du til Pisac-ruinene. Et Inca-murverk av overlegen kvalitet, den fantastiske terrassen som følger fjellets konturer gir deg en overlegen utsikt over dalen. Utforsk disse fantastiske omgivelsene i ditt eget tempo. Etter besøket kan du nyte en lunsj (for egen regning) før du drar til hotellet.

Hotel: Inkaterra Sacred Valley
Måltider: frokost

DAG 4. SACRED VALLEY (DEN HELLIGE DALEN)

I dag blir det besøk til den fantastiske byen Ollantaytambo og dens festningsruiner. Byen er unik ved at den fortsatt har bevart sin opprinnelige inkaplan, med folk som bor i tradisjonelle cancha-innhegninger en gang okkupert av inka-eliten. Den arkeologiske forbindelsen som finnes her er et bemerkelsesverdig skue, og et sted med stor historisk betydning. Det var her et av de største slagene under erobringen ble utkjempet, og et av de få steder der inkaene beseiret spanjolene.

Etter besøket er det tid for lunsj som serveres som utendørs piknik med en privat kokk som tilbereder en 3 retters lunsj i vakker natur med Andesfjellene i bakgrunnen.

På ettermiddagen vil du besøke Maras. Her finner du de bemerkelsesverdige og uvanlige Salinas, som ligger i hjertet av den hellige dalen og ikke langt fra Urubamba. Denne siden består av et stort antall vannfylte terrasser som samler salt ved fordampning fra saltvannet som fosser ut fra en underjordisk bekk. Salinaene er bygget på en lignende måte som landbruksterrasser sett over hele Andesfjellene, og har vært i bruk siden førcolumbiansk tid. Visuelt er de skinnende, saltbelagte terrassene ekstraordinære. I nærheten av Maras ligger de mest gåtefulle Inca-terrassene – Moray. Dette unike stedet, sannsynligvis brukt til jordbrukseksperimenter, består av flere enorme terrasserte sirkulære forsenkninger.
Tilbake til hotellet.

Hotel: Inkaterra Sacred Valley
Måltider: frokost og lunsj (piknik)

DAG 5. MOT  MACHU PICCHU
I dag vil du bli hentet fra hotellet og kjørt med privat kjøretøy omtrent en time til jernbanestasjonen i Poroy for å begynne reisen mot Machu Picchu.
Her kan kan du velge mellom det ordinære Vistadome toget som holder en bra standard eller mot tillegg i pris Belmond Hiram Bingham-toget som er et must for deg som søker det høyeste nivået av luksus. Dette toget, som går fra Poroy stasjon, garanterer den høyeste kvaliteten gjennom utsøkt, oppmerksom service. Toget har totalt fire vogner, to spisevogner, en barvogn og en kjøkkenvogn, med plass til 84 passasjerer. Du nyter en gourmetbrunsj under den spektakulære, ca. tre timer og 15 minutters reise gjennom den hellige dalen, forbi frodige landskap og andinske landsbyer. Nyt utsikten over de vakre fjellene og Urubamba-elven fra de elegante vognene før du ankommer Aguas Calientes.
Her går du om bord på bussen for en svingete oppoverbakke til ditt stoppested.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usaKlassisk luksusreise i Peru

Magnificence er det eneste ordet for å beskrive det du skal oppleve nå. En dyktig guide tar deg med til ruinene av Machu Picchu. Inkaenes tapte by er et menneskeskapt vidunder som har blitt et symbol på oppfinnsomheten og velstanden til et av de mest ekspansive imperiene i latinamerikansk historie. For bare et århundre siden ble de utrolige ruinene avdekket. En to år lang utgravning ledet av Yale-arkeolog Hiram Bingham og National Geographic Society of Washington DC tillot Machu Picchu å få den fremtredenen den fortjener.

Fascinasjonen skyldes delvis dens posisjon, høyt på en fjellrygg og 2 430 meter over havet. Stedet antas å være en inka-bosetning bygget for å kontrollere økonomien i nabosamfunnene. Den er også assosiert med å være den kongelige eiendommen til Pachacuti, den store inkaen som utløste utvidelsen av imperiet. Guiden vier deg rundt i ca tre timer. Deretter kan du bruke resten av ettermiddagen på å utforske ruinene etter at flertallet av besøkende har forlatt stedet. Etterpå drar du tilbake til hotellet ditt.

Hotel: Inkaterra Pueblo Machu Picchu Pueblo
Måltider: frokost og lunsj

DAG 6 MACHU PICCHU
Andre dag på Machu Picchu. Denne morgenen kan du ta en tidlig buss tilbake til Machu Picchu for en aktivitetsfylt dag ved ruinene.
Avhengig av dine interesser er det en rekke utflukter tilgjengelig – ved forespørsel til oss oppgi hvilke(n)dere ønsker:

Fottur til Inkabroen
Dette er en fin tur på 40 minutter. Den tar deg på en smal inka vei midt i frodig vegetasjon til en inka bro av stein. Lett.

Fottur til Inti Punku eller «Solporten»
Inti Punku er den originale inngangsporten til Machu Picchu når du nærmer deg stedet langs Inca Trail. Inti Punku er det første punktet i Inca Trail hvor ruinene av Machu Picchu er synlige. Utsikten over området og landskapet rundt er fantastisk. Den omtrentlige totale tiden for denne ekskursjonen er 2 ½ time (1 ¼ time dit og 1 ¼ time retur). Moderat

Fottur opp til Huayna Picchu*
Huayna Picchu er fjellet bak Machu Picchu. Denne turen er anstrengende og egner seg kun for personer som ikke er redde for høyder og som har et godt kondisjonsnivå da det kreves en del klatring. Det er fabelaktig utsikt over Machu Picchu fra toppen. Det kan være lurt å forlenge besøket og gå til Moon Temple også, som ligger nær Huayna Picchu. Dette vil legge til en ekstra time totalt til denne ekskursjonen. Den omtrentlige totale tiden for denne ekskursjonen er 2 ½ time, eller 3 ½ time hvis du besøker Månetempelet. Krevende

Fottur opp til Machu Picchu-fjellet*
Fotturen er anstrengende og bratt og tar deg opp til 3 050 meter. Den omtrentlige totale tiden for denne ekskursjonen er 3-4 timer. Krevende
*Vennligst merk at turene til Huayna Picchu og Machu Picchu-fjellet må bestilles i god tid, da det er en grense for hvor mange personer som får lov til å delta og på grunn av deres popularitet.

Etter besøket ditt i Machu Picchu, tar du en buss til byen Aguas Calientes for å ta toget tilbake til Ollantaytambo eller Cusco.

Vistadome-toget går fra Aguas Calientes til Ollantaytambo. Som navnet tilsier, har Vistadome spektakulære panoramavinduer med utrolig naturskjønn utsikt, som gir deg rikelige muligheter til å fotografere denne fantastiske reisen. Det er fem vogner og er PeruRails mellomklassealternativ – komfort, kvalitet og snacks om bord. Der Vistadome mangler ren eleganse, gjør den opp i sitt fokus på å engasjere sine gjester med de fantastiske og stadig skiftende omgivelsene. Reisen fra Aguas Calientes til Ollantaytambo er omtrent 1,5 time.

Ved ankomst til Ollantaytambo jernbanestasjon vil du bli ønsket velkommen av en Aracari-representant og kjørt ca. to timer til hotellet ditt i Cusco.

Hotel: Inkaterra Machu Picchu Cusco (La Casona), Plaza Nazarenas, Marriott
Måltider: frokost

DAG 7. CUSCO
Cusco (3 400 meter over havet) er uten tvil den vakreste byen i Peru og uten tvil i Sør-Amerika. Det ble ansett som jordens navle og var hovedstaden i Tahuantinsuyo (Inkariket), et imperium som på sitt høydepunkt strakte seg nordover til sør i Colombia, sørover til Nord-Chile og Argentina, og østover over Andesfjellene til Amazonas basseng.

Etter å ha blitt transportert fra hotellet, kan du begynne besøket på Plaza de Armas i sentrum. Ta deg rundt i byen mens du blir fylt med all den berikende historien og viktige øyeblikkene som fant sted i gatene og bygningene. Besøk katedralen i renessansestil, absolutt en av de mest imponerende bygningene i byen. Beundre det utsøkte murverket til Koricancha eller inkaens «soltempel». Du vil også få tid til å gå rundt på det travle frilufts markedet i San Pedro, hvor du vil bli fascinert av mangfoldet av frukt og grønnsaker, før du drar til utkanten av byen for å se de viktige inkaruinene av Sacsayhuaman. Etter å ha besøkt disse stedene serveres lunsj på et passende sted i Cusco. Etter lunsj vil du bli returnert til hotellet i Cusco.

Hotel: Inkaterra Machu Picchu Cusco (La Casona), Plaza Nazarenas, Marriott
Måltider: frokost og lunsj

DAG 8. CUSCO
I dag vil du nyte en gastronomisk oppdagelse av det berømte peruanske kjøkkenet der du lærer mye om du lærer om de svært varierte rettene og ingrediensene. Peru har blitt kjent over hele verden for sitt fusjonskjøkkenkonsept som kombinerer lokale smaker og teknikker med europeiske, afrikanske og spesielt asiatiske. Først vil du gå til det lokale markedet med din egen kokk for å lære om de lokale produktene, og senere vil du lære å lage noen av de mest tradisjonelle peruanske rettene. Og alt dette finner sted på et vakkert tak i Cusco med en fantastisk fjellutsikt. Og selvfølgelig med en Pisco Sour under matlagingskurset.

Ettermiddagen på egenhånd

Hotel: Inkaterra Machu Picchu Cusco (La Casona), Plaza Nazarenas, Marriott
Måltider: frokost og lunsj

DAG 9.
Morgenen på egenhånd før transport fra hotellet i Cusco til flyplassen og hjemreisen via Lima med ankomst til Norge dagen etter.

Måltider: frokost

Ønsker du å forlenge reisen med ekstradager i Peru eller andre steder i Sør-Amerika? Vi skreddersyr gjerne en pakke for deg.

Prøv en klassisk luksusreise i Peru

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr drømmereisen

 

Priser og betingelser:

Priser på forespørsel
Endringer på program og hotell kan forekomme.


Oppdatert sept 24


Reisemål Peru Sør Amerika

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,