GO UP

Opplev International Peace Garden, Minot og Medora i Nord Dakota

Har du et spørsmål om denne turen?

Vi skreddersyr dine opplevelser!

Hva med en spennende reise til Opplev International Peace Garden, Minot og Medora i Nord Dakota – satt sammen av de som bor og lever der.
Den kan selvsagt gjøres med MC eller bobil også – det ordner vi.

Reisen er lagt opp over fire dager, men vi skreddersyr selvsagt og legger til de dager og steder du ønsker. Dette er kun et forslag.
Du vil få mange inside-tips på steder du knapt har hørt om. Og se både dyr, natur og ikke minst skatter fra den nordiske innvandringen.

Dag 1 International Peace Garden

Midt inne i Turtle Mountains ligger en hage. Hagen er en feiring av fred, et levende monument over idealene om vennskap og samarbeid mellom nasjoner. Her er det store områder med prærie, skoger og strålende blomsterhager.

Turtle Mountain Chippewa Heritage Center 
Turtle Mountain Chippewa-samfunnet er et levende multikulturelt samfunn som inkluderer tradisjoner fra Ojibwe (Anishinaabe) mennesker og Metis/Cree-folket. Det har skapt en kultur som er både unik og vakkert fargerik og levende.
Meningen med Turtle Mountain Chippewa Indian Heritage Center er å bevare, fremme og informere om historien, kulturen og språket til stammen. Målet er å utdanne publikum – spesielt ungdom – om de vakre, helsemessige, holistiske, mangfoldige og levende kulturene og hvordan dette kan brukes til å gagne livene til fellesskapets medlemmer nå, og i generasjonene som kommer.

 

International Peace Garden, Minot og Medora i Nord Dakota USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

På vei mot Minot, bør du besøke:

Lake Metigoshe State Park
Mystical Horizons
Tommy the Turtle
Pride Dairy

 

Dag 2 Minot

Minot er kanskje mest kjent som «Magic City». Byen ble grunnlagt i 1887 da Great Northern Railway satte opp leir for vinteren.
Som ved et trylleslag (magic) vokste teltbyen raskt til en yrende befolkning på 5 000 på kun fem måneder.
Hver juli trekker den største begivenheten i staten, North Dakota State Fair, besøkende fra hele regionen. Denne pulserende byen er full av attraksjoner, inkludert Roosevelt Park Zoo, Dakota Territory Air Museum og Scandinavian Heritage Park. Her finner du en kopi i full størrelse av Gol stavkirke.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Credit North Dakota Tourism

 

Norsk Høstfest arrangeres årlig og trekker internasjonale reisende fra hele verden, inkludert noen troll og vikinger. Den største skandinaviske festivalen i Nord-Amerika byr på tradisjonell mat og førsteklasses underholdning.
Byens kjøkken har lokale favoritter blandet med smaker fra rundt verden, inkludert bakerier, puber, fine restauranter og familierestauranter.

Scandinavian Heritage Park er det eneste utendørsmuseet i verden som viser alle de fem nordiske landene: Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Parken ligger i hjertet av Magic City, og inkluderer et 240 år gammelt tømmerhus fra Norge, en replika stabbur, 27 fot høy svensk dalahest, Gol stavkirkemuseum, finsk badstue og dansk vindmølle. Du finner også statuer, fine piknik-steder, turstier og gavebutikk.

Andre attraksjoner i Minot:
Dakota Territory Air Museum
Roosevelt Park Zoo
Magic City Discovery Center

 

Dag 3 Fort Berthold – Mandan, Hidatsa & Arikara Nation

MHA Interpretive Center er et kulturelt episenter dedikert til utdanning, bevaring, oppbevaring og revitalisering av språk, kultur og historiske perspektiver i Upper-Missouri landbruksnasjoner. Det ekspansive flerbruksanlegget tolker historien og kulturen til Mandan, Hidatsa og Arikara-folket. Senteret har utstillinger og er perfekt for store konferanser, møter, bedriftsarrangementer, bryllup og private sammenkomster. Her finner du også et museum og 500-seters amfiteater.

Earthlodge Village – MHA er en rekonstruksjon av en jordhyttelandsby ved bredden av Lake Sakakawea. Mindre hytter omgir hovedlosjen, som brukes til seremonier og møter.

Andre MHA-aktiviteter
Crow Flies High Butte
Four Bears Bridge
Four Bears Killdeer Mountain Scenic Byway
Four Bears Casino
Paul Broste Rock Museum
Lake Sakakawea

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Theodore Roosevelt nasjonalpark – North Unit er litt utenfor allfarvei langs ND Highway 85. Denne mindre besøkte parken er vel verdt den 50 kilometer lange kjøreturen fra Interstate 94. Planlegg minst 1 time og 15 minutter t/r. Stopp ved den mest ikoniske utsikten, River Bend Overlook. Derfra er det en enkel kjøretur langs kanten av badlands til Oxbow Overlook ved enden av veien. Veien er nesten i sin helhet asfaltert med bare én grusstrekning og er åpen for motorkjøretøyer (inkludert bobiler) og syklister.
Bison er ofte synlig fra den naturskjønne kjøreturen til alle døgnets tider, mens muldyr vanligvis dukker opp rundt daggry og skumring. Forsiktige observatører kan oppdage bighornsau på eller nær bratte klippekanter. Å kjøre er ofte den beste måten for å se dyrelivet, siden du kan dekke mer terreng på denne måten enn til fots. Men for å se præriehunder i den nordlige enheten, vil du må ta vandretur! Husk å holde trygg avstand til alt dyrelivet du møter.

 

Dag 4 Medora

På den vestlige kanten av North Dakota med Badlands som bakteppe, ligger den historiske byen Medora. Denne enestående byen er bedre kjent som Nord-Dakotas #1 turistdestinasjon. Medora er omgitt av fantastisk, uberørt natur med Theodore Roosevelt nasjonalpark som bakgård.

Theodore Roosevelt nasjonalpark – sørenhet
Theodore Roosevelt nasjonalpark har fantastiske utsiktsteder, vidåpne sletter og ville hester og bisoner som går fritt. Parken er omtrent som den var da Roosevelt ranchet og jaktet i North Dakota Badlands. Du finner overnatting og underholdning i Old West-byen i Medora og nærliggende Dickinson. De som besøker den mer robuste nordenheten vil finne lignende tilbud i Watford City. Begge enhetene har naturskjønne kjøreturer og turstier som bringer deg tett på dyrelivet og inspirerende natur.

Theodore Roosevelt Presidential Library – Åpning 2026
Theodore Roosevelts presidentbibliotek vil vise hva vi kan lære av, ikke om, vår 26. president. Disse er verdiene: Dare Greatly – Think Boldly – Live Passionately – Care Deeply.
T.R. møtte enorme sosiale, teknologiske og politiske omveltninger i sin egen tid. Det er i slike tider av motgang man må være modig. Hans søyleprinsipper var: Citizenship – Leadership – Conservation

 

Bilferie fra Fargo til Medora i Nord Dakota USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Andre aktiviteter i Medora:
North Dakota Cowboy Hall of Fame
Chateau de Mores Historic Site
Point to Point Park
Bully Pulpit golfbane
Badlands Trail Rides
Maah Daah Hey-trail

Anbefalte hotell i Medora
Rough Riders Hotel
Badlands Motel
AmericInn
Elkhorn Quarters

 

Vil du at vi skal skreddersy en reise til International Peace Garden, Minot og Medora i Nord Dakota?

Kontakt Amerikaspesialisten

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Fred Walker
Global Marketing Manager
North Dakota Tourism

Har du et spørsmål om denne turen?

Reiserute:

 

 

Høydepunkter på reisen:

Dag 1
International Peace Garden
Turtle Mountain Chippewa Heritage Center

Dag 2
Minot
Scandinavian Heritage Park
Andre attraksjoner i Minot

Dag 3
Fort Berthold – Mandan, Hidatsa og Arikara Nation
MHA Interpretive Center
Earthlodge Village – MHA
Andre MHA-aktiviteter
Watford City
Theodore Roosevelt nasjonalpark – North Unit

Dag 4
Medora
Theodore Roosevelt nasjonalpark – South Unit
Theodore Roosevelt Presidential Library – Åpning 2026
Andre attraksjoner i Medora

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,