GO UP
MED REISELEDER

Reise til Istanbul med kultur, mat og opplevelser

Vi ønsker å invitere på en personlig og spennende reise til metropolen Istanbul sammen med Per Torssander.

Tid: 1. – 5. mai 2019
Pris: 9 990,- fulltegnet. Mulig ny tur til høsten

Bli med på en reise til Istanbul med kultur, mat og opplevelser i Per Torssanders fotspor. I mer enn 25 år har Per Torssander bodd og arbeidet i Tyrkia. I de senere år har han også vært en av Amerikaspesialisten Nordmanns-Reisers faste reiseledere i hele verden.

På denne spennende reisen vil han vise frem sine egne steder og favoritter både om dagen og kvelden. Lokal mat og drikke er en viktig del av opplevelsen.

Velkommen til en hyggelig helg med Per Torssander til Istanbul.

Vil du bli med Per Torssander på en reise til Istanbul med kultur, mat og opplevelser?
Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din opplevelsesferie!

Dag til dag:

Dag 1
1.mai
Avreise fra Oslo eller Stockholm med Turkish Airlines. Du ankommer Istanbul ca kl 16:00. Herfra kjøres du til området Beyoğlu og sjekker inn på 4* hotell The Peak. Ca kl 19:15 møtes gruppen for informasjon om de kommende dagene og aktivitetene.
Det blir en spasertur på ca 15 minutter til Çiҫek Pasajı, blomsterpassasjen, hvor du begynner med å prøvesmake en Çiğ Köfte fra et gatekjøkken.
Deretter venter en deilig middag på restauranten Huzur. Det blir servert meze (som er en mengde småretter på tyrkisk vis), fisk og frukt til dessert.
Tyrkias nasjonaldrikk er raki og anbefales, men også vinen er god. Av og til er det gateunderholdning med musikk.
Etter middagen kan du velge å spasere tilbake til hotellet eller bli med Per til noen barer i nærheten. Frokost, middag
Dag 2
2. mai
Frokost på hotellet. Ca kl 0900 starter det sightseeing av Istanbul med lokal engelsktalende guide. Høydepunkter hvor det blir brukt en del tid er Sultanahmet Moskeen, også kjent som den Blå Moske, Agia Sofia kirken og Hippodromen monumentet, på tyrkisk Sultanahmet Meydanı. Det var opprinnelig et sirkus bygget i Konstantinopel. I dag er det kun deler av dette som står igjen.
Det blir lunsj i det historiske området og da får du prøve Sulu Yemek som betyr omtrent ”mat i vann”, på en Lokanta (lokalt spisested). Det er ulike smaksfulle gryteretter. Per anbefaler drikken Ayran – en god alkoholfri miks av vann, yoghurt og salt. Ettermiddagen på egen hånd. Her kan du besøke de egyptiske krydderbasarene, Mısır Çarşısı eller gå på shopping i Grand Bazar. I Grand Bazar kan du handle inn verdens dyreste kaviar som kommer fra Iran. Tilbake til hotellet på egen hånd.
Ca kl. 20:00 møtes de som ønsker for å spise middag sammen på en av restaurantene ved Galatabroen (tillegg). Frokost, lunsj
Dag 3
3. mai
Frokost på hotellet. Formiddagen er fri for å gjøre ting på egen hånd. Kanskje en handletur langs gågaten Istiklal Caddesi som ligger nært hotellet frister? Lunsj på egen hånd.
Kl 14:00 treffes de som vil for en tur til et tradisjonelt tyrkisk bad, hammam (tillegg). Det blir besøk i en av byens eldste hammam og her venter en gjennomgang av vask, skylling, avslapning og prikken over i-en, litt oljemassasje. Etter denne behandlingen som varer i omtrent 90 minutter, treffes alle i baren og nyter en iskall forfriskning.  Tilbake på hotellet er det godt med litt hvile.
Om kvelden kan de som ønsker være med til en tradisjonell kjøttrestaurant, hvor de i tillegg til meze byr på forskjellige typer kjøtt som lam, kylling og biff. De ulike rettene skiller på kryddersmak. Etter middagen kan du bli med på en tur til barer i området. Frokost
Dag 4
4. mai
Frokost på hotellet.  Deretter blir det en båttur på Bosporos hvor du får se både den Asiatiske og Europeiske siden av byen fra sjøen. Du får også sett Dolmabahҫe Palace som ligger på den Europeiske siden av Bosporusstredet. Taxi til/fra båtstedene. (Tillegg).
Ettermiddagen på egen hånd. Kanskje en tur til frisør eller ekte barberer frister?
Ca kl 1800 møtes de som ønsker og tar en barrunde til 3-4 barer (tillegg). Deretter blir det avskjedsmiddag med lokale retter på en hyggelig restaurant. Frokost, middag
Dag 5
5. mai
Frokost på hotellet. En rolig morgen på egen hånd og tid til å få de siste inntrykk av denne levende byen. Så er det tid for hjemreise, flyene går ca kl 14:00.

Priser og betingelser:

Fly fra Oslo eller Stockholm, opphold, aktiviteter i henhold til program
Fra SEK  9 990,- per person fra Stockholm
Fra NOK 9 990,- pr person fra Oslo
Minimum 10, maksimum 20 deltagere
Enkeltromstillegg  NOK/SEK 1 500,-


Prisen inkluderer:
• Fly med ett kolli bagasje t/r
• Hotell fire netter med frokost
• En lunsj og to middager
• Transport til/fra flyplassen
• Sightseeing som beskrevet
• Reiseleder Per Torssander fra ankomst Istanbul og under hele oppholdet.
Forbehold:
Vi tar forbehold om minimum 10 deltagere for å gjennomføre turen. Vi tar forbehold om endringer av program grunnet valuta og uforutsette hendelser.


Prisen inkluderer:

  • Oppgitte priser er per person
  • Flyreise
  • Hotellovernatting(er)
  • Transport
  • Sightseeing
  • Reiseleder
Pris Fra 9 990,-
Tid 01-05-2019 - 05-05-2019
Varighet 5 dager

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic