GO UP
MED REISELEDER

Reise til Sicilia med Per Torssander mai 2023

Reiseleder

Tid: 29. april 2023 – 6. mai 2023
Pris: 18 800,- per person i delt dobbeltrom
Prisen inkluderer flyreise t/r, transport på reisemålet, syv netter på 4* hotell med frokost, reiseleder Per Torssander og utflukter i henhold til program.

Vi ønsker å invitere deg med på en personlig og spennende reise til Sicilia sammen med Per Torssander.
Vår reiseleder gjennom flere år tar deg med til et av sine paradis, Sicilia. Her har han bodd i tre år og vil gi deg et innblikk i Sicilias historie, natur og kultur. Gled deg til en spennende reise!

På reisen får du oppleve flotte Taormina, med sin fantastiske utsikt over havet og over vulkanen Etna, Castelmola, historiske Siracusa og Cefalu. Det blir også en tur nesten opp på Etna.
Herlig blanding av vakker natur og historie, og med en engasjert Per Torssander som guide – dette kan ikke bli stort bedre!

Reise til Sicilia med Per Torssander USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Dag 1
Avreise fra Oslo lørdag til Catania. Herfra blir det buss til Taormina. Den vakre byen ligger under Etna, ca 200 meter over havet, og har en strålende utsikt over havet og mot Etna. Taormina er et av de mest fasjonable reisemålene for turister på Sicilia. Byen har i mange år vært et yndet sted for nordboere, også om vinteren da klimaet her er mildt året rundt. Somrene kan bli veldig varme i byen. Mange malere og forfattere bosatte seg her på 1900-tallet og fikk inspirasjon fra naturen rundt. Byens hovedgate har et myldrende folkeliv. Det går det en kabelbane direkte fra sentrum og ned til strendene. I Taormina spilles fortsatt konserter og teaterstykker på det gamle romerske teateret.
Innsjekk på Taormina Park Hotel.
Bli med på velkomstmiddag med Per om du ønsker (ikke inkludert).
Overnatting i Taormina

Dag 2
Deilig frokost på hotellet før en sightseeing i Giardini-Naxos, Forza d’Agro og Savoca. Etter lunsj blir det en vandring i sentrale Taormina.
Resten av dagen er på egen hånd. Et forslag er at du tar taubanen eller lokalbuss ned til Mazzaro og nyter et dypp i Middelhavet.
Samling på hotellet kl 18 til en pubrunde på Corso Umberto, Taorminas hovedgate. De som vil, kan bli med på middag på en lokal restaurant sammen med Per. (ikke inkludert)
Overnatting i Taormina

Dag 3
Deilig frokost på hotellet.
Denne dagen har du til egen disposisjon.
Middag på egen hånd, eller du kan være med Per.
Overnatting i Taormina

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Dag 4
I dag blir det en flott utflukt til Siracusa med lokal engelsktalende guide (inkludert). Byen ble grunnlagt der Oya Ortigia i dag ligger. Her lå en kilde med godt ferskvann som ga innbyggerne tilgang på rent vann. Grekere, romere, normannere og arabere hersket i byen i lenger perioder. På mange steder finner du den dag i dag minner fra disse periodene, arkeologiske områder fra den greske og romerske tid med blant annet amfiteater og palass. Flere av byens kirker minner om 1000-tallets normanniske periode hvor etterkommere etter vikinger i Normandie kom og inntok Syd-Italia og Sicilia.
I dag er det en moderne by som er meget spennende for den som er interessert i historie.
Oya Ortigia, som er byens historiske sentrum og hvor domkirken ligger, byr på et myldrende folkeliv om kvelden. Mange gågater fylles med uteserveringer, bar, restauranter, butikker etc. (mot tillegg)
Middag på egen hånd.
Overnatting i Taormina

Dag 5
I dag kan du bli med til den aktive vulkanen Etna. Å oppleve Sicilia uten å se Etna er nesten umulig. Høyeste punkt på Etna er 3 320 meter over havet. Ta med en varm genser og vindjakke. Gode sko er anbefalt.
Vulkanen hadde sitt siste store utbrudd 2. juni 2019 og er en av de mest aktive vulkanene i Europa. Bussen stopper på parkeringen som ligger på 1 900 meter over havet. Herfra kan du ta taubanen 10 minutter opp til vulkanen og fortsetter derfra med store jeeper og engelsktalende lokal guide opp til 2 900 meter over havet (mot tillegg – bestilles hos reiseleder)
Middag på egen hånd.
Overnatting i Taormina

Dag 6
I dag sjekker du ut av hotellet i Taormina. Nå venter en ny by og store opplevelser.
På vei mot Cefalu får du igjen sett vulkanen Etna. Innsjekk på Artemis Cefalu.
Det blir en liten vandring i området.
Middag på egen hånd eller sammen med Per.
Overnatting i Cefalu

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Dag 7
I dag har du hele dagen til disposisjon.
Alternativt kan reiselederen arrangere en spontan aktiviter, for eksempel en togtur til Palermo.
Om kvelden blir det en pubrunde og deretter middag (mot tillegg).
Overnatting i Cefalu

Dag 8
Buss til flyplassen for avreise fra Palermo.

Vil du være med på en spennende reise til Sicilia?

Kontakt Amerikaspesialiten

 

 

Reisemål Andre reisemål
Bestill

© 2022 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic