GO UP

Rundreise fra Mexico City til Yucatan – Mexicos høydepunkter

Mexicos høydepunkter er rundreisen for deg som vil oppleve kultur og natur i Mexico!

Tid: Hele året
Pris: Fra 12 410,- per person i dobbeltrom
(flyreise kommer i tillegg)

Bli med på en spennende og flott rundreise fra Mexico City til Yucatan. Den starter i Mexico City, hvor du blir kjent med Aztekkulturen. Rundreisen går gjennom høyland og jungel før den avsluttes ved deilige strender. Du vil også oppleve Zapotek- og Mixteckulturene og mayakulturen på Yucatanhalvøya.
Du kan reise når du ønsker og transporten er med gode turistbusser.

Forleng rundreisen med deilige dager i strandparadiset Playa Del Carmen eller Tulum, eller spennende Mexico City.

Høydepunkter:

  • Fantastiske Mexico City med Azteker tempelruinene og Teotihuacan
  • Sierra Madrefjellene
  • De arkeologiske utgravingene i Monte Alban
  • Tuxtla Gutierrez, hovedstaden i staten Chiapas
  • Indianerlandsbyene San Juan Chamula og Zinacantan
  • Palenque – Den sunkne mayabyen i jungelen

Forlengelse med opphold i Playa Del Carmen med valgt antall netter.

Dag til dag-program

Dag 1 Mexico City
Fly fra Norge til Mexico City. På flyplassen i Mexico City blir du møtt og kjørt til hotellet hvor du bor i to netter.

Dag 2 Mexico City
Etter frokost blir det sightseeing som inkluderer noen av Mexico Citys fineste severdigheter. Du besøker Guadeloupe Basilicaen, Azteker tempelruinene, kirken fra den spanske erobringstiden og området rundt Zocalo (sentrumsplassen). Turen går videre til Teotihuacan med Sol- og Måne-pyramidene. Her kan du bruke god tid til å utforske disse flotte og enorme byggverkene til Aztekerne.
Frokost

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser, Rundreise fra Mexico City til Yucatan

Dag 3 Mexico City – Puebla – Oaxaca
Etter tidlig frokost går bussreisen til Puebla. På veien passeres Popocatepetl og Ixtachiuatlvulkanene. Puebla er en historisk by hvor du kan besøke det historiske sentrum. Her kan du se blant annet Rosarioskapellet og katedralen. Deretter fortsetter du med buss over Sierra Madrefjellene til Oaxaca. Overnatting to netter på Hotell Fortin Plaza eller lignende.
Frokost, lunsj

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Dag 4 Oaxaca
Etter frokost besøkes Mitla og de arkeologiske utgravingene i Monte Alban. Zapotekerne bygget på toppen av et fjellplatå med flott utsikt over byen. Monte Alban har spor etter flere kulturer, blant annet Olmekerne, Mixtekerne og Zapotekene. Du ser det imponerende Tuletreet og sentrum av byen. Om ettermiddagen returnerer bussen til Oaxaca og det blir besøk til blant annet Santo Domingokirken og det regionale museet. Oaxaca er kjent for sine hyggelige gater, flotte og fargerike tepper og shoppingmulighetene er gode. Dagsturen tar ca åtte timer. Frokost

Dag 5 Oaxaca – Tuxtla – Gutierrez – San Cristobal de las Casas
Tidlig avreise med fly til Tuxtla Gutierrez, hovedstaden i staten Chiapas. Ved Sumideroparken får du en spennende båttur gjennom Sumiderokløften. Er det tid, kan du få en dukkert. Buss går videre gjennom Chiapa de Corzo til San Cristobal de las Casas for overnatting i to netter. Fly kommer i tillegg. Frokost

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser, Rundreise fra Mexico City til Yucatan

Dag 6 San Cristobal de las Casas
Dagen starter med besøk til indianerlandsbyene San Juan Chamula og Zinacantan. Deretter blir det tid på egen hånd. Amerikaspesialisten anbefaler besøk til markedet, katedralen, Santo Domingokirken og Jademuseet, hvor blant annet en replika av graven til Kong Pakal er utstilt. Fire timers tur. Frokost

Dag 7 San Cristobal de las Casas – Palenque
Bussen kjører over høylandet inn i jungellignende terreng på vei til Palenque. Stopp ved de flotte fossene Agua Azul, hvor du også kan ta en dukkert. Hotell i Palenque. Ca seks timer.
Frokost, middag

Dag 8 Palenque – Villahermosa – Merida
Morgenen kan du bruke til å utforske de arkeologiske utgravningene i Palenque. Palenque kalles også Den sunkne mayabyen i jungelen og er en av de fineste mayabyene. På ettermiddagen kjører bussen til Villahermosa og du flyr til Merida. Fly kommer i tillegg. Frokost

Dag 9 Merida
Merida kalles også den hvite byen. Byen har flotte bygninger og spennende områder som Montejo Avenue, moderlandmonumentet, katedralen og regjeringsbygninger. Om ettermiddagen går turen til mayaruinen Uxmal med sine enorme byggverk og utskjæringer. Det er et imponerende lys og lydshow i ruinene om kvelden. Åtte timers tur. Frokost, middag

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser, Rundreise fra Mexico City til Yucatan

Dag 10 Merida – Playa Del Carmen
Etter frokost går turen til de imponerende ruinene av Chichen Itza, som er preget av både Maya- og Tolteckulturene. Her finner du Kukulkanpyramiden, Jaguartempelet og mange andre interessante steder.

Forlengelse med opphold i Playa Del Carmen med valgt antall netter. Frokost

Ta en opplevelsesrik rundreise fra Mexico City til Yucatan

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr! 

Priser og betingelser:

Avreisedager: Tirsdag, torsdag og lørdag fra Mexico City


Inkluderer hotell, lokal guiding som beskrevet, måltider som beskrevet, buss som beskrevet.
Bussbillett Puebla – Oaxaca i tillegg og flyreisene i programmet.


Fly til/fra og innen Mexico skreddersyr vi slik du ønsker.
Vår ref: Complete Mexico.


Tidsforskjell 
Mexico ligger 7 timer etter oss.


Hva bør man bære med seg
En koffert eller sekk pr person anbefales som bagasje. Du må ha med en liten sekk til dagsturer med plass til kamera, vannflaske og andre ting du vil trenge.


Andre ting du må ha med 
Du trenger også gode sko, vindjakke, varme klær til kveldene – det er kaldt om natten i fjellene, lite medisinskrin, solkrem, myggmiddel, solbriller, leppepomade, lommelykt, badetøy og toalettsaker.


Lommepenger 
Penger til mat som ikke er inkludert og andre utgifter som drikke, klesvask, suvenirer etc. Du må beregne ca $20 pr dag der du skal kjøpe lunsj. Det inkluderer ikke drikke.


Tips 
Tips er ikke obligatorisk, men det er høflig å gi tips når du er fornøyd med service på restauranter og fra guider. Reiselederen vil gi deg råd om dette, men Amerikaspesialisten anbefaler ca 10 % på restauranter og $3 pr dag til reiselederen og til lokale guider og sjåfører. Husk at om du ikke er fornøyd med noe, så er du ikke tvunget til å gi tips.


Det kan være grunner til at turen blir endret utenfor vår kontroll. Vær, veiarbeid etc.


Betaling
Ved betaling innbetales et depositum på 2 500,- som ikke er refunderbart. Restregning vil bli sendt ca 60 dager før avreise.


Reiseforsikring
Alle reisende må ha reiseforsikring


Pass/Visum
Alle reisende må ha gyldig pass. Det er ikke visumplikt til Mexico. På flyet får du et innreiseskjema som skal fylles ut. Reiser du via USA må du ha elektronisk lesbart pass og registrere deg på ESTA – online visumskjema.


Reisemål Mellom-Amerika Mexico

© 2022 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic