GO UP

Rundreise i Sørstatene med minibuss – Deep South and Delta Blues

Pris: Fra 28 960,- per person
Prisen inkluderer: 
Transport i minibuss med liten gruppe,  hotell 10 netter i delt dbl. rom, B&B 1 natt i delt dbl. rom, frokost x 8, en felles middag, profesjonell lokal reiseleder, lokale guider, tilgang til Wi-Fi på buss

Bli med på en fantastisk spennende rundreise i Sørstatene med minibuss. Deep South and Delta Blues går over 12 dager, og det er lagt opp til en liten gruppe med maks 13 personer. Transport i privat minibuss med spesialdesignet henger til bagasje.
Turen har en til to avganger i måneden mellom april og november – spør oss om eksakte datoer.

Rundreise i Sørstatene med minibuss Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,

Bli med tilbake til røttene av amerikansk musikk i Sørstatene, opplev det unike kulturlandskapet og den fascinerende historien som fødte blues, jazz, country og rock ‘n’ roll. Dagene går liksom litt saktere i sør, mens du tilbringer tiden med en kopp søt te eller en mint julep Peppermyntecocktail) og nyter synet og lyden av Music Row i Nashville, Beale Street i Memphis og Bourbon Street i New Orleans. Ta inn historien til Natchez og Houmas House, og nyt autentisk sørlandsk gjestfrihet og mat på ferien i Sørstatene mens du flyter nedover Mississippi på et inkludert elvebåtcruise.

Rundreise i Sørstatene med minibuss Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser


Høydepunkter på Deep South and Delta Blues

Besøk i Houmas House Plantation and Gardens
Mississippi elvebåt middagscruise
To netter i Memphis pluss Elvis’ Graceland Mansion og Beale Street natteliv
Tre netter i New Orleans og Bourbon Streets fargerike musikkscene
Besøk Elvis’ fødested i Tupelo, Mississippi
To netter i Nashville – countrymusikkhovedstaden
Cajun-kultur og mat
Ta Mississippi River Road fra Natchez
Legendariske «Crossroads»

Rundreise i Sørstatene med minibuss USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser


Valgfrie aktiviteter (betales lokalt)
Få med deg andre spennende utflukter og aktiviteter på turen. Det ordner vi ved bestilling.
Prisene er estimert.
Jazzklubber – New Orleans US$10-$20
Grand Ole Opry – Nashville US$19-$90
Sun Studio – Memphis USD 12
Antebellum herskapshus – Natchez US$12-$25
Ryman Auditorium-tur – Nashville US$20-$30
Gibson gitarfabrikk – Memphis USD 10
Ground Zero Blues Club – Clarksdale US$7
Elvis Birthplace Museum, Natchez USD 12
Preservation Hall – New Orleans US$15-$20
Scandalous cocktailtur – New Orleans US$25
Mardi Gras World – New Orleans USD 20
Voodoo & Graveyard-tur – New Orleans US$20
Civil Rights Museum – Memphis USD 15
Country Music Hall of Fame – Nashville US$25-$40
Alligator sumptur – New Orleans US$23-$40
Civil Rights Institute – Birmingham, Alabama USD 12
Delta Blues Museum – Clarksdale USD 10
Johnny Cash Museum – Nashville US$19
Jack Daniel’s Whisky Distillery – Lynchburg US$17-22
Memphis – Graceland Inngang kun US$30
Memphis – Elvis Experience US$43-$48


Prøv en rundreise i Sørstatene med minibuss – Deep South and Delta Blues

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din reise

Dag til dag:

Dag 1

ANKOMST ATLANTA
Velkommen til Atlanta og den sørlige delstaten Georgia. Her starter din Deep South USA-tur. I dag kan du utforske byen, før et kveldsvelkomstmøte kl. 18.00 på hotellet ditt. Ta en vandretur i sentrum av Atlanta og hvis du har lyst på en matbit fra sørstaten, ta turen innom Empire State South.

Dag 2

BIRMINGHAM
I dag går turen vestover inn i Alabama og til statens største by – Birmingham. Denne byen var det primære stedet for Civil Rights Movement og hvor Dr Martin Luther King Jr. begynte sin kampanje for sivil ulydighet. Ta et besøk til Civil Rights Institute for en utmerket introduksjon til regionens historie som er bra å ha med seg når du starter reisen gjennom Sørstatene.

Dag 3

NEW ORLEANS
Nå venter spennende dager i denne fantastiske byen.
Velkommen til den kulturelle smeltedigel i Deep South, New Orleans. Byen er også kjent som «Big Easy», den eklektiske blandingen av europeisk, kreolsk og cajun-kultur manifesterer seg i alle aspekter av arkitekturen, kjøkkenet og musikkscenen. Nyt severdighetene og lydene fra Bourbon Street, slapp av i Garden District og absorber stemningen i det franske kvarteret, også kjent som «The Quarter».

Dag 4

NEW ORLEANS
Byen ble grunnlagt av franske handelsmenn i 1718, det er mange lag med historie i denne byen. Alle attraksjoner kombinert med historien gjør den til en av de mest besøkte byene i USA.

Gå tilbake i tid til da livet var grasiøst sakte og nyt et inkludert middagscruise på Mississippi, spis en deilig lokal matbuffé som er preget av denne sammenblanding av kulturer som til sammen utgjør Louisiana. Kveldene dine i New Orleans er lett å fylle. Nyt noen av de mange liveopptredenene som finner sted hver natt i denne pulserende byen.

 

Dag 5

NEW ORLEANS
Besøk den berømte Preservation Hall hvor de beste jazzmusikere spiller hver kveld for et lite publikum i et intimt miljø – men vær forberedt på å stå i kø! Ta også en tur ut av byen og utforsk elvenes sumpland i Louisiana, hvor du kan dra ut med båt på jakt etter dyreliv.

 

Dag 6

HOUMAS HOUSE PLANTATION AND GARDENS – NATCHEZ
Denne morgenen kan du bli med på et inkludert besøk til Houmas House Plantation and Gardens. Denne antebellum-eiendommen ble fullført i 1828. Her er det 38 dekar med hager, dammer og en majestetisk eikegate. Deretter går turen videre langs elveveien nordover til den aller første etablerte bosetningen ved Mississippi-elven. Den opprinnelige hovedstaden i Mississippi-territoriet, Natchez, var i hjertet av slavehandelen og er fødestedet til Mississippi-elvebåten. Hvorfor ikke ta en vandretur gjennom gatene i Natchez’ historiske distrikt med over 50 antebellum-hjem og historiske kirker. Området «Under the Hill» – gjort kjent av Mark Twain – er verdt et besøk. Eller utforsk en av de mest interessante kirkegårdene i sør. Du overnatter i det historiske Briars B&B som tilbyr sjarmen til «det gamle sør».

Dag 7

CLARKSDALE
I dag går turen til Clarksdale og Hopson Plantation, som er det tidligere hjemmet til den legendariske bluespianisten Pinetop Perkins. Det var også her de testet ut den internasjonale Harvester automatiserte bomullsplukker første gang. Guiden din vil fortelle litt historie, blant annet om systemet med delingsbruk og utviklingen av bomullsindustrien som formet livet for så mange i denne regionen. Clarksdale er også hjemmet til det beryktede «Crossroads», der legenden sier at bluesmusikeren Robert Johnson solgte sjelen sin til djevelen. Inne i byen finner du Delta Blues Museum, en bokstavelig talt blueshelligdom med gjenstander og minner. Her ligger også skuespiller Morgan Freemans Ground Zero Blues Club. Red’s er definitivt verdt et besøk for livemusikk – en autentisk «juke joint» hvor du vil bli fraktet til det virkelige hjertet av Sør!

 

Dag 8

TUPELO – MEMPHIS
Her kan du se den ydmyke begynnelsen av «The King» – det blir nemlig et besøk til fødestedet til Elvis i Tupelo.
Deretter går turen videre inn i Tennessee. Memphis ligger nær Mississippi-elven, og har en lang og fargerik fortid. Legendariske forfedre som Louis Armstrong, Muddy Waters og avdøde B.B. King var med på å sette Beale Street på det musikalske kartet. Et høydepunkt under oppholdet ditt i Memphis er en inkludert utflukt til Graceland, hjemmet til Elvis Presley, som påvirket country, blues og rock ‘n’ roll musikk.

Dag 9

MEMPHIS
Du har også sjansen til å besøke det ikoniske Sun Studio som åpnet i 1950 og er et sted hvor mange flotte navn har vært innom, fra Howlin’ Wolf til Johnny Cash. Besøk også Gibsons gitarfabrikk for å fordype deg fullstendig i den fascinerende musikalske arven til denne byen. Det er også mulighet for å høre på gospelmusikk søndag morgen. Utenom musikken er National Civil Rights Museum som ligger i det tidligere Lorraine Hotel, på stedet der Martin Luther King ble myrdet, vel verdt et besøk.

Dag 10

NASHVILLE
Fra Memphis går veien videre til Nashville – countrymusikkens ubestridte hovedstad. Nashville er hjemmet til Country Music Hall of Fame og den berømte Wildhorse Saloon – og her har du den perfekte muligheten til å prøve litt linedance. Broadway er full av honky-tonks og intime livemusikksteder som spiller ikke bare country, men alle musikksjangre.

Dag 11

NASHVILLE
Nashville er også hovedstaden i Tennessee og statens nest største by etter Memphis. Den ligger på bredden av Cumberland River og ble etablert som en stor elvehavn av nybyggere i 1779.
Nyt av de mange tilgjengelige musikk- og underholdningsalternativene (inngangsavgifter tilkommer). Grand Ole Opry er et anbefalt høydepunkt. Grand Ole Opry House ligger 24 km øst for byen. Bestill før du ankommer, det er ofte fullt.

Dag 12

NASHVILLE – ATLANTA
Turen i dag går mot Atlanta, hvor du har muligheten til å stoppe ved Lynchburg. Her kan du få innføring i Tennessees mest kjente drink ved å ta en omvisning på Jack Daniel’s Whisky Distillery for en servering av sørlig gjestfrihet. Din Deep South USA-tur ender i den moderne metropolen Atlanta, kjent som New York of the South.
Du er på hotellet ved 17-tiden. Vi anbefaler å ta en overnatting etter turen. Alternativt må ditt fly tilbake til Norge ikke gå tidligere enn 21.00.

Priser og betingelser:

Vår ref: USASpes


Reisemål Sørstatene USA

© 2022 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic