booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Skiferie i Aspen Snowmass, USA

Vi skreddersyr din ferie!

Aspen er verdenskjent og vil gi deg en fantastisk skiopplevelse.
Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Skiferie i Aspen Snowmass er perfekt om du ønsker å kombinere uteliv med fantastiske skimuligheter. Aspen er et eldorado for deg som vil kjøre på ski, og har mange muligheter for skikjørere, snowboardere og for deg som vil prøve andre vinteraktiviteter. Her har du familievennlige løyper, carvingbakker og supre muligheter for offpiste.

Aspen etablerte seg som ski-entusiastenes mekka like etter den 2. verdenskrig og er i dag en av verdens mest berømte skisteder.
Aspen har det meste… kjendiser, utsøkte restauranter, luksuriøse hotell, livlig after-ski med topp underholdning, lekre forretninger og fire fjell med imponerende skiområder.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Snowmass er det største området med bakker som passer godt for familier. Aspen Mountain, også kalt Ajax, og Aspen Highland er langt mer utfordrende. Det fjerde, Buttermilk, har noen av USAs beste løyper for nybegynnere. Det er gratis skibuss mellom områdene og til byen på kveldstid om du ikke bor i sentrum.

Snowmass Village er en liten landsby som ligger i enden av skiområdet Snowmass, og 13 km fra Aspen. Her finner du et godt utvalg av hyggelige restauranter og barer. Dette er en fint alternativ hvis du ønsker å tilbringe mye av ferien din i løypene på Snowmass.

Aspen er en tidligere sølvgruveby i fjellene i Colorado. Det ble grunnlagt av gruvearbeidere i 1879 og het opprinnelig Ute City, etter Ute-indianerne som bodde i området. Navnet Aspen ble valgt i 1880.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Aspen hadde sitt høydepunkt i løpet av perioden med sølvutvinningen. Det ble bygget skoler, banker, kirker, et operahus og Aspen hadde en befolkning på 15 000 personer. Så kom sølv-krakket i 1893. Og befolkningen forsvant, det var kun 700 personer igjen i 1930. Noen av bygningene fra denne tiden, som Wheeler Opera House og Hotel Jerome består. I tillegg er sykehuset, som ble oppført i 1891, fremdeles i drift.

På midten av 1930-tallet så skientusiaster på Aspen som et mulig skianlegg. Planene deres ble avbrutt av andre verdenskrig, men hæren trente en fjelldivisjon i nærheten av Aspen, og skisoldatene ble imponert over føret. Etter krigen kom flere av dem tilbake og begynte å kjøpe land- og gruverettigheter med den hensikt å starte et skiområde.

Byen fikk et stort løft når industrimannen Walter Paepcke fra Chicago investerte i Aspen, og sommeren 1949 organiserte han Goethe Bicentennial Convocations, den første begivenheten i regien til Aspen Institute for Humanistic Studies. Walter og kona Elizabeth startet også Aspen Music Festival og International Design Conference.

Den lengste stolheisen i verden ble bygget på Aspen Mountain, og i 1950 var Aspen vertskap for verdensmesterskapet i slalom. Aspen er nå et av verdens fremste skianlegg.

Felles skipass gjelder både i Aspen, Snowmass, Highlands og Buttermilk, og gir deg spennende nye muligheter hver dag.
De fire skiområdene ligger ikke mer enn 25 minutter fra hverandre og med gratisbuss mellom stedene er det ikke noe problem å ta seg frem. I tillegg fraktes skiene dine mellom skiområdene, slik at du ikke selv trenger å passe på det.
En skiferie i Aspen går garantert ikke i glemmeboken.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Her finner du to ulike forslag på fine hoteller:

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usaNordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

The Molly Gibson Hotel
The Molly Gibson Hotel ligger ved hovedgaten, med gangavstand til shopping og restauranter. Skibuss til alle fire fjellene rett utenfor. Afterski vin og ost hver dag. Hotellet har 53 rom, utendørs oppvarmet basseng og boblebad, wifi. På rommene er det minibar, kjøleskap og kaffe/te. King Rooms har også peis eller jacuzzi. Gratis parkering.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usaNordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Limelight Hotel
Limeligh Hotel ligger i hjertet av Aspen og har 126 store rom og suiter. Med konseptet Modern Luxury er det et unikt hotell i byen. Her kan du nyte en drink på en av de to takterrassene. Oppvarmet svømmebasseng, to boblebad, bar og treningsrom. Det serveres mat i bar/lounge som er et ettertraktet sted å tilbringe tid etter en god dag på ski.
Rommene har kaffe/tekoker, kjøleskap og mikrobølgeovn. Superiorrommene har peis og flott utsikt. Parkering mot betaling. Hotellet må oppleves!

Felles skipass (4 Mountain Pass) gjelder både i Aspen, Snowmass, Highlands og Buttermilk, og gir spennende nye muligheter hver dag. De fire skiområdene ligger ikke mer enn 25 minutter fra hverandre og med gratisbussen er det ikke noe problem å ta seg frem. Mellom kl 0800 og 1630 går bussen mellom de fire skiområdene og Aspen, innen Aspen er det også gratis buss om kveldene.

Mellom Aspen og Snowmass må du om kvelden betale noe. Vil du ha natteliv bør du bo i Aspen. Snowmass er stedet for familier – her bor du nærmest bakkene. Spesielt i Snowmass er det en rekke spisesteder i bakkene.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Aspen Snowmass omfatter fire skiområder
Snowmass, Aspen Mountain, Aspen Highlands og Buttermilk. Området har terreng for alle typer skikjørere.
Aspen Ski Company er opptatt av å være samfunnsansvarlig og tror på å gjøre ting “The Aspen Way”, det riktige for samfunnet, de besøkende og miljøet.
Aspen Snowmass er et opprinnelige, moderne fjellsted: den viktigste historien om ski i Nord-Amerika; et kulturelt knutepunkt, en intellektuell sentrum, et treningsmekka, en hovedstad av mat og en bastion av kunsten. Kort sagt, et unikt sted som skaper den ultimate gjesteopplevelsen ved å blanda høy standard med liten småbysjarm.

Aspen Mountain (Ajax Mountain for de lokale) har gondol som tar 18 minutter til toppen, og fra de fleste bosteder i Aspen er det kort vei til gondolen. På baksiden av Aspen Mountain er det også perfekt for pudderkjøring – det går egne snowcat-turer.
Aspen Highlands er innbyggernes favoritt med færre mennesker, flott utsikt på toppen og utfordrende løyper.
Snowmass er det største skiområdet – her kan du oppleve nye bakker hele tiden. Perfekt for alle aldre med terrengparker og pipes.
Buttermilk er det mest familievennlige stedet. Her har også ESPN X-games blitt arrangert. Her er det en superpipe og flott terrengpark. Buttermilk ligger 10 minutter fra Aspen.

Vil du prøve skiferie i Aspen?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr

Priser og betingelser:

Dette er fleksible pakkeløsninger som ikke krever påmelding til bestemte datoer. Du velger selv når du reiser og hvor lenge blir borte. Dette betyr også at prisene ikke kan garanteres for den perioden du ønsker å reise. Kontakt oss for flere alternativer.


Vi lager en pakke med fly, hotell og heiskort.


 


ASPEN MOUNTAIN (Ajax Mountain)
Sesong: Fra ca 25. november – midten av april


Antall heiser 8 inkl. en gondol
Kapasitet 10.750 pr time
Høyde over havet 2422 m ved foten av fjellet, 3418 m på toppen
Høydemeter 996 m
Antall nedfarter 76, totalt 103 km, lengste bakke 4.83km
Vanskelighetsgrad: Enkel 0%, litt vanskelig 48%, vanskelig 26%, ekspert 26

Aspen Highlands
Sesong fra ca 10. desember – 20. april


Antall heiser 5
Kapasitet 6.500 pr time
Høyde over havet 2451 m ved foten av fjellet, 3559 m på toppen
Høydemeter 1108 m
Antall nedfarter 118,  totalt 135 km. Lengste bakke 5.6 km
Vanskelighetsgrad: Enkel 18%, litt vanskelig 30%, vanskelig 16%, ekspert 36

Buttermilk Mountain
Sesong: 10. desember – 8. april


Antall heiser 8
Kapasitet 8.400 pr time
Høyde over havet 2399 m ved foten av fjellet, 3018 m på toppen
Høydemeter 619 m
Antall nedfarter 44, totalt 34 km, lengste bakke 4.83km
Vanskelighetsgrad: Enkel 35%, litt vanskelig 39%, vanskelig 26%
Terrengparker 7 hvor Buttermilk Park har over 100 aktiviteter med X game slopestyle bane og superpipe

Snowmass
Sesong: ca 20. november – midten av april


Antall heiser 21
Kapasitet 31.080
Høyde over havet 2473 m ved foten av fjellet, 3813 m på toppen
Høydemeter 1343 m
Antall nedfarter 91, totalt 237 km, lengste bakke 8,5 km
Vanskelighetsgrad: Enkel: 6%, litt vanskelig 50%, vanskelig 12%, ekspert 32%
Terrengparker 3 terrengparker og en superpipe

 


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,