GO UP
MED REISELEDER

Vandretur i Canadiske Rocky Mountains

Fantastiske fjell, dyreliv og opplevelser du sjelden vil glemme!

10 netter/11 dager
Tid: 09. – 21. august 2019
Pris: 32 900,- inkludert flyreise, hoteller og guide

Bli med på en herlig vandretur i Canadiske Rocky Mountains som tar deg til noen av Canadas mest ettertraktede fjellområder. Her kan du gå flotte turer. Turene tilpasses alle, og vi tilrettelegger for både korte og lengre turer etter ønske. I august kan du fortsatt nyte deilige sommerdager med litt lavere temperatur.

Canadiske Rockies er fantastisk for fotturer. Her vil du oppleve et rikt dyreliv, flotte fjell og enger. Guiden er med på alle turene og vil berike reisen med kunnskap om land, folk, natur og dyreliv. Med Icelandair går turen til Edmonton, hvor turen starter med en overnatting på hotell. Så går turen til Jasper nasjonalpark hvor du kan nyte praktfull natur, fjell og vidder og få besøkende. På turen lages lunsj i fellesskap og alle kan delta i forskjellige felles aktiviteter.

I Jasper kan du også ta Jasper Sky Tram til toppen av fjellet. Et bad i Miette varme kilder kan kanskje også friste. I Athabascaelven er det muligheter for rafting.

Fra Jasper går turen til praktfulle Lake Louise og Banff nasjonalpark, en av de mest ettertraktede nasjonalparkene i Canada. Turen følger Icefield Parkway og det blir mulighet for å gå på Colombia Icefield.

Så fortsetter reisen over The Rockies til Revelstoke – en tur som går gjennom Glacier nasjonalpark og Rogers Pass. Whistler er neste stopp. Whistler er det mest populære skistedet i Canada. På sommerstid byr byen på mange aktiviteter, inkludert ski på isbreen og mountainbike.

Med tre gondoler som dekker både Blackcomb og Whistlerfjellene får du sett og opplevd den praktfulle naturen.

Siste natt tilbringes i Vancouver – en flott by. I finvær kan du ta en sykkeltur i byen, og et besøk til byens store uteområde, Stanley park, hører med.

Ønsker du å utvide med flere dager i Canada må du gi beskjed ved bestilling. Vi bruker minibuss som tar minimum 10, maksimum 12 personer på reisen.

Vil du være med på en vandretur i Canadiske Rocky Mountains?
Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr! 

Reiserute:

Dag Sted Hotell
10. august Ankomst Edmonton Coast Edmonton Plaza Hotel
11 – 13. august Jasper Nasjonalpark Pine bungalows
13 – 16. august Lake Louise Mountaineer Lodge
16 – 17. august Revelstoke Glacier House Lodge
17-19. august Whistler Listel Hotel
19 – 20. august Vancouver Rosedale on Robson

 

Dag til dag:

Dag 1

Norge – Edmonton

Ved ankomst Edmonton med Icelandair fra Reykjavik kl 1720 er det transport til hotellet. Her blir det en liten samling for å snakke om program og opplegg før natten. Det er greit å finne ut hvilke nivå de forskjellige i gruppen har slik at dagene kan planlegges.

Dag 2

Edmonton – Jasper

Tidlig avreise. Med tidsdifferansen på 8 timer er alle tidlig våkne og turen til Jasper begynner.  Turen på 365 km går raskt gjennom landskap med prærie før man nærmer seg majestetiske Rocky Mountains.

Jasper Nasjonalpark er en av de flotteste og den største i Canada. Et unikt skisted om vinteren og om sommeren et utgangspunkt for flotte fjellturer. Terrenget er variert etter hvor man går, våre turer vil tilpasses ønsker, men fjellturer blir det i et nydelig terreng med blomsterenger, fjelltopper og flate platåer. I nasjonalparken bor det mange bjørn og skilt med informasjon om hvordan man skal te seg er det flere av i parken. Dyr som elg, hjort og tykkhornsau kan man også se i parken.
Her bor vi ved Athabasca elven, ca 25. min å gå fra byen, og hvor man kan nyte naturen. Med ankomst utpå dagen vil ha en kortere tur, muligens en tur med gondol til toppen av fjellet og tur derfra.  Den flotte utsikten over Athabasca dalen er en nytelse.

Dag 3

Jasper

En hel dag til fottur! Matpakker lages og termos og vannflaske må med! Dagens tur legges opp til å kunne gjøres kort eller lang, avhengig av ønske. Inntil 500 høydemeter kan være aktuelt.

Dag 4

Jasper – Lake Louise

Nok en opplevelsesrik dag som starter med kjøretur mot Lake Louise, totalt 232 km. Turen går over Icefield Parkway  hvor det også er fine turer. I løpet av dagen tar vi to turer med maksimum 400 høydemeter. Den ene er på Columbia isbreen som er en attraksjon. Ankomst Lake Louise om kvelden og du kan nyte fantastisk utsikt mot fjell opp til 3500 moh.

Dag 5

Lake Louise og Banff Nasjonalpark

Med to dager i Lake Louise vil turen bli delt mellom Banff Nasjonalpark og fjellene rundt Lake Louise.  Turene vi velger vil maksimum være på 600 høydemeter, om noen «klatrere» er med er det også flere valg som er brattere. Med fantastiske fjell og nydelige vann farget av isbreene, er det noen av de beste turområdene du kan tenke deg. Stier gjennom skog, over enger og fjellplatåer byr på utfordringer og naturopplevelser av de sjeldne. Hver dag pakkes sekken med matpakke, vann og termos, og ikke glem kamera. Det vil også være muligheter for kajakkpadling om noen ønsker det som alternativ.

Dag 6

Lake Louise og Banff Nasjonalpark.

Dag 7

Lake Louise – Revelstoke

Turen går langs Trans Canadian Highway over fjellene, ca 235 km til Revelstoke. På veien passeres Rogers Pass som er et historisk landemerke. Her kan man gå tur langs den nedlagte jernbanelinjen som gikk her fra 1885 og knyttet vestlige og østlige Canada sammen.  Det mulig å se fjellgeit og svartbjørn og det er et naturlig stopp for turer og felles lunsj.

Revelstoke  er et ettertraktet skisted med puddersnø og off piste om vinteren og med flotte fjellområder for turer om sommeren. Byen med 7500 innbyggere er hyggelig og middag på en av byens hyggelige steder hører med.

Dag 8

Revelstoke – Whistler

Den lengste kjøreturen er denne dagen. Det er 510 km til Whistler, men det er flott utsikt over fjell og daler, og på veien stopp for picnic lunsj som lages sammen.  Med hotell midt i Whistler er det lett å komme seg rundt og også å finne spisesteder

Dag 9

Whistler

Med flotte gondoler som tar en opp på fjellene er det duket for en opplevelsesrik fottur. Whistler ligger i Coast Mountain fjellkjeden og er ikke del av Rocky Mountains.  Whistler og Blackcomb fjellene har begge gondol, og det er også gondol mellom fjelltoppene. Med en gang man er oppe er det flott fjellterreng og dagen byr på heldagstur. Vi anbefaler også å ta gondolen mellom Blackcomb og Whistler fjellene som avslutning på dagen. Dagstur tilrettelegges etter vær og vind, det er også mulig å gå ned fra fjellet om man ønsker.  Dyreliv finner du også her, av og til kan man også se bjørn fra gondolen. Smådyr som murmeldyr ser man mye av og hjort og ørn er stadig å se.

Dag 10

Whistler – Vancouver

Siste dag møter man kysten og naturen er helt annerledes. På veien mot Vancouver ser man ofte «Bald Eagle», hvithode havørn, så hold utkikk etter denne særegne ørnen. Så er man i storbyen Vancouver etter fantastiske naturopplevelser i fjellene. Byen syder av liv sommerstid, med travle gater, unike utesteder og flotte parker. Hotellet Robsdale on Robson ligger i sentrum, og vi anbefaler å leie sykler for å komme litt rundt. Byen er spesielt sykkelvennlig og du får sett masse.

Dag 11

Vancouver – hjemreise

Hele morgenen er åpen til å hygge seg i byen før flyet tilbake går kl 1900 om kvelden.

Dag 12

Ankomst Norge

Priser og betingelser:

Dobbeltrom  32 900,-
Enkeltrom 43 400,-


Dette er inkludert på reisen:


  • Fly Oslo – Edmonton med retur fra Vancouver med Icelandair. Inkluderer ett kolli bagasje a 23 kg. Mat må bestilles i tillegg.
  • 3-4* hotell med frokost i 10 netter
  • All transport fra ankomst til avreise
  • Nasjonalparkavgifter
  • Whistler 2 peak heiskort en dag
  • Engelsktalende lokal guide og sjåfør

Dette er ikke inkludert:
Måltider som ikke er spesifisert
Tilleggsaktiviteter som sykling, rafting mm
Tips til guider og sjåfør


Hva må du ha med
Det er viktig å ha riktig tøy. Du kan oppleve alt fra minusgrader om natten til borti 30 varmegrader. Beregn derfor lag på lag og kle deg som om du skal på vandretur i norske fjell.
Vi anbefaler å ha med fjellsko, ta også med vanlige joggesko. Solen er sterk – ha med høy solfaktor. Regntøy anbefales også. Godt humør er viktig. Alle må delta i felles arrangement av lunsjer, bagasjepakking mm. En tursekk må til.
Tips til sjåfør/guider er ikke inkludert.
Vår ref A/


Prisen inkluderer:

  • Oppgitte priser er per person
  • Flyreise
  • Hotellovernatting(er)
  • Transport
Reisemål Canada
Pris Fra 32 900,-
Tid 09-08-2019 - 21-08-2019
Varighet 13 dager
Bestill

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic