GO UP

Vandretur i vestlige nasjonalparker

Har du et spørsmål om denne turen?

Tid: Mai til desember
Pris på forespørsel

Bli med på en spennende 14 dagers vandretur i vestlige nasjonalparker – fra Las Vegas. Fantastiske vandringer! Her kommer du til steder få turister har vært før deg!

Oppdag de berømte nasjonalparkene i det vestlige USA. På denne unike turen vil du se alle høydepunktene og utforske skjulte perler. Du får god tid i hver park. Den lille vanen gir deg tilgang til spesielle steder som er stengt for store busser. Yosemite, Bryce Canyon, Zion, Grand Canyon,
Monument Valley, Las Vegas og San Francisco venter på deg på denne reisen.
Det er også tid til å teste ut parkene med jeep, flåte eller hest.
Om natten bor du på sentralt beliggende hotell i nasjonalparkene eller i nærheten til inngangen til parkene. I tillegg får du prøvet ut teltlivet i noen netter. Du bor i telthytter”, som er rustikke hytter med senger og sengetøy, betonggulv, men lerretsvegger.

Kanskje du får se bjørn og coyoter på veien. Dette er turen for deg som er eventyrlysten og glad i natur.
Vandreturen kan også tas motsatt vei.

Vandretur i vestlige nasjonalparker Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Høydepunkter:

  • Zion
  • Las Vegas
  • San Francisco
  • Yosemite
  • Death Valley
  • Grand Canyon
  • Page/Lake Powell
  • Monument Valley
  • Bryce

Vil du kombinere med opphold i Las Vegas, San Francisco eller andre opplevelser i USA? Vi hjelper deg å skreddersy din drømmeferie, inkludert fly og opphold.

Vil du være med på vandretur i vestlige nasjonalparker?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr!

Har du et spørsmål om denne turen?

Dag til dag:

Dag 1

Las Vegas
Hotel La Quinta eller lignende

Dag 2

Skjulte stier og dinotracks ved Snow Canyon State Park
Guiden ønsker deg velkommen på hotellet. Deretter kjører dere til St George like i nærheten. Du vandrer over vakker glatt stein og forbi en lavatube. Ta en titt på de bemerkelsesverdige dinosaurfotavtrykkene (inngang inkludert). Hotell Ramada St George eller lignende 3-stjerners, en natt. Frokost og lunsj
Kjøretid: 160 km eller 2 timer
Lava Tube loop: 2-3 timer, ca. 5 km / 5 km, høydeforskjell: +/- 100 moh

Dag 3

Fottur i Zion 
En av Vestens mest ikoniske fotturer er Angel’s Landing i Zion National Park, som er kjent for sine mørke røde sandsteinstårn skåret ut av Virgin River.
Du går til Angel’s Landing, en enorm sandsteinmonolitt som stiger over den smale dalen til Virgin River. Uforglemmelig utsikt. Hvis du ønsker det, kan du gå helt til toppen. Om tiden tillater det, kan du vil vade gjennom de berømte smale gangene på Virgin River.
Bryce View Lodge eller lignende 3-stjerners, 2 netter. Frokost og lunsj
Kjøretid: 190 km eller 2 timer
Angel’s Landing: 4-5 timer, ca. 8 km, høydeforskjell: +/- 450 moh
Smal: 1-2 timer, ca. 2-3 miles / 3-5 km, høyde forskjell: +/- 0 moh

Dag 4

Bryce Canyon
For mange besøkende rangerer Bryce Canyon blant de spesielt vakre parker i USA. Du har hele dagen til å nyte denne fantastiske parken. Gå på turstier gjennom røde og rosa steintårn som lyser i sollyset. Fargekontrastene mellom de røde bergartene, grønne furuer og blå himmel gleder enhver fotograf og naturelsker.
De som ønsker å utforske formasjonene på hesteryggen kan gjøre det (ikke inkludert, ca $ 65). Vi anbefaler soloppgang eller solnedgang i denne vakre parken.
Queens Garden / Peek-A-Boo Loop: 5 timer, ca. 13 km, høydeforskjell: +/- 300 moh
Ytterligere turer er tilgjengelige
Frokost og lunsj

Dag 5

Horseshoe Bend og Antelope Canyon
Vi drar tidlig mot Page. Det har du sjansen til å besøk Antelope Canyon (valgfri ca $ 70) og gå til Horseshoe Bend. Om tiden tillater det, kan du ta en båttur på Lake Powell mot betaling. Quality Inn Page eller lignende 3-stjerners, 1 natt. Frokost og lunsj
Kjøretid: 240 km eller 3 timer

Dag 6

Monument Valley med Navajo indianere
Etter en kjøretur kommer du til den verdensberømte Monument Valley hvor Navajo-stammen har sitt reservat. Her stiger kjempestore stein-monolitter opp mot himmelen og gir deg fantastiske fotomuligheter. I flere tiår området har blitt brukt av Hollywood som filmbakteppe. Vi anbefaler en uforglemmelig jeeptur med Navajos gjennom dalen (ikke inkludert, ca. 70 dollar) til skjulte perler som “Ear of the Vind ”og“ Big Hogan ”. På ettermiddagen settes kursen mot Grand Canyon gjennom Painted Desert. Det blir stopp for å se severdigheter på østkanten og forhåpentligvis en imponerende solnedgang. Det hyggelige hotellet ligger ved inngangen til parken. Red Feather Lodge eller liknende 3 stjerner, 2 netter. Frokost og lunsj
Kjøretid: 450 km eller 5 timer

Dag 7

Grand Canyon
Du har hele dagen til å utforske dette fantastiske stedet. Grand Canyon er et UNESCOs verdensarvsted og selv om mange turister besøker området, er det få som finner stiene i området. Hvis du foretrekker det, kan du gå ned i canyonen til Plateau Point eller gå langs West Rim, hvor det er en utrolig utsikt. Fantastisk solnedgang.
(Fotturer i Grand Canyon nasjonalpark er uten guiding på grunn av tillatelsesbestemmelser.)
Kaibab Ridge: 3-4 timer, ca. 5 km, høydeforskjell: +/- 300 moh
Plateau Point: 8-12 timer, ca. 20 km, høydeforskjell: +/- 1150 moh
Fottur langs kanten: opptil 4 timer, opptil 13 km, høydeforskjell: +/- 50 moh
Frokost og lunsj

Dag 8

Gjennom ørkenen
Om morgenen har du muligheten til en fantastisk helikopterflyging over Grand Canyon (ikke inkludert, flyreiser starter på ca $ 180). Så går turen via Route 66 gjennom den varme ørkenen i Nevada. Hotellet ligger nær inngangen til Death Valley Nasjonalpark (NP). Longstreet Casino (3-stjerners) eller lignende, 1 natt.
Kjøretid: 500 km eller 5 timer
Frokost og lunsj

Dag 9

Through the Valley of Death
Etter en kort kjøretur kommer du til Death Valley NP. Denne nasjonalparken står i sterk kontrast til nasjonalparkene i Utah med sine utrolige farger i stein og sand i et ugjestmildt område. Her møter du ekstreme værforhold og temperaturer, da dette er en av varmeste steder på jorden. Om sommeren kan temperaturene være nå 50 grader Celcius. Death Valley har den laveste beliggenheten på den vestlige halvkule – 100 under havoverflaten. Utforsk de gyldne sanddynene som står i kontrast til brune og svarte åssider, Badwater med de giftige kildene, Devil’s Golf Course dannet av saltforekomster og de fargerike formasjonene på Zabriske Point.
Om temperaturen tillater det, kan du vandre gjennom “Badlands”. Om ettermiddagen fortsetter turen langs den 4 400 meter lange åskammen på Sierra-fjellene til Mammoth.
Sierra Lodge eller lignende (2-3 stjerner), 1 natt.
Kjøretid: 400 km eller 4 timer
Badlands: 2-3 timer, ca. 5 km, høydeforskjell: +/- 200 moh
Frokost og lunsj

Dag 10

Mono Lake, Bodie State Park (SP) og fotturer i Tuolumne Meadows
Om morgenen kan du utforske Mono Lake, en av verdens eldste innsjøer. Mono Lake er kjent for sin hvite Tufa-tårn dannet av varme kilder. Reisen fortsetter til Bodie State Park, en av de mest kjente spøkelsesbyer i Vesten. Det ser ut til at hele byen ble plutselig forlatt for 150 år siden med alle eiendeler stående.
Til slutt går turen opp Tioga Pass og over toppen av Sierra Nevada-fjellene på 3030 meter og til Yosemite NP. Tiden og været styrer om det blir vandring til toppen av Lembert Dome, der du har en flott utsikt over Tuolumne Meadow. Overnattingsstedet er i hjertet av Yosemite Valley i Curry Village. Herfra foregår alle aktivitetene i dalen. Det er også her alle fotturene starter.
Du tilbringer to netter i “telthytter”, som er rustikke hytter med senger og sengetøy, betonggulv, men lerretsvegger. Felles bad. Perfekt beliggenhet for deg som vil gå til Half Dome.
2 netter
Kjøretid: 280 km eller 4 timer
Lembert Dome: 3 timer, ca. 8 km, høydeforskjell: +/- 300 moh
Frokost og lunsj

Dag 11

Utforsk Yosemite til fots, bjørnespotting
Overnattingen er i parkens kjerne. Skal du gå til Half Dome, drar du klokken 6 om morgenen. Resten av gruppen tar en roligere morgen og kjører opp til Glacier Point, det mest imponerende utsiktspunktet i parken. Herfra kan du beundre dalen og de bratte veggene til Half Dome. Fra Glacier Point kan du velge tre ulike turer med varierende vanskelighetsgrad. To går ned til dalen og en er en spasertur langs kanten av dalen. Vi anbefaler at du på ettermiddagen leier en sykkel og besøker fossene, eller en flåtetur ned elven Merced på en varm dag. Om kvelden kan du se etter bjørner og coyoter i eplelundene.
Panorama Trail fra Glacier Point: 4-6 timer, ca. 12 km, høydeforskjell: + 200 m / -900 moh
Four Mile Trail: 4-5 timer, ca. 10 km, høydeforskjell: -900 moh
Sentinel Dome & Taft Point Loop: ca. 4 timer, ca. 10 km, høydeforskjell: +/- 200 moh
Half Dome: 8-10 timer, ca. 20 km / 20 km, høydeforskjell: +/- 1500 moh
Frokost og lunsj

Dag 12

Giant Sequoias
Om morgenen drar vi mot de fantastiske giganttrærne Sequoia hvor det blir en rolig spasertur gjennom en fantastisk skog av disse gamle kjemper. Så forlates parken og kursen settes mot
San Francisco, ved bredden av Stillehavet. Her kan du gå over den berømte Golden Gate Bridge. Hotellet er sentralt plassert.
Whitcomb Hotel eller lignende 3-stjerners, 2 netter
Kjøretid: 400 km eller 4-5 timer
Frokost og lunsj

Dag 13

San Francisco
Om morgenen utforskes byen til fots og med taubane, Union Square, Chinatown og Fisherman’s Wharf. Sist, men ikke minst, nyt en fantastisk utsikt fra Coit Tower. Du får en dags
pass på taubanen slik at du kan utforske byen på ettermiddagen på egen hånd. Vi anbefaler også et cruise i bukta, en omvisning på Alcatraz, eller en fergetur til Sausalito
Bytur: ca. 3-4 timer, ca. 4-7 km, høydeforskjell: +/- 100 moh
Frokost og lunsj

Dag 14

Avreise

Priser og betingelser:

Inkludert
• Alle turene blir guidet av fagkyndige flerspråklige turledere
• Alle fotturer blir guidet, bortsett fra enveiskjøring eller fotturer i Grand Canyon National Park
• Transport i van med plass til 15 personer, med eller uten henger, avhengig av gruppestørrelse
• Inngangspenger til nasjonalparker og Monument Valley
• Dagspass med taubane
• 11 netters hotellovernatting på 3-stjerners hotell, 2 netter i teltkabiner i Yosemite Valley / Curry Village med felles bad
• 13 frokoster (hver morgen) – hovedsakelig kontinental frokost (kald) og litt varm frokost
• 12 selvlagde pikniklunsjer (brød, kjøttpålegg, oster, snacks, frukt)


 


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,