GO UP

Vennetur til Transilvania

Fantastiske Transilvania – forbundet med myter og overtro!

Hvorfor ikke prøve en vennetur til Transilvania – dette fantastiske området i fjellene i Romania? Eller gjøre dette til en firmatur som ikke vil bli glemt med de første.

Vennetur til Transilvania, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usaTransilvania ligger i fjellene i Romania – som fremdeles er et uoppdaget land. Her finner du små landsbyer, slottet til den fryktede Dracula, Castle Peles som har blitt brukt som kulisse til utallige romantiske filmer. Du kan også reise på skiferie til Transilvania. Her er det flotte bakker og bra hotell – og til en meget gunstig pris! Kombiner gjerne med noen dager i Bucuresti.

Byen Brasov er et naturlig sentrum. Her er det et flott torg omkranset av gamle middelalderbygninger. Bra uteliv om du er ute etter det, og mange fine restauranter.

Castle Bran – Draculas slott, kan by på hemmelige ganger og spennende historie. På torget nedenfor slottet kan du smake på de lokale pølsene og kanskje kjøpe med deg en flaske Dracula rødvin.

Hvorfor ikke prøve en bjørnesafari?  Det er rundt 5 000 bjørner som streifer rundt i skogene i Romania. Gjennom naturforvaltningen i Transilvania, som eier flere observasjonshytter, kan du få innblikk i hvordan de ville bjørnene lever.

Det sies at Dracula ble født i festningsbyen Sighisoara i 1431. Her kan du nyte en lunsj på markedsplassen ved elven Mures.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usaI regionen Maramures kan du se på gamle trekirker som står på UNESCOs verdensarvliste.
Besøk også den fine kirkegården Merry Cemetery i Sapanta på grensen til Ukraina. Her kan du beundre flotte fargerike gravstener.

Castle Peles ble bygget til Kong Carol I i 1875 som et sommersted. Her kan du nyte slottet, naturen og en god lunsj. Rundt deg finnes plakater som advarer deg mot bjørner. I bodene finner du hjemmestrikkede gensere og andre lokale varer.

Storbyen Bucuresti er en liten skatt. Her er det en koselig gammel bydel med små, trange gågater. Det er mange restauranter og butikker. Bucuresti egner seg perfekt for en storbyweekend med det lille ekstra.

Her finner du forslag til program hvor vi beregner tre overnattinger.

Dag 1
Ankomst Bucuresti flyplass ettermiddag.
Transport umiddelbart til Brasov med et bekvemmelighets-stopp underveis.
Beregnet ankomst hotel i Brasov gamleby 19:00-19:30. Kvelden til fri disposisjon.

Dag 2
Frokost og formiddagen til fri disposisjon frem til avreise kl 13:00. Avreise med buss til Castle Bran ( Draculas Slott).
Det forventes at dere er tilbake på hotellet etter denne utflukten ca 17:00-17.30. Felles middag i en kjeller-restaurant i gamlebyen ca kl 20:00

Dag 3
Frokost, utsjekking og avreise ca kl 10.00.
Stopp for å ta en titt på eventyrslottet Peles i alpinbyen Sinaia før dere fortsetter videre til hotellet i sentrum av Bucuresti med forventet ankomst ca kl 14:00.
Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Dag 4
Frokost og utsjekking fra hotellet 11:30.
Byrundtur med lokal guide og besøk i Palace of Parliament ( verdens nest største bygning ).
Byrundturen avsluttes  på flyplassen på ettermiddagen.

Reisen inkluderer:
Transport i luftkondisjonert turistbuss fra ankomst dag en til avreise dag fire.
To overnattinger Brasov ( Drachenhaus 3 *+ ) inkludert frokost
En overnatting Bucuresti ( Novotel 4 *) inkludert frokost (ett av Bucurestis beste og mest populære hotell)
Middag ( biff på varme stener) fredag
Entry fee: Castle Bran ( Draculas  Slott ) og Palace of Parliament
Lokal engelsktalende guide Bucuresti søndag

Prisoverslag:
Ca KUN 7 600,- per person inkl flyreise, alle transporter, guidede turer og middag en dag.
+ 2 200,- for de som ønsker enkeltrom

Les hvordan du kan bo som en greve i Romania

Vil du prøve en vennetur til Transilvania? Kontakt Amerikaspesialisten

Prisen inkluderer:

  • Flyreise
  • Hotellovernatting(er)
  • Transport
  • Sightseeing
  • Reiseleder
Reisemål Europa
Pris Fra 7 600,-

Transportform:

© 2021 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic