GO UP

5 spennende mattips fra Bahamas

Publisert 21.01.19

Her presenterer vi 5 spennende mattips fra Bahamas. Bahamas er mest kjent for sine fantastiske strender, krystallklart vann og tropisk klima – men visste du at du også kan få veldig god og spennende mat?.

Mat fra Bahamas er en sammensmeltning av spanske, vestafrikanske og britiske smaker som lager et helt unikt utvalg av retter.
Fersk fisk og sjømat er grunn-ingrediensene i matrettene, og hver av de 16 hovedøyene har sine egne variasjoner på de tradisjonelle rettene. I tillegg inkluderer maten fra Bahamas den berømte peas ‘n’ rice (erter og ris) souse (en form for suppe) og and mac and cheese.
Det er så mange spennende muligheter for kulinariske matopplevelser på Bahamas, men vi har her forsøkt å sette opp topp 5 for matelskere.

 

1. Conch – Konkylier

En tur til Bahamas ikke komplett uten å prøve og spise en form for conch, en marint bløtdyr. Det uttales konk og minner litt om calamari i konsistensen. Queen Conch er den vanligste typen som finnes på Bahamas. Den kan spises på en rekke måter og er en fast favoritt i lokal mat.
Conch salat, conch fritters, cracked conch (fritert), scorched conch (rå, marinert med sitrus juice og grønnsaker), conch burgere, conch chowder – det er utallige måter å spise denne flotte frukt fra havet.
Conch er godt, næringsrik, finnes i store mengder og sies også å være et afrodisiakum. Det er ikke så rart at det er den nasjonale matenretten på Bahamas!

 

2. Arawak Cay Fish Fry

Arawak Cay – eller Fish Fry som lokalbefolkningen sier – er stedet for det beste kjøkkenet. Stedet er veldig populært blant turister og lokalbefolkning, og denne samlingen av barer og restauranter serverer noen av den ferskeste og mest delikate sjømaten i Nassau.
Denne menneskeskapte øya startet som en liten gruppe midlertidige boder, som solgte conch til lokalbefolkningen. Stedet har siden blomstret til å bli et fellesskap av spisesteder med høy kvalitet og trekker millioner av besøkende hvert år.
Her finner du delikatesser som grillede reker, hummerhaler og stekt snapper, krydret i Bahamian-style. Skulle du ikke være fan av krydret sjømat, så kan du selvsagt finne rikelig med andre matretter.

 

3. Tru Bahamian Food Tours – matvandringer

I tillegg til Arawak Cay, er Nassau også hjemsted for en av regionens beste matturer. Tru Bahamian Food Tours er den mest populære aktiviteten på øya. Her kan du virkelig utforske Bahamas sin historie, kultur og nyte god mat samtidig.
Disse lette vandringsturene tar deg gjennom gatene i Nassau, og underveis stopper du for å smake på lokale delikatesser fra ulike utsalg. Conch fritters, mac and cheeseost, romkake, Bahamian Gelato og mye mer!
Din private reiseguide deler med seg av sin lokalkunnskap og anbefalinger slik at du får mest mulig ut av vandringen. En matvandring er perfekt for deg som vil slå to fluer i en smekk.
På søndager går det nå en ny Savor Old Nassau-spasertur som inkluderer en solid lunsj med lokale retter. Her kan du ta del i hemmelighetene bak noen av øyas nydelige cocktails, i tillegg til sjokolade og vinsmaking.

 

4. Graycliff Chocolatier

Graycliff er et historisk herskapshus fra kolonitiden i sentrum av Nassau. Her finner du et firestjerners hotell, regionens første femstjerners restaurant og landets første interaktive sjokoladefabrikk.
Sjokoladen er fantastisk god, men det mest spennende er Graycliffs interaktive opplevelser. Her kan du lære hvordan sjokolade blir laget og prøve å håndtere og dekorere dine egne sjokolademesterverk.
Turen passer for alle aldre. Læringen av Graycliffs master chocolatier er en virkelig unik opplevelse.

5. Grouper Fingers

Nassau Grouper er en fisk som kan bli opp til en meter lang og veie 25 kilo. Grouper Fingers er en lokal matrett som er enkel, men veldig god. Nyfanget grouper blir kuttet i strimler og stekt før den serveres med erter og ris. Sammen med conch brukes Grouper også i burgere og stuinger.
Oppskriften er enkel nok til at du kan gjenskape den hjemme – selv om ingenting kan slå den ferske fisken på Bahamas!

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic