GO UP

  • Informasjon
  • Send forespørsel

Reise til Midtvesten

Opplev spennende Midtvesten i USA! Her kan du utforske sjarmerende byer, se det store, åpne slettelandskapet, gå i fotsporene til norske utvandrere og komme tett på native american-kulturen (indianerkulturen). Midtvesten ligger rundt Great Lakes vest for Pennsylvania og den nordre delen av Mississippidalen frem til Rocky Mountains.

Her finner du statene Indiana, Illinois, Iowa, Missouri, Kansas, Nebraska, Ohio, Michigan, Wisconsin, Minnesota, North Dakota og South Dakota.

Se spennende reiseforslag til midtvesten

Nord-Dakota

Har du hørt om Lewis & Clark? De er en viktig del av den amerikanske historien, og deres oppdagelsesreiser på sin ferd for å finne vannveien mot vest for over 200 år siden er berømte. I Nord Dakota har de lagt igjen sine spor flere steder som er verdt å få med seg. I hovedstaden Bismarck ligger Lewis & Clark Interpretive Center som er et informasjonssenter for Lewis & Clark og deres betydning for den amerikanske og Nord-Dakotas historie.

I Nord-Dakota er det en sterk indiansk kultur med Siouxindianerne (Dakotah/Lakotah) som de mest kjente. I vestlige Sør – og Nord Dakota ligger Standing Rock Sioux Nation hvor Sitting Bull levde fra 1831 til 1890. I Bismarck-Mandan er det flere historiske steder med indiansk tilknytning. I Bismarck kan du også hvert år første helgen i september oppleve United Tribes International Pow Wow. Dette er den største Pow Wow og samler nærmere 20 000 native americans fra hele Nord-Amerika. Det er dans, sang og konkurranser i fire dager til ende.

Man kan ikke snakke om Nord-Dakota uten å nevne norsk høstfest. Det årlige arrangementet i oktober tiltrekker seg nordmenn og norskættede amerikanere til fest, underholdning og norsk-amerikansk kultur i tusentalls. Skal du på norsk høstfest hjelper vi deg med reisen. www.hostfest.com

Sommerhalvåret er en fin tid å reise hit. Amerikaspesialisten anbefaler et ranchbesøk. Ta også en tur til Theodore Roosvelt National Park og the Badlands. Naturen er helt fantastisk, og er du heldig ser du buffalo, ville hester, rådyr og præriehunder. Det finnes flere flotte utsiktspunkter inne i parken og du kan stoppe hvor du vil, bare du passer seg for buffaloene. Den lille byen Medora er innfallsporten, her finner du utrolig nok et stort utendørs amfiteater som i løpet av sommermånedene har forestilling for 150 000 mennesker. I sommermånedene arrangeres Medora Musical på Burning Hills Amfiteater. I Iron Horse saloon møter du de lokale innbyggerne med cowboyhatt og digre beltespenner. Dette er ekte Ville Vesten.

Chicago

en by som overrasker! Her finner du fantastiske museer, nydelige parker masse shoppingmuligheter og natteliv. Med sine 2,7 millioner innbyggere er Chicago den 3. største byen i USA. Byen ligger ved Lake Michigan og er knutepunktet i Midtvesten. The Windy City er også kjent for gangster-gjengene i 20-årene.

I Chicago er det mange flotte parker, og om sommeren arrangeres konserter og teaterforestillinger flere steder i byen. Chicago har flere bydeler. I Old Town eller Gas light section er det mange teater og klubber, og nattelivet er unikt. Her kan du nyte god musikk på mange av Chicagos blues og jazz -klubber, og ta en hamburger på Rock’n Roll McDonald som er døgnåpent. Michael Jordan har sin egen restaurant og god jazz kan du høre på Andy’s Jazz Club.

Fra Willis Tower (442 meter høyt) kan du skue ut over Chicago og Lake Michigan. Chicago er en havneby i innlandet med stor trafikk og sjøen er derfor en viktig del av byen og dens liv. Det er mange museer, blant annet The Art Institute of Chicago, Field Museum og Museum of Science and Industry. Chicago er også et eldorado for kjøpelystne, her er alt fra fasjonable butikker på Michigan Avenue til rimelige butikk-kjeder.

Fra flyplassen går det tog/undergrunn til sentrum, og skal du rundt i byen kan du bruke den. Det tar ca 40 minutter. Togstasjonen hvor Amtrak har ruter,  er Union Station som ligger på 225 S. Canal street.

I Chicago starter også den berømte Route 66 – hovedåren vestover i flere tiår. Starten ligger sør for Mc. Cormick Place, et enormt kongress-senter i Grant Park.
Hva med en motorsykkelferie langs route 66?

Denver

– i Colorado er et ypperlig utgangspunkt for ferie i Rocky Mountains. Denver har et stort downtown-område. Her ligger Civic Center Park hvor hager og fontener omkranser parken. Colorado State Capitol, butikker på 16ht Street Mall og Denver Performing Arts Center bør besøkes. Historiske Denver ligger i LoDo-området hvor også baseball-laget Colorado Rockies holder til. Utenfor Denver ligger også Six Flags Elitch Gardens fornøyelsespark.

Fra Denver kan du sommerstid kjøre sørover mot New Mexico eller vestover til the Rockies. Det går også tog fra Denver vestover til San Francisco og østover til Chicago.

I hjertet av norske Amerika ligger Minneapolis og St. Paul som er tvillingbyer med sterke røtter til Norge. Derfor er Minneapolis et utgangspunkt for mange reiser i USA. Nå er også en av hovedattraksjonene USAs største shoppingsenter, Mall of America. Hver dag er det i gjennomsnitt 100 000 kunder innom dette enorme shoppingsenteret. Og liker du shopping, er dette det perfekte stedet. Her er det ikke moms på klær og sko! Det er det 520 butikker, over 50 restauranter, kafeer, nattklubber, kino samt en innendørs fornøyelsespark i midten av hele senteret, Nickelodeon Universe.

Minneapolis har en rekke flotte parker og flere innsjøer som innbyggerne benytter til rekreasjon. Downtown er fascinerende med flotte skyskrapere. Noen av de gamle lagerbygningene ved Mississippielva er gjort om til underholdningssteder og restauranter. På Nicolett Mall finnes flotte butikker og varehus, alle bundet sammen av Minneapolis utrolige nettverk av innebygde walkways.

Det norske Amerika kan oppleves i Minde kirken som ligger ca 30 minutters spasertur fra Downtown Minneapolis, en svært norsk-amerikansk institusjon som tar imot gjester med åpne armer. Ole Bull statuen er selvsagt også et tydelig tegn på den norske arven.

I tvillingbyen St. Paul ligger Excel Center som er en flott ishall, hvor ishockey laget Minnesota Wilds holder hus. I St. Paul finner du flere av Minnesotas fineste museer, blant annet Science Center, Minnesota History Center og Childrens Museum. Downtown St. Paul er svært annerledes enn Minneapolis. Her ligger også mange herskapelige villaer langs Summerset Drive.

Minnepolis og St. Paul er kjent for sitt gode utvalg av kulturelle aktiviteter, og ikke minst teater og konsertarrangementer. En av byens største helter er den avdøde artisten Prince.

La oss skreddersy din ferie i Midtvesten!
Kontakt Amerikaspesialisten

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser    USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,