GO UP

Bilferie langs Route 66

Route 66, The Mother Road fra Chicago til Santa Monica (Los Angeles) er en tur som bør prøves.

Tid: April til oktober
Varighet: 16 dager
Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

En bilferie langs Route 66 byr på en mengde spennende opplevelser. Route 66 – The Mother Road, fra Chicago til Santa Monica (Los Angeles) er en tur som må prøves. Reis med Harley Davidson, leiebil eller bobil – vi ordner alt! Turen kan også gjøres motsatt vei, som ofte er litt rimeligere. Vi ordner HD i flere størrelser og mange ulike biltyper.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Du krysser 2/3 deler av landet og vil se landskapet i forandring hele veien fra prærien, over fjellene, gjennom ørken og til Stillehavskysten. Du besøker storbyer, småbyer og får sett noe av det mest spektakulære USA har å tilby, Grand Canyon.
Turen fra Chicago til Los Angeles inkluderer hotell. Fly og bil- eller motorsykkelleie kommer i tillegg.
Kjør sammen med guide, eller kjør alene i liten gruppe. Dette bestemmer du selv. Turen er kun et forslag til rute. Vi skreddersyr om du vil ha stopp andre steder, eller om du vil være flere netter på samme sted.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Høydepunkter:

  • Flotte Chicago
  • Joliet State Prison, hvor Blues Brother-filmen og Prison Break
  • Springfield, kjent som Route 66s fødested
  • Kiowa- og Comanche-indianernes område
  • Cadillac Ranch
  • El Rancho Hotel
  • Grand Canyon
  • Og selvsagt Las Vegas

 

Ønsker du bilferie langs Route 66?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din bilferie!

Reiserute:

Dag Strekning Km
1 Ankomst Chicago
2 Chicago
3 Chicago – St. Louis 480
4 St. Louis – Springfield 340
5 Springfield – Tulsa – Oklahoma city 520
6 Oklahoma City – Amarillo 420
7 Amarillo – Albuquerque 470
8 Albuquerque
9 Albuquerque – Santa Fe – Albuquerque 186
10 Albuquerque – Holbrook 420
11 Holbrook – Grand Canyon 290
12 Grand Canyon – Las Vegas 480
13 Las Vegas
14 Las Vegas – Santa Monica/Los Angeles 470
15 Los Angeles/Santa Monica
16 Los Angeles avreise

Dag til dag:

Dag 1

Ankomst Chicago.
Litt avhengig av reiseruten ankommer du Chicago på ettermiddagen eller kvelden. Nyt din første kveld i Chicago, dra på en bluesklubb, eller kikk på Navy Pier.

Dag 2

Opplev Chicago
Chicago oser av historie, og det er masse spennende å gjøre her. Vi anbefaler en guidet tur langs Chicago River, gjerne med fokus på byens arkitektur. En tur opp i Willis Tower (tidligere Sears Tower) anbefales også. Gatekrysset Adams/Michigan markerer starten på Route 66, det er ikke så enkelt å stoppe der med bil, så vi anbefaler en tur innom for å ta bilder denne dagen.

Dag 3

Hent ut leiebil, og start på reisen mot Santa Monica
Turen starter med å følge den tradisjonelle øst-vest ruten fra Chicago til St. Louis i Missouri. På veien er det mye flatt landskap med prærie og maisåkre. Anbefalte stopp kan være Joliet State Prison, hvor Blues Brother-filmen og Prison Break ble spilt inn.
I Springfield kan du se Abraham Lincolns hjem. Ved ankomst St Louis anbefaler vi et besøk i nasjonalmonumentet «Gateway Arch», en hyllest til utvandrerne som dro vestover.

Dag 4

St Louis til Springfield, Missouri.
Fra St. Louis går turen gjennom et område som heter Ozarks. Det er et område med skog, åser, vann og småbyer. Springfield er kjent som Route 66s fødested i 1926. På veien anbefaler vi et stopp i Meramecgrottene i Stanton. Grottene er store med kalkstein i unike farger. I sin tid gjemte Jesse James her og brukte utgangen mot elven til rømningsvei. Et stopp på den originale baren ved «Devils Elbow» anbefaeles også – ikke glem å sjekke hva som henger i taket.

Dag 5

Videre til Oklahoma City
Denne dagen krysses det sørøstlige hjørnet av Kansas og den korteste delen av Route 66 gjennom åtte stater. Route 66 har sin lengste strekning gjennom staten Oklahoma og også den lengste delen av den opprinnelige veien som er bevart. Veien med knappe tre meters bredde var den viktigste ruten for familiene som søkte lykken vestover i 1930-årene. Om du har tid, anbefaler vi et besøk i «Cowboy National Hall of Fame» i Oklahoma City – et storslagent museum.

Dag 6

Inn i Texas
Reisen fortsetter gjennom Oklahoma til Texas’ flate sletter. I sin tid var dette buffaloens rike og Kiowa- og Comanche-indianernes område. Her anbefaler vi et stopp i Clinton med besøk på Route 66 museet – det beste Route 66 museent langs ruten.
I Amarillo bør du ikke gå ikke glipp av et måltid på Big Texan Steak House hvor du kan få servert biff på over to kilo (de serverer mindre også!)

Dag 7

Fra Texas til New Mexico
Dagen anbefales startet med et besøk på Cadillac Ranch. Her er Cadillacene plantet med grillen i kornåkeren, malt og blitt en unik utstilling. Turen videre går innom MidPoint Cafè som ligger halveis langs Route 66 og som er kjent for sin «ugly crust» pai.
Albuquerque, New Mexico, som er kveldens mål, er preget av mexikansk, spansk og indiansk kultur.

Dag 8

Albuquerque
Nyt av det Albuquerque har å by på, eller ta en avstikker til Santa Fe, kjent som «kunstnerbyen» i New Mexico. I gamlebyen finner du kunstgallerier, små butikker og kultur.

Dag 9

Albuquerque
Slapp av med god mexicansk mat og musikk, eller ta en utflukt til toppen av Sandia-fjellet som ligger på nesten 3 200 meters høyde.

Dag 10

Albuquerque – Holbrook
Kursen går videre vestover, og om du er interessert i indianerkultur kan vi anbefale et stopp i Acoma Pueblo/Sky City. Her kjøper du en times guidet tur, og får se hvordan indianerene lever i dag. I Gallup anbefaler vi et stopp på El Rancho Hotel som er brukt i utallige westernfilmer. Rommene er oppkalt etter de som har bodd i dem, Reagan, John Wayne og mange flere.
Ett stopp i Petrified Forest National Park i Arizona hvor forstenede trær er attraksjonen er også å anbefale.

Dag 11

Holbrook – Grand Canyon
I dag går turen i retning Grand Canyon. Vi foreslår et stopp i Winslow, hvor du kan stå på et hjørne, som i sangen av The Eagles (Standin’ on a corner in Winslow, Arizona). Dette er i utgangspunktet ganske trett amerikansk småby som har klart å gjøre en hel industri ut av denne ene sanglinjen.
Like etter kan du stoppe for å se ett av verdens største meteorkrater. Krateret er ca 220 meter dypt og nesten 4 kilometer rundt. Her er det stier, utsiktsplattformer og et besøkssenter i bunnen med film og interaktive aktiviteter.

Dag 12

Grand Canyon
Dette er dagen for å oppleve Grand Canyon. Ubeskrivelig og fantastisk og en åpenbaring etter å ha reist over flatt landskap. Her kan dere gå turer langs kanten – de spreke kan gå en tur nedover i canyonen.

Dag 13

Sett kursen mot Las Vegas
På denne strekningen ligger Seligman, en av byene som best har tatt vare på Route 66 slik den var. De fleste av de originale bygningene er fortsatt her og lite nytt er blitt bygd. I dag bor det kun 250 personer her, men de ivaretar stedet på en god måte. I Kingman ligger mange av de gamle kafeene og motellene langs Route 66 og de er fortsatt i drift. Videre går turen over Hoover Dam – berømt demning over Colorado elven og grensen mellom statene Nevada og Arizona. Etter naturopplevelsene er det en stor overgang å komme til glitrende Las Vegas

Dag 14

Opplev Las Vegas
Sett av en hel dag til å oppleve Las Vegas. Her finner du fantastiske shoppingsentre og du vil kanskje ta et besøk i et av de mange enorme kasinoene. Å nyte hotellets basseng er heller ikke å forakte. Flotte restauranter i alle prisklasser, show og opplevelser dag og natt.

Dag 15

Siste etappe
Her kjører du gjennom Mohave-ørkenen, stopp gjerne i Calico Ghost Town som er en av de få opprinnelige og autentiske sølvgruveby i vestlige USA.  I Barstow kommer du tilbake på Route 66 etter  «omveien» til Las Vegas. I Barstow er det et Route 66-museum på jernbanestasjonen, og vi kan også anbefale et stopp på Route 66-museet i Victorville for en siste mulighet til innkjøp av unike Route 66-effekter.

Dag 16

Los Angeles/Santa Monica
Velkommen til slutten av reisen og LA-LA-land. Mange velger å forlenge sitt opphold i LA, slik at man får sett noe av det byen har å tilby. Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica-beach, DisneyLand og mye mer. De som vil se enda mer kan også velge å forlenge reisen med en avstikker til San Diego eller San Francisco.

Priser og betingelser:

Ca fire uker før avreise får du en link til en landingsside med mer informasjon om din reise, en PDF med reiserute og instruksjon om hvordan du laster ned en app – som vil inneholde all informasjon om turen og reiseruten.


Det er mulig med 3/4 personer på rommet, men vær oppmerksom på at det kun er to doble senger – ingen ekstra seng.


Arizona Route 66
Tips: Nå kan du få «Arizona Route 66» pass, dette er en guide som oppfordrer reisende til å oppleve alt denne historiske strekningen har å by på! Ved å samle på stempel fra de ulike attraksjonene, lærer dere om Route 66 og har kan få fine premier. Passene kan hentes på alle «Welcome centers» langs den historiske Route 66.
Les mer om Arizona Route 66 programmet


På reisen tilbyr vi attraksjonspakke – et godt tilbud for deg som vil ha mer inkludert i din reise.


Attraksjonspakke pris
På reisen tilbyr vi attraksjonspakke – et godt tilbud for deg som vil ha mer inkludert i din reise. Attraksjonspakken inkluderer:
Willis (Sears) Tower Skydeck adgang
Sightseeing med båt på elven og Lake Michigan
Grand Canyon 25 minutters Helikoptertur fra «South Rim»
Universal Studios Hollywood inngang
Macy’s 10% rabattkupong


Voksen fra 4 130,-
Barn under 12 år fra 3 835,-


Reisemål USA

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,