booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Bilferie på tvers av USA fra New York – The Great American Roadtrip

Vi skreddersyr din ferie!

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Hva med en bilferie på tvers av USA fra New York til San Francisco?!
I 22 dager kan du oppleve storbyer, storslagen natur, flotte nasjonalparker og sjarmerende små tettsteder.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Nå kan du bli med på en fantastisk bilferie og se cowboybyer, utforske storbyer som New York, Chicago og Las Vegas, oppleve noen av de flotteste nasjonalparkene i USA, kjøre legendariske veistrekninger og mye, mye mer…

Høydepunkter:

 • Opplev New York City
 • Philadelphia med Liberty Bell
 • Washingtons monumenter og museum
  – Kongressbygningen, Washington Monument, Lincoln Memorial, Det Hvite Hus og Arlington krigskirkegård
 • Gettysburg Nasjonale militærpark
 • Tur langs Niagara Falls
 • Chicago med Lake Shore Drive, Navy Pier & The Magnificent Mile
 • Mount Rushmore
 • Yellowstone nasjonalpark
 • En guided tur av Temple Square i Salt Lake City
 • Spasertur i Bryce Canyon
 • Grand Canyon
 • Deler av Route 66 med stopp i historiske Seligman
 • Glitrende Las Vegas med show & outlet shopping
 • Høydepunkter i Los Angeles inkludert Walk of Fame
 • Cannery Row Monterey & butikker i Carmel
 • Morgentur langs Shell/Pismo Beach

Dette er en unik bilferie på tvers av dette flotte og varierte kontinentet.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa Bilferie på tvers av USA fra New York

Vi skreddersyr selvsagt om du ønsker flere dager på noen av stedene, eller om det er andre overnattingssteder du vil besøke. Kontakt oss – vi KAN bilferier!

Prøv The Great American Roadtrip – en bilferie på tvers av USA.

Kontakt Amerikaspesialisten 

Reiserute:Dag Fra Til Km
1-2 New York
3 New York Philadelphia – Washington DC 400
4 Washington DC
5 Washington DC Gettysburg – Niagara Falls 760
6 Niagara Falls Detroit 400
7 Detroit Chicago 450
8 Chicago
9 Chicago Sioux City 923
10 Sioux City Rapid City 569
11 Rapid City Cody 627
12 Cody Yellowstone 115
13 Yellowstone Salt Lake City 542
14 Salt Lake City Bryce Canyon 431
15 Bryce Canyon Grand Canyon – Flagstaff 590
16 Flagstaff Las Vegas 405
17 Las Vegas Los Angeles 434
18 Los Angeles
19 Los Angeles Pismo Beach 300
20 Pismo Beach San Francisco 400
21 San Francisco
22 San Francisco avreise

Dag til dag:

Dag 1

New York
Ved ankomst New York tar du deg til hotellet på egen hånd.

Dag 2

New York
Opplev Manhattan! Fantastisk by med et vell av muligheter – her er det bare å utnytte tiden så godt som mulig.

Dag 3

New York – Philadelphia – Washington D.C. ca. 400km
Avreise fra New York til Philadelphia hvor du kan se det historiske området med Liberty Bell og Independence National Historic Park. Herfra går turen videre til Washington D.C. med overnatting i to netter.

Dag 4

Washington D.C. 
Washington D.C. er en flott by og det er mye å se. Ta gjerne en sightseeing og se høydepunkter som Kongressbygningen, Washington Monument, Lincoln Memorial, Det Hvite Hus og Arlington krigskirkegård hvor J.F. Kennedy er gravlagt. Bruk ettermiddagen til et besøk i et av museene drevet av Smithsonian Institution, disse museene er gratis.

Dag 5

Washington D.C. – Gettysburg – Niagara Falls, ca 760 km
Første stopp på turen er Gettysburg hvor et av de største slagene under Den Amerikanske borgerkrigen sto. Her holdt også Abraham Lincoln sin berømte tale i 1863. Kjør videre gjennom staten New York til Buffalo før du krysser grensen til Canada ved Niagara Falls og ser de utrolige verdenskjente fossene.

Dag 6

Niagara Falls – De store sjøene – Detroit, ca 400 km
Fra morgenen kan du bruke tid til å se fossene og beundre de enorme vannmengdene fra Horseshoe Falls og Table Rock. Turen går videre til Detroit, kjent som bilbyen i USA.

Dag 7

Detroit – Chicago, ca 450 km
Turen går langs Lake Michigan til Chicago. Chicago er kjent for sin flotte arkitektur og høye skyskrapere. En av verdens høyeste bygninger, Willis Tower, kan besøkes (mot tillegg). Her er det mye å se og en tur anbefales langs Lake Shore Drive, Magnificent Mile og Navy Pier. Chicago kalles Windy City og med rette, her blåser det nesten alltid fra innsjøen.

Dag 8

Chicago
Chicago overrasker de fleste med sine kanaler, nydelige parker, flotte museer og spennende natteliv. Her kan du bli med på elvecruise om dagen og hygge deg på en bluesklubb om kvelden.

Dag 9

Chicago – Sioux City, 923 km
Fra Chicago kjører du gjennom jordbruksområder med mais, soya og hvete og krysser Mississippielven som deler statene Illinois, Michigan og Iowa. For over 200 år siden kom også oppdagerne Louis og Clark samme vei på Missourielven.

Dag 10

Sioux City – Rapid City/Deadwood, 569 km
Så kjører du inn i Sør-Dakota hvor turen går gjennom prærielandskap og til Badlands Nasjonalpark. Her kan du se buffalo og antilope som gresser blant fargerike fjellformasjoner. Reisen går videre til storslagne Mt. Rushmore National Memorial hvor ansiktene til fire amerikanske presidenter er hugget ut i fjellene. Overnatting i Black Hills i byen Deadwood.

Dag 11

Rapid City – Big Horn Mountains – Cody, 627 km
Turen forsetter til staten Wyoming langs Big Horn Mountains som strekker seg fra slettene nord i Wyoming mot Montana. Overnatting i Cody som er innfallsport til Yellowstone nasjonalpark. (Om værforhold og veier gjør det vanskelig å nå Cody, vil Livingston i Montana være overnattingssted).

Dag 12

Cody – Yellowstone National Park, 115 km (464 km med alle avstikkere)
En kort kjøretur fører deg til Yellowstone Nasjonalpark. Her får du sett geysir som Old Faithful, fosser, dyreliv og canyons. Du kjører forbi Yellowstone Lake, Mammoth Hot Springs, Yellowstone Canyon og den praktfulle dalen Hayden.

Dag 13

Yellowstone – Grand Teton National Park – Salt Lake City (542 km)
Fra Yellowstone kjører du inn i de bratte fjellene som er en del av Grand Teton Nasjonalpark. De spisse fjellene ble formet av en serie jordskjelv for millioner av år siden. Ved Snake River Lookout kan du beundre de mektige fjellene. Her er det dyr som buffalo, elg og hjort som regjerer. Om ettermiddagen ankommer du mormonerstaten Utah og Salt Lake City. Her kan du ta en kort sightseeing av byen som er bygget opp av Bringham Youngs tilhengere. Mormoner-tabernakelet, Temple Square og kongressbygningen er de mest kjente attraksjonene.

Dag 14

Salt Lake City – Bryce Canyon National Park, 431 km 
Bilferien fortsetter til spektakulære Bryce Canyon sør i Utah og her er det mange turmuligheter. Fargene er fantastiske og en stor opplevelse. Om været er bra, vil kvelden by på en spektakulær stjernehimmel. Det er cowboyshow og andre aktiviteter i nærheten.

Dag 15

Bryce Canyon – Lake Powell – Grand Canyon – Flagstaff, 590 km
Neste dag kjører du til Lake Powell som er den nest største kunstige innsjøen i Amerika. Innsjøen er et flott syn med sitt klare vann mot de røde fjellene. Ruten går videre inn i Navajo-reservatet på vei mot Grand Canyon Nasjonalpark, formet av Colorado elven. Stopp nær besøkssenteret og ta deg tid til å spasere langs kanten på den sørlige delen av Grand Canyon. Det er et spektakulært syn som må nytes. Herfra går turen til Flagstaff hvor du overnatter.

Dag 16

Flastaff – Seligman/Route66 – Las Vegas, 405 km
Fra Grand Canyon går turen inn i Mojave-ørkenen. På veien mot Las Vegas kjører du gjennom Seligman, en by som ble bygget langs Route 66 og som fremdeles ser ut slik den gjorde for 60 år siden. Videre til Las Vegas som er ubeskrivelig. Her kan du gamble, se på livet i gatene eller kanskje få med deg et show?

Dag 17

Las Vegas – Mojave ørkenen – Los Angeles, 434 km
Du kjører fra Las Vegas til Los Angeles gjennom ørkenlandskap. Ved ankomst Los Angeles foreslår vi en tur til Hollywood, Sunset Strip og Beverly Hills.

Dag 18

Los Angeles
Det er mye å se og gjøre i Los Angeles og vi anbefaler en tur i Universal Studios. Det er lett å kombinere med Hollywood.

Dag 19

Los Angeles – Santa Barbara – Pismo/Shell Beach, 300 km
På vei nordover går turen først til Santa Barbara, som har et hyggelig downtown og flotte strender for windsurfere. En rusletur i hovedgatene er hyggelig. Videre går turen til Pismo/Shell Beach hvor du overnatter. En avstikker til danske Solvang er også å anbefale

Dag 20

Pismo/Shell Beach – San Francisco, 400 km
En tur på stranden før reisen går videre. Fra Pismo/ Shell går Highway 1 langs kysten som kalles Big Sur. Neste stopp er Carmel som er en sjarmerende liten by hvor Clint Eastwood har vært borgermester. Videre besøker du Monterey – kjent fra John Steinbecks bøker fra Cannery Row som nå er gjort om til små butikker og restauranter. Ankomst San Francisco sen ettermiddag hvor vi anbefaler å levere leiebilen.

Dag 21

San Francico
En hel dag til å nyte denne herlige byen med flott utsikt over San Francisco Bay. Ta en tur med Cable Car, spaser langs Fisherman’s Wharf og nyt et bedre måltid i Little Italy eller Chinatown.

Dag 22

San Francisco hjemreise

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,