GO UP

Hvorfor reise til Philadelphia?

Publisert 13.03.19

Bjørnar har vært i Philadelphia, og vil gjerne dele med deg hvorfor du skal reise til Philadelphia.

Innbyggerne i Philadelphia elsker oljemalerier, berømte erklæringer, al fresco dining og opera. De liker også å tenke at det ikke er større delikatesse enn kjøtt og smeltet ost på brød. De kan tilby noe som passer for alle. Så hvis du planlegger en tur til USA, legg en reise til Philadelphia. Philadelphia er ikke New York (litt mindre og mer håndterlig) eller Washington, DC (mer moro, mindre politikk).
Det er en amerikansk by som er helt tilbakelent om alt fra gatekunst og historie til den beste måten å oppleve byen – by foot.
Du opplever kunst på hvert gatehjørne, tonnevis av kultur, mat som du har lest om, skattefri shopping på alle sko og klær. Det er en tur du aldri vil glemme.

I Philadelphia bodde jeg på Hampton Inn i Race Street. Dette er et nyoppusset hotell, som har til dels gode priser. På rommene finner du kjøleskap, kaffemaskin og mikrobølgeovn. Frokost er inkludert i romprisen, og her er det ordentlig frokost, ikke bare frokostblanding og frukt/juice.
Beliggenheten er god, rett ved Convention Center og bare et kvartal og to unna for eksempel Reading Market og andre shoppingmuligheter. Gratis WIFI og treningssenter, og tilgang på myntvaskeri.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Reading Terminal Market

Ta en spasertur til Reading Terminal Market. Her kan du spise frokost, eller faktisk spise hele dagen om du ønsker.
Det historiske Reading Terminal Market huser hele 80 berømte handelsmenn, som tilbyr det beste av Philadelphias berømte spesialiteter. Rettene er tillaget med de fineste og ferskeste ingrediensene. Her kan du prøve en enestående mengde internasjonale og lokale retter, inkludert Pennsylvania Dutch spesialiteter, mozzarellaost laget på Valley Shepherd Creamery og vinneren av Travel Channel’s Adam Richmans beste sandwich i Amerika, Tommy DiNics roast pork sandwich.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Eastern State Penitentiary

Ta en Uber og reis til Eastern State Penitentiary. Eastern State Penitentiary var det dyreste og mest berømte fengselet i verden. Her satt både bankrøveren Slick Willie Sutton og gangsteren Al Capone. Nå kan du få en spennende, interessant og morsom omvisning med guide. Du kan til og med prøve å komme ut av en låst og rømningssikker celledør på turen.  På høsten kan du bli med til et av de skumleste og hjemsøkte hus i landet, Terror Behind the Walls.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Cellene har stort sett stått urørt siden fengselet stengte i 1971. Ett av unntakene – en av cellene er rekonstruert slik de tror Al Capones celle så ut. En “fengslende” opplevelse. Anbefales!

Philadelphia Museum of Art

Et tips – ta gjerne bilde av deg selv med den kjente Rocky-statuen som står ved foten av Rocky-trappene, kjent fra Sylvester Stallones filmer.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Undertegnede og Rocky – Rocky til høyre….Selve museet har også mye å by på. Sett gjerne av tid til lunsj i restauranten.

Philly on Tap Beer Tour

Prøv en pub til pub-runde med Philly on Tap Beer Tour, en artig tur, hvor du får se bakgater og brune puber i Philadelphia.

El Rey Mexican Restaurant

El Rey ligger i Chestnut Street. Her er det god atmosfære og god mat.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,

Guidet byvandring med Centipede Tours

Her får du se det beste av Philadelphia til fots. Dyktige guider som lever seg inn i byens historie, til og med antrekket er autentisk.

Hop on – hop off busstur

Hop on – hop off busstur er også å anbefale. Guidene er kunnskapsrike og dyktige, og du gjør deg fort kjent i byen og hvor de ulike severdighetene ligger i forhold til hverandre. Når det er sagt, Philadelphia er en svært fotgjengervennlig by. Gatene er nummerert slik du er vant til i New York, så det er lett å ta seg rundt.

Besøk Independence Beer Garden

Independence Beer Garden er en stor amerikansk beer garden hvor du ser utover til Liberty Bell og Independence National Historic Park. Independence Beer Gardener innredet med gjenvunnet tømmer, tivoli-lys og spill. Menyen med amerikanske favoritter passer godt sammen med de over 40 ølsorter som tilbys. Beer Gardens finner du overalt i Philadelphia.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,

Museum of American Revolution

Dette er et ganske nytt museum, åpnet i 2017. Museet gir deg innblikk i historien om den amerikanske revolusjonen med sin rike samling av våpen, personlige gjenstander, brev, dagbøker og kunstverk. Teateropplevelser og rekonstruerte historiske øyeblikk vil ta deg med inn i hendelsene. Du vil se hendelsene og menneskene som var med på nasjonens grunnleggelse, og også se den fortsatte betydningen revolusjonen har på dagens samfunn. Museet ligger bare noen skritt fra Independence Hall, Carpenters ‘Hall og Franklin Court.

Kunstsamlingen The Barnes Foundation

Her kan du fordype deg i den største private samlingen av post-impressionistisk og tidlig moderne kunst. Her er det mer enn 3 000 mesterverk av Renoir, Cézanne, Matisse, Picasso, Modigliani og Van Gogh. I tillegg finner du ulike tekstiler, kunst av metall, dekorative gjenstander, afrikanske skulptur, keramikk og smykker laget av den amerikanske urbefolkningen og møbler fra Pennsylvanias tyske innvandring.

One Liberty Observation Deck

Her har du en fantastisk utsikt over Philadelphia og omegn. Fra toppen av tårnet kan du se rundt 60 kilometer i flere retninger til fire forskjellige stater.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,

Prøv en utmerket middag på R2L

R2L ligger i 37.etasje på nabobygget til One Liberty Observation Deck. Dette er en av Philadelphia mest spennende restauranter. R2L er 500 meter over byen i 37. etasje i Two Liberty Place. Her har du en fantastisk utsikt gjennom vegg til tak-vinduene som omkranser hele restauranten. R2L er et sofistikert og koselig samlingssted hvor både lokalbefolkningen og turister samles. Maten er kreativ, førsteklasses amerikansk, kreert av Chef Stern.

The Kimmel Center

Det er her blant annet Philadelphia-filharmonien holder til, og det var et flott bygg, hvor selve konsertsalen er utformet som et instrument.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,

Philadelphias veggmalerier

Bli med på Mural Arts Tours. Her får du se en del utvalgte veggmalerier av i alt over 3 600! Turene kjøres av mange ulike aktører, og du kan ta den til fots, med tog eller med buss. Du får detaljert informasjon om de ulike maleriene, tankene rundt de og hvorfor de er plassert akkurat der de er. Veldig artig tur, som gir et godt innblikk i bakgrunnen og historien rundt Philadelphias berømte veggmalerier.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Hockey

Philadelphia er hjem til Philadelphia Flyers, og reiser du hit under hockeysesongen, bør du få med deg en match. Husk at du også lett kan få med deg en kamp med New York Rangers også, det er kun to timer med tog i mellom byene!

Roadtrips

Philadelphia er et flott utgangspunkt for roadtrips til for eksempel Niagara Falls, Washington eller andre spennende steder.
Amerikaspesialisten skreddersyr helt etter ditt ønske. Se gjerne forslag på bilferie her

Trenger du flere tips til hvorfor du bør reise til Philadelphia?

Kontakt Amerikaspesialisten
Se reiser til østkysten
Les om hockeytur til Philadelphia

Se spennende reiseforslag med Amerikaspesialisten

© 2020 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic