GO UP

Reisetips til Thailand

Publisert 17.07.19

Ønsker du en Thailandreise noe utenom det vanlige? Her er noen reisetips til Thailand:

Øyhopping er en fin måte å se mange av de flotte øyene på. Områdene du bør besøke, avhenger litt av årstid.

Skal du reise om sommeren, så konsentrer deg om Koh Samui – Koh Phangan – Koh Tao og flotte Khanom på fastlandet.
Skal du reise om vinteren, så er Krabi/Phuketområdet flott!

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Hovedstaden Bangkok er verdt et besøk. Ta en nærmere titt på denne storbyen, livlig og eksotisk.
Ønsker du en dagsutflukt, anbefaler vi en båttur off the beaten tracks – hvor du kjører inn i små klonger uten turister, og ser hvordan lokalbefolkningen bor. Her får du også en lunsj på en meget lokal restaurant.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa
Eller hva med å besøke Bangkoks ukjente perle – Bang Krachao? Du kan nesten ikke tro at du er noen kilometer fra Thailands hovedstad, når du befinner deg på denne lille øya. Ta skytrain ca 20 minutter, deretter en liten ferge, så kan du bruke dagen på sykkel og utforske denne grønne og ukjente perlen!

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa     

 

Flyr du via Bangkok, vil vi også anbefale dette jungeleventyret!
Du blir hentet på hotellet tidlig på morgenen, og kjører opp til Riwer Kwai. Her besøker du den berømte broen, for deretter å reise opp i jungelen til Hellfire Pass og Memorial. Dette er altså passet hvor krigsfanger under 2. verdenskrig måtte sprenge og grave for spor til «Dødens jernbane». En sterk opplevelse.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Du bor en natt på Hintok River Camp på en høyde ved elvebredden. Velutstyrte telt på påler, med air-condition eller vifte, kjøleskap, dusj og toalett. Her kan du låne sykkel og besøke lokale landsbyer, se flotte Buddhastatuer i jungelen og nyt stillhet og jungellyder. Hin Tok River Camp er en av de mest idylliske steder i Thailand.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Dagen etter blir du fraktet med long tail til River Kwai Jungle Rafts – et flytende hotell på river Kwai, bambusflåter omgitt av tropisk regnskog. Her kan du besøke den nærliggende Monlandsbyen og se når elefantene tar sitt morgenbad. Og når mørket senker seg, tennes oljelampene ombord – her er det nemlig ikke strøm. Fantastisk stemning! Og til en meget bra pris!

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Koh Samui nås best med fly fra Bangkok eller eventuelt Krabi. Det er en relativt stor øy, med mye turisme. Ønsker du liv og røre, velger du Chawengområdet. Chaweng er den flotteste stranden på Koh Samui, hvil, langrunn og lang.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Ønsker du derimot mindre turisme, så er det små landsbyer og strender hvor du føler du er nesten alene. Mae Nam, ytterst på Bophud og flere andre steder. Her kan du bo i beachfront bungalows til en fornuftig sum, og nyte fantastisk utsikt.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Kombiner med noen dager på Koh Phangan. Hit kommer du med ferge eller speedbåt (vi ordner dette). Øya er kanskje mest kjent for sine full moon parties, men her finnes det uendelig mye mer. Vakre små bukter, lokale små landsbyer og en herlig laidback stemning. Thong Nan Pan Yai og Noi er fine strender, hvor du kan bo på enkle resorter eller restorter med høyere standard, bygget rett inn i jungelen.
Hva med å ligge på en solstol formet som en liten båt ute i et basseng med jungel bak og en herlig utsikt foran? Eller noen netter på fine Bottle Beach?

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Ta også noen dager på Koh Tao – øya som er dykkeres og snorkleres favoritt. Her kan du bo i bungalower bygget på påler ved vannkanten med jungel og dyreliv tett innpå. Eller mer laid back steder på den mest populære stranden, Sairee Beach.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Ønsker du å prøve et sted som ikke er så kjent for turisme, så reis til Khanom via ferge og biltransport (dette ordner vi).

Dette er et fantastisk sted på fastlandet, som kan by på hvite lange strender, nesten helt urørt, og rosa delfiner som hopper i lagunen! Hotellet vi har falt for, ligger direkte på stranden, har en nydelig restaurant og innbydende solstoler.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Utenfor Krabi er det en mengde flotte små øyer du kan hoppe rundt på. Vi ordner båtbilletter for deg.

Koh Mook er en herlig øy utenfor Krabi. Charlie Beach byr på den flotteste solnedgangen. Du kan svømme inn i Emerald Cave – et tidligere tilholdssted og gjemmested for sjørøvere. Der åpenbarer det seg en fantastisk strand innerst i grotten. Sivalai Beach på motsatt side av øya er en kritthvit strand, hvor du kan nyte soloppgangen. Nydelig og fredfullt sted med flotte bungalower. Mange spennende små restauranter, massasje og lokale barer. Du kan lett gå fra den ene siden til den andre av øya, eller ta en mopedtaxi.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Koh Kradan er en liten og lite bebygget øy midt i mot Koh Mook. Hit kommer snorklere på dagtid. Ta gjerne noen netter her. Fine små beachfrontbungalower hvor du kan nyte et godt måltid i ro og fred når de andre turistene har reist. Fantastiske korallrev i vasseavstand fra stranden. Og en solnedgangsstrand som er helt nydelig.

Bryllupsreise i Thailand, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Koh Lanta er en litt større øy, hvor du kan velge mellom mange ulike strender og resorter. Lei en scooter eller en tuk tuk-sjøfør og reis rundt på øya. Besøk Lanta Old Town med sine hus på påler. Ta et kokkekurs. Det er også litt shopping i hovedstaden Saladan. De beste strendene er Long Beach, Klong Dao, Klong Khong og Klong Nin. Klong Nin er laidback og ligger litt lenger ned på øya. Strendene nærmere Saladan er langgrunne, barnevennlige og her kan du bo på fine resorter rett på stranden. Besøk også nasjonalparken på øya – men pass på apekattene – de rapper alt det de kommer over.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Koh Bulon Lae er relativt ukjent og har ingen bilveier. En fantastisk spennende øy, hvor halve er bebodd av muslimske seagypsies. den andre halvdelen sies å være bebodd av ånder, så dit går ingen fastboende inn. I tillegg er øya kjent for sine kjempevaraner som vandrer rundt. To små resorter som du kan bo på, og strøm kun deler av døgnet. En meget eksotisk opplevelse.

Alle disse øyene kan lett kombineres på en ferie med start i Krabi eller Phuket. Du kan også kombinere med Koh Samui ved å fly derfra til Krabi.

Phi Phi-øyene ligger mellom Krabi og Phuket. Phi Phi Don er den mest kjente av flere øyer. I bargaten Ao Ton Sai er det et yrende natteliv. Og noen av Thailands beste dykkersteder finner du rundt Phi Phi-øyene.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Koh Yao Noi er en ikke så kjent øy i Phang Nga-bukten, med bortgjemte strender og gode muligheter til snorkling. Ta en sykkeltur rundt øya, utforsk tropisk jungel og små fiskelandsbyer. Fantastiske Six Senses Resort kan tilby den mest romantiske overnatting du kan tenke deg.

Koh Racha er to nydelig øyer som få turister vet om. De ligger utenfor Phuket og du kan enkelt ta en båt ut. Koh Racha Yai og Koh Racha Noi har flotte dykke og snorklemuligheter og nydelige strender.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Similanøyene er et dykkerparadis. Ta en dagstur i kombinasjon med opphold på Phuket eller Khao Lak. Eller hva med en natt eller to i regnskogen Khao Sok, hvor du kan bo i telt på påler eller i et tretopphus. Eller kanskje på en flåte på den store innsjøen.

Koh Tarutao er en ukjent perle for de fleste. Øya ligger like ved grensen til Malaysia, og har nesten ingen turister. Her er det nydelige sandstrender og en frodig regnskog med elver, yrende fugleliv og apekatter. Den amerikanske Robinson-ekspedisjonen ble spilt inn på stranden Ao Rusi på øya. Fergeleiet Pak Bara på fastlandet er avgangsstedet for båter til Tarutao.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Vi skreddersyr din Thailandreise
Vil du gifte deg i Thailand?

© 2021 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic