GO UP

Spennende opplevelse ved Orlando

Publisert 01.08.19

Her får du tips til en spennende opplevelse ved Orlando. Wekiwa Springs State Park er en flott opplevelse for store og små. Parken er også handicaptilpasset!

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Her kan du nyte smaragdgrønt kildevann og frodig tropisk vegetasjon. Denne unike parken like ved Orlando sentrum er perfekt for å observere dyreliv eller avkjøle deg en varm sommerdag.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Svøm i den krystallklare Wekiwa River hvor vannet holder en god temperatur året rundt. Her finner du store gressletter rundt de fine kildene, hvor du kan nyte en picnic og slappe av med en god bok i de grønne omgivelsene.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Vi anbefaler også å prøve å snorkle i kildene.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Du kan også leie kano eller kajakk.

opplevelse rett ved Orlando, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

I parken har du en mengde vandringsmuligheter. Lengdene er fra 1,3 kilometer til 21,7 kilometer, så her har du utfordringer for enhver smak. Underveis kan du se hvithalet rådyr, skilpadder, kalkuner og mange andre fuglearter. Noen ganger får du også se gaupe og Florida Black Bear. Du kan leie sykkel eller ta en ridetur.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Søndager kan du delta på en oppdagelsestime, hvor du kan lære mer om naturen og dyrelivet.

Historien bak Wekiwa Springs State Park

Dette området var kjent som Clay Springs til 1906, da navnet ble endret til Wekiwa Springs. 42 millioner liter krystallklart vann strømmer hver dag fra Wekiwa Springs til Wekiwa Springs utløp. Utløpet renner sammen med Rock Springs utløp og danner den vakre øvre Wekiva River. Creeks, senere kalt Seminoles, er den siste urbefolkningen (indianere) som har bodd her. Wekiwa betyr «vårens vann» og Wekiva betyr «rennende vann» på Creek-språket.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Rekreasjon har alltid vært fokus i dette området av parken nærmest kildene. Det mest prominente var badehuset, der de bedende kunne skifte til badedrakter. I et forsøk på å trekke til seg folk fra områdene i nord og fremme turismen, ble kildene fremstilt som medisinske som kunne kurere et utvalg plager.

Apopka Sportsman Club kjøpte landet som nå er Wekiwa Springs State Park i 1941 fra Wilson Cypress Company. Wilson Cypress Company hugget ned mye av den daværende skogen, som bestod av hardwood, sypress og furu. Apopka Sportsman Club brukte landet til jakt og fiske frem til 1969 da de solgte det til delstaten Florida, slik at det ble Wekiwa Springs State Park. Klubben bygde flere jakthytter på området, hvorav de fleste har blitt omgjort til primitive campingplasser. Den ene hytta ble liggende og fungerer i dag som en ranger-bolig. Området er i dag også stedet hvor park-rangers trener.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

(All photos credit to Florida State Parks)

Du skjønner fort hvorfor parken er så populær, og hvorfor besøkende har strømmet til vakre Wekiwa Springs siden midten av det nittende århundre.

Les mer om Florida og se spennende reiseforslag
Amerikaspesialisten skreddersyr din reise til Florida
Her kan du lese mer om parken og andre parker i Florida

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic