GO UP

Tilbake til naturen i California

Publisert 21.03.22

Føler du deg sliten og utbrent? Ofte vil legen foreskrive frisk luft, havbris og en sunn dose vitamin D for å kurere det som plager deg, og da kan Amerikaspesialisten anbefale en tur tilbake til naturen i California.

Med en lang kystlinje, vidstrakt uberørt natur og solskinn året rundt, har California alt dette på lur til deg.
Planlegg en ferie i 2022 til en av disse Golden State-reisemålene, oppført fra nord til sør, og la helbredelsen begynne.

Humboldt County
Humboldt County er inngangsporten til Redwoods nasjonal- og statsparker og den uoffisielle California-hovedstaden til shinrin-yoku – den eldgamle japanske praksisen med skogsbading. Finn godfølelsen av fred i urskogen langs Cathedral Trees Trail eller Fern Canyon Loop. Dra til kystbyen Eureka for å blande den perfekte trylledrikken med Humboldt Herbals og ro sinnet i Peter Santinos interaktive «All Happy Now»-jordskulptur i Humboldt Botanical Garden. Kommer du i juni, kan du nyte havets gull på Arcata Bay Oyster Festival.

Tilbake til naturen i California USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Mount Shasta
Området rundt majestetiske Mount Shasta har lenge vært hyllet for sine helbredende egenskaper. Miljøverneren John Muir forkynte en gang at etter at han så fjellet ble «blodet mitt til vin, og jeg har ikke vært sliten siden». Nyt litt stille refleksjon ved Panther Meadow og Sacramento River Headwaters, som har vært åndelige steder for urfolk i tusenvis av år. Gå på en åndelig vandring med reiseleder Andrew Oser fra Mt. Shasta Retreats. Her kan du overnatte i naturen på en leirplass ved Castle Lake eller McBride Springs (reserver i god tid) eller bestille en koselig hytte på Pneuma Institute Retreat Center.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Mendocino fylke
Mendocino ligger på kysten nord for San Francisco, og har en århundrelang tradisjon for å lokke til seg velværesøkere til områdets naturlige varme kilder. Besøk Vichy Springs eller Orr Hot Springs (begge i Ukiah) for litt mineralrik hydroterapi. Trekk deg tilbake til redwoodskogen på feriestedet The Madrones, gjemt i den vingårdsfylte Anderson Valley. Eller kos deg ved kysten med Little River Inns «Wellness Package», som kombinerer et opphold på to netter med en avslappende massasje, tangkroppsskrubb, inngang til Mendocino Botanical Gardens og en økt med en lege i kinesisk medisin.

Tilbake til naturen i California USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Lake Tahoe
Lake Tahoes safirfargede vann og snødekte topper kan være akkurat det du trenger. Dette området kombinerer utendørseventyr med femstjerners luksus. I vintermånedene kan du tilbringe dagen med å kjøre i perfekt pudder på Palisades Tahoe eller Northstar California Ski Resort. Om sommeren kan du teste klatreevnen din på en taukurs i tretoppene eller komme deg ut på sjøen med litt SUP-yoga eller en seilbåtcharter. Nyt en behandling med varme steiner på The Ritz-Carlton, Lake Tahoe eller bestill en massasje oppe i høyden fra Resort at Squaw Creek.

Tilbake til naturen i California USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Sonoma fylke
Sonoma County er mest kjent for sin gode vin, med mer enn 60 000 hektar med vingårder. Selv om en dag med smaking absolutt kvalifiserer som egenpleie da både Zinfandel og Pinot Noir er stappfulle av antioksidanter – har dette området også mange velværeaktiviteter for deg som ikke drikker alkohol. Flyt nedover Russian River, ta en vandringstur langs den lange kystlinjen i Sonoma Coast State Park, eller ta en skulpturfylt spasertur på di Rosa Center for Contemporary Art i nærliggende Napa County. Nyt kortreist mat i verdensklasse på restauranter som Café La Haye, Farmhouse Inn, The Matheson og SingleThread.

Monterey fylke
Montereys forblåste skjønnhet gjør det til et av de mest populære stedene å slappe av på vestkysten. Velg mellom et mylder av velværesteder, inkludert boutique-hotellet i Moss Point Landing eller det åndelig stimulerende Esalen Institute, fullservice Sanctuary Beach Resort. Og hva med The Lodge at Pebble Beach, som nylig åpnet 1300 kvadratmeter store suiter med utsikt over det 18. hullet på den berømte golfbanen? Tilbring dagene med å gjenoppta kontakten med naturen på en rolig sykkeltur langs Monterey Bay Coastal Recreation Trail eller kajakkpadling ved siden av havotere i Elkhorn Slough.

Laguna Beach
I Laguna Beach kan du som søker etter en følelse av indre fred følge Pathway to Zen, kystbyens velværesti. her finnes et dusin reisemål og aktiviteter for å oppmuntre til en reset. Se solen gå ned i Stillehavet fra den passende navngitte Top of the World Trail, se etter ferske råvarer på Sunday Laguna Beach Farmers Market, balanser energien din på Chakra Spa, og opplev den humørforbedrende kraften til en god magelatter med en økt ved stranden fra Laguna Laughter Club.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Joshua Tree
Delvis takket være den enkle tilgangen fra Los Angeles, har Joshua Tree National Park og den omkringliggende Mojave-ørkenen vært en lang tid tilflukt for hippier, hipstere og åndelige søkere. Besøk parken for å se utsikten fra Ryan Mountain og Keys View – eller ta en tur i februar til april for muligheten for å nyte en forbløffende blomstringsprakt av villblomster. Ta et lydbad ved 1950-tallets kuppelstruktur kjent som Integratron, som åpnet igjen for sesongen 2. februar, eller ta en reise gjennom galaksen etter mørkets frembrudd med Skywatcher Sky Tours.

San Diego
Californias sørligste kystby leverer en avslappet, sand-i-håret inntrykk av velvære. Prøv bølgene på Swami’s Beach, som ligger under Self Realization Center i Encinitas, eller ta en leksjon fra Surf Diva eller Ocean Beach Surf School. Gi næring til kroppen din med plantebasert mat på områdets mange vegansk-fokuserte restauranter og kafeer, inkludert Kindred, The Plot, Grains og Donna Jean. For en detox på neste nivå, utforske de holistiske helsetjenestene fra Place360 i Del Mar, Pacific Pearl i La Jolla eller spaet på Hotel Del Coronado.

Vil du ta en tur tilbake til naturen i California?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr ditt opphold

Les mer om California og se spennende reiseforslag

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

© 2022 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic