GO UP

Urbefolkningen i Arizona

Publisert 20.09.22

Urbefolkningen i Arizona bebodde det som ble Arizona for mer enn 12 000 år siden. I dag bevarer 22 amerikanske indianersamfunn sine kulturer og tradisjoner på land som utgjør en fjerdedel av Arizona. American Indians deler sin kultur og historie med besøkende. Stammene finner du fra Navajo Nation i høylandet – det største reservatet i USA – til pittoreske områder langs de fruktbare flomslettene i Colorado River, skogene i sentrale Arizona og den pulserende Sonoran-ørkenen i Sør-Arizona.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Urbefolkningen i Arizona

 

Noen av de mest populære kulturelle attraksjonene finner sted i nærheten av fantastiske naturlige underverk og menneskeskapte landemerker som de gamle pueblo-boligene på Navajo Nation i nord og Mission San Xavier del Bac på Tohono O’odham Nation i sør. På disse hellige områdene er det powwows, kunstmarkeder og andre årlige feiringer arrangert av de lokale native americans. Her kan du se stammedansere og musikere, og beundre autentiske kunstverk som bevarer tradisjonene til hver gruppe, for eksempel Zuni-fetisjutskjæringer, Navajo-tepper, Hopi kachina-dukker og Papago-kurv.

Urbefolkningen i Arizona USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Mange stammer driver museer for å dele tradisjonene sine med besøkende. Navajo Nation Museum, Hopi Cultural Center og andre kulturelle sentre i hele staten er utmerkede alternativer for deg som er interessert i historie, kunst og kultur.

Internasjonalt kjente museer bevarer også arven til statens stammer.
Heard Museum i Phoenix viser frem historier som inkluderer alle amerikanske indianerstammer i staten og er vertskap for den årlige Indian Fair & Market og World Championship Hoop Dance Contest.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Urbefolkningen i Arizona

Museum of Northern Arizona i Flagstaff fokuserer på stammene fra høylandet og Colorado Plateau, med gjenstander og samtidssamlinger fra Navajo, Hopi, Zuni, Apache, Pueblo og Havasupai.

Arizona State Museum i Tucson og Amerind Museum i Dragoon bevarer den kunstneriske arven til Sør-Arizonas innfødte kulturer.

Vil du lære mer om urbefolkningen i Arizona?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din reise

Se spennende reisemål i USA

 

Urbefolkningen i Arizona USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic